frankrijk.nl

Genieten bij Danou, charmante B&B in de Franse Ardennen

Niet te ver weg met de auto en er toch even helemaal tussenuit? Dan ben je aan het juiste adres bij chambre d’hôtes Danou, op het authentieke platteland van de Champagne-Ardenne. Vooral fietsers, wandelaars, rustzoekers en liefhebbers van lekker tafelen worden hier gelukkig, mede dankzij de goede zorgen van David en Manou!

Danou vakantieadres voor rustzoekers

Op slechts 350 km van Utrecht beleef je bij Chambres d’hôtes Danou alle geneugten van het Franse buitenleven! Ruimte, rust, lekker ontspannen en heerlijk eten… Je vindt het allemaal in en om de 19e-eeuwse boerenhoeve van David en Manou. Dit Nederlandse stel droomde al langer van een eigen maison d’hôtes in Frankrijk. David: “Na een aanloop van drie jaar hebben we in 2021 de stap gemaakt. Onze Danou-droom is bewaarheid, mooier kan niet. We leven ‘m!

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

Fijn adres voor wandelaars en fietsers

De Nederlandse eigenaren hebben er een heel charmante plek van gemaakt. De 5 ruime gastenkamers (alle vernoemd naar vogels die je in de tuin ziet of hoort!) zijn sfeervol ingericht, hebben goede bedden (biokatoen beddengoed en Emma-matrassen) en prima sanitair. Er is een gezellige woon- en eetkamer voor gasten waar je je ook met een boek kunt terugtrekken bij de haard. In de bibliotheek vind je de honestybar, spelletjes en een schat aan informatie over de omgeving en mooie wandel- en fietsroutes in de buurt.

chambre d'hotes met Nederlandse eigenaren

Rustige landelijke omgeving

Danou ligt in een rustige landelijke omgeving. Het is mogelijk om uren te wandelen zonder iemand tegen te komen. Ook kun je fietsend de streek verkennen. Gasten fietsen regelmatig delen van de Maasfietsroute. Daarnaast liggen leuke plaatsjes als Parfondeval en Charleville-Mézières binnen handbereik. En ben je binnen een uur in Reims, de stad van de champagne. David en Manou serveren elke ochtend een heerlijk ontbijt en op 4 avonden kun je aanschuiven bij hun table d’hôtes met verse streekproducten.

B&B Danou gezellige gastenkamers

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

Bevlogen eigenaren

Tekenend voor hoe de eigenaren in het leven staan is hun ‘gun-concept’. Graag wil het stel iets doen voor mensen die even in een dipje zitten of voor wie een vakantie een te grote luxe is. Vorig jaar ontvingen David en Manou meerdere ‘gungasten’, die kosteloos mochten komen logeren. Deze gungasten worden voorgedragen door betalende gasten van Danou. Wat een geweldig idee, comme c’est sympathique!

Chambres d’hôtes Danou, 2-persoonskamers vanaf €65, table d’hôtes (driegangen, koffie/thee en drankje) voor €24,50, meer informatie: www.danou.fr

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

PLUS+

– Slechts 3,5 uur rijden vanaf Utrecht!

– Deze chambre d’hôtes met 5 slaapkamers is ook een heel fijne locatie voor (vrienden-) groepen en groepsactiviteiten. Denk aan een wandelweekend, teamuitje, workshop of meerdaagse training! Er is ook een grote en goed uitgeruste trainingsruimte met kleine bar, tv en goedwerkende Wifi. En na het ‘werk’ kun je samen ‘actief’ ontspannen in de mooie omgeving!

chambres d'hotes B&B in de Franse Ardennen

slaapkamer-gasten-bb-danou-carpe-diem

Franse Ardennen fietsen en wandelen op het platteland

LEES OOK: 
Slow travel, fietsen over de Franse Maasfietsroute
3 mooie fietsroutes in de Franse Ardennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *