frankrijk.nl

5 natuurcampings voor gezinnen met jonge kids

Op zoek naar een familiecamping in Frankrijk die speciaal geschikt is voor jonge kinderen? Op deze groene campings kunnen peuters en kleuters in alle rust spelen! Ze zijn bovendien gelegen in hele mooie vakantiestreken, zoals de Jura, de Dordogne, de Loirevallei en de Franse Westkust.

De natuurcampings en Villages van Huttopia hebben wij al meermaals getipt als campings met een bijzondere stijl en insteek. Ze liggen altijd in een mooie natuurlijke omgeving, doen niet aan schreeuwerige hoogseizoen-attracties, en hebben een sympathieke sfeer die gericht is op het als gezin bijkomen in de natuur.

kidsproof natuurcampings Huttopia

Kindvriendelijk en natuurgericht

Het zijn dus per definitie campings waar kinderen alle kanten op kunnen. Veilig spelen op het boomrijke kampeerterrein of op de vele houten speelplekken. En zwemmen in de verwarmde zwembaden en peuterbadjes… In het hoogseizoen kunnen kinderen bovendien meedoen aan de bijeenkomsten van ‘De Kleine Trapper’ (5-12 jaar). Dit activiteitenprogramma staat altijd in het teken van de natuur, zoals boomklimmen, knutselen met materialen uit het bos, dieren en planten ontdekken, spoorzoeken en nog veel meer.

natuuractiviteiten op Huttopia campings in Frankrijk

Voor jongere kinderen (onder 5 jaar) is er één keer per week een speciale activiteit met een animator (zoals puzzelen, kleuren). Sowieso is zo’n natuurcamping in een bos of aan een rustig riviertje een ideale plek voor een ontspannen gezinsvakantie. En onderstaande 5 Huttopia-campings zijn éxtra geschikt voor een vakantie met peuters en kleuters.

1. Natuurcamping bij Sarlat in de Dordogne

De Camping Huttopia Sarlat ligt maar 800 meter van het prachtige historische stadje Sarlat-la-Canéda in de Dordogne. Dat betekent dat je de auto lekker op de camping kunt laten staan en met de kinderen aan de hand of in de kinderwagen Sarlat kunt binnenwandelen. Het kampeerterrein van 13 hectare telt veel bomen, dus genoeg schaduw voor de kinderen rond de tent of huuraccommodatie. Ook zijn er twee zwembaden, waarvan eentje overdekt: handig als je al in het voorseizoen op vakantie wilt gaan! Meer info

Huttopia campings voor jonge kinderen in de Dordogne Sarlat

2. Natuurcamping aan een groot meer in de Loirevallei

Camping Huttopia Lac de Sillé ligt in een bos en aan een groot meer in de Sarthe, in de Loirestreek. Ook hier veel schaduwrijke plekken en een rustgevend uitzicht op het water. Er is een strandje aan het meer (met strandwacht in de zomer), waar ook jonge kinderen veilig kunnen zwemmen. En er zijn twee verwarmde zwembaden op de camping. Ook kun je hier e-bikes huren met kinderzitjes, voor tochtjes in de omgeving (veel fietspaden). Meer info

Huttopia campings voor peuters en kleuters Loirevallei

3. Natuurcamping aan een riviertje in de Jura

“Mama, is het nog ver?” Nee hoor, niet als je naar deze camping aan de voet van de Jura gaat! Camping Huttopia La Plage Blanche ligt op maar 750 km van Utrecht. Een camping met een uitgesproken ontspannen sfeer en veel jonge gezinnen. Het riviertje dat langs de camping loopt is heel kalm en heeft diverse lage punten waar je kunt pootjebaden, ook met kleine kindjes. Verder is er een verwarm zwembad én een verwarmd peuterbad. En kinderen vermaken zich ook op de mooie houten speelplaats. Meer info

4. Natuurcamping bij Beaulieu aan de Dordogne

Nog een gezinsvriendelijke camping aan de Dordogne, dit keer aan de gelijknamige rivier. Camping Huttopia Beaulieu-sur-Dordogne ligt bovendien vlak bij het knusse dorp Beaulieu, dus alles wat je voor je peuter of kleuter nodig hebt, kun je op loopafstand gaan kopen. Het is heerlijk spetteren en spelen op het strandje in de rivier (die ’s zomers heel laag staat). Ook zijn er 2 verwarmde zwembaden waarvan eentje met een speciaal speelgedeelte voor kleine kids. Meer info

Huttopia campings voor jonge kinderen in de Dordogne

Lees ook: Familiecampings vlak bij beroemde Franse dorpen

5. Natuurcamping op het eiland Oléron

Ile d’Oléron, voor de Atlantische kust, is nog rustig in het voorseizoen. In de zuidelijke punt van dit eiland vind je Camping Huttopia Oléron Les Pins, een relaxte camping in een dennenbos. Jonge kinderen kunnen hier uitgebreid poedelen en oefenen met zwemmen in de zwembaden, die zeer geschikt zijn voor kleintjes. En dit vlakke eiland is ideaal voor fietstochten samen: er zijn fietsen met kinderzitjes te huur op de camping. Meer info

Huttopia campings voor peuters en kleuters in de Atlantische kust

PLUS+

– Bij Huttopia verblijven kinderen t/m 3 jaar gratis op de kampeerplaatsen.

– Op alle natuurcampings van Huttopia krijgen kinderen een Natuur- Doeboek‘ om mee te spelen tijdens de vakantie!

Meer informatie over deze en andere campings van Huttopia vind je hier: europe.huttopia.com

LEES OOK:
Gezinsavontuur in de natuur: de Villages van Huttopia
8 familiecampings aan een meer in Frankrijk
10 Franse campings met prachtig uitzicht

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *