frankrijk.nl

7 Franse campings met fijn GROTE zwembaden

Is het zwembad op de camping al snel te klein voor jouw kinderen? Deze campings in Zuid-Frankrijk, de Dordogne, Ardèche en de Jura hebben veel activiteiten én genoeg spetters en glijbanen om iedereen de hele vakantie tevreden te houden!

1. Camping Domaine de la Yole bij Valras-Plage

Deze grote familiecamping ligt in de duinen vlak bij Valras-Plage met directe toegang tot het strand. En voor de waterliefhebbers valt er op het kampeerterrein zelf ook een hoop te plonzen. Domaine de la Yole heeft diverse binnen- en buitenbaden, water spuitende speelplekken en als kers op de taart 3 hoge waterglijbanen. Er bestaat op deze camping bovendien een Premiumzone (met luxe stacaravans), deze autovrije zone heeft looppaden en veel beplanting, dus kinderen kunnen hier extra veilig spelen.

camping domaine de la Yole Valras Roan campingvakantie

PLUS+ Open in de meivakantie + Eigen wijngaarden en een wijnwinkel + Luxe stacaravans in een Premiumzone.

Meer informatie


2. Camping Les Sablines bij Vendres-Plage 

Ook deze kleinere camping ligt in de Languedoc-Roussillon, deze net iets zuidelijker, bij Vendres-Plages. Via een goed aangelegd pad wandel je van Camping Les Sablines zo naar het brede zandstrand. Afkoelen kan hier ook in het riante zwembadcomplex met palmbomen, waterglijbanen en een apart kinderbad met speelplekken.

Roan campingvakanties Les Sablines plage languedoc

PLUS+ Camping met veel bomen en dus schaduw + In de buurt van waterpretpark Aqualand in Cap d’Agde. Meer informatie


3. Camping Aluna Vacances in de Ardèche

Midden in het bekendste deel van de Ardèche, vlak bij Vallon Pont d’Arc, vind je Aluna Vacances. Lekker kanoën, zwemmen in de rivier en leuke dorpjes bezoeken tijdens de vakantie… Als je de kinderen tenminste van het kampeerterrein afkrijgt!  Het grote en heel verzorgde zwembadcomplex werkt hier namelijk als een supermagneet. Mooi verzorgd en met leuke glijbanen, speelplekken in de baden en ook warme binnenbaden (fijn voor het voorseizoen).

camping aluna in de ardeche roan campingvakanties

PLUS+ Open in de meivakantie + Ook veel andere fijne faciliteiten op de camping, waaronder speeltuinen, tennisbanen en een wellnesscentrum (hamam, jacuzzi, massagebaden). Meer informatie


4. Camping La Chapelle bij Argelès-sur-Mer

Je gelooft het niet, zo dicht bij zee! Camping La Chapelle ligt op maar 200 meter van het zandstrand van Argelès. De camping heeft een zwemparadijs in overtreffende trap, met maar liefst 5 zwembaden, diverse waterglijbanen én 2 kinderbaden. Kan dat nog beter? Jawel! In 2022 zijn de glijbanen vervangen door nieuwe glijbanen van 80 meter lang en er is een waterspeeltuin bijgekomen. De volwassenen vermaken zich intussen in de nieuwe poolbar, bij de aquagym of in het altijd bruisende Argelès-sur-Mer.

Roan Camping La Chapelle-Frankrijk zwembad

PLUS+ Veel animaties voor alle leeftijden + Diverse soorten Roan-huuraccommodaties (Woody lodgetent, Supreme Lounge) + Luxe stacaravans in een Premiumzone (autovrij)

Meer informatie


5. Camping Saint Avit Loisirs in de Dordogne

Tussen Périgueux en Sarlat, in het best bezochte deel van de Dordogne, vind je deze vijfsterren-camping rond een authentiek landhuis. De rest van de camping is eigentijds en vooral het ruime zwembadcomplex is hier de grote attractie. Met 4 buitenbaden, een binnenzwembad, een whirlpool, een 65 meter lange waterglijbaan, een apart kinderbad en een grote waterspeeltuin is er voor alle leeftijden wat te beleven. Rondom de zwembaden is er bovendien lekker veel ruimte om te zonnen op de grasweides of ligbedden.

Roan Camping Avit Loisirs

PLUS+ Open in de meivakantie + Mooi uitzicht + Speeltuin, minigolfbaan, trampoline, vismeer, opblaaskasteel (hoogseizoen), restaurant met lokale gerechten. Meer informatie


6. Camping Le Val de Bonnal in de Jura

Liefhebbers van de Jura worden gelukkig op de Camping Le Val Bonnal in de Doubs. Het kampeerterrein bestaat uit een landgoed van 150 hectare met diverse meren en een rivier. Mooie plek om van de natuur te genieten, te kanoën, roeien, waterfietsen en (wild)zwemmen… Dat laatste kan ook in het zwemparadijs dat heel geschikt is voor jonge kinderen: het kinderbad heeft een zachte bodem en het hele zwembadgedeelte is goed te overzien voor de ouders.

camping ura val le bonal roan

PLUS+ Maar 660 km van Utrecht + Golfbaan + Vlak bij het stadje Rougemont en niet ver van Besançon. Meer informatie


 7. Camping Club Le Napoléon, Vias Plage

Zwemplezier maatje XL: wel 1000 m2 aan zwembaden op deze camping van 250 staanplaatsen/accommodaties. Het waterpark van Camping Club Le Napoléon, vlak bij Agde,  bestaat uit 2 verwarmde zwembaden (met massagestralen), 2 lange glijbanen, een waterspeeltuin, een apart kinderbad en een groot zonneterras met ligbedden. Fijn voor jonge gezinnen: het strand van Vias Plage loopt heel geleidelijk af dus ook daar kun je heerlijk zwemmen samen!

camping languedoc club napoleon waterparadijs roan

PLUS+ Uitgebreid animatieprogramma (sportwedstrijden, dansavonden, karaoke, shows, minidisco) + Luxe stacaravans in een Premiumzone (autovrij).

Meer informatie

Roan Luxury Camping Holidays

Roan Luxury Camping Holidays begon meer dan 35 jaar geleden met 3 campings in Frankrijk en een klein kantoor in Nederland, en inmiddels is het uitgegroeid tot een organisatie die accommodaties aanbiedt op meer dan 100 internationale campings. Daarvan zijn er 34 in Frankrijk, in veel verschillende Franse vakantiestreken. Handig vinden wij dat je op hun website op veel verschillende criteria kunt zoeken naar campings. Bijvoorbeeld ook op afstand vanaf Utrecht, of de camping al geopend is in de meivakantie en of er elektrische laadpunten zijn!

Meer info: www.roan.nl

LEES OOK:
De 10 mooiste stranden van de Languedoc-Roussillon
De leukste plekken om te bezoeken in in de Dordogne
6 insidertips voor het Juragebergte

Tekst: frankrijk.nl-2023 – Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Roan Luxury Camping Holidays

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *