frankrijk.nl

Top 10 zoenplekken in Parijs

Parijs is de stad van de liefde, zoveel is bekend. Maar op welke plekjes rond de Seine kun je je geliefde nou het beste in je armen sluiten? Een Valentijns toptien!

1. Hoog op de heuvel van Montmartre

Zoenen met Parijs aan je voeten, dat kan het mooiste in de kunstenaarswijk Montmartre. Er zijn rond metrohalte Abbesses tal van mooie straten en pleintjes, maar als we één plek moeten kiezen, dan is het Place Emile Goudeau. Dit onder een romantisch bladerdak heeft een prachtige doorkijkje op de daken van de stad. Er speelt vaak een muzikant en onder je hoor je geroezemoes vanaf het terras van Le Relais de la Butte, dat we al eens tipte als een van de mooiste terrassen van Parijs.

2. Op de liefdesbruggen Pont des Arts en Pont Neuf

Natuurlijk ga je doen waarin duizenden andere geliefden je al zijn voorgegaan: je liefde bezegelen op de brug Pont des Arts, om die reden ook wel Pont des Amoureux genoemd. Niet meer met een liefdesslot (dat is tegenwoordig verboden want de brug bezweek er bijna onder) maar met een zinderende french kissDaarna doorwandelen naar de Pont Neuf, de oudste brug van Parijs. Voor een romantische pauze op de zitjes die als balkonnetjes boven de Seine uitsteken.

Pont Neuf brug over de Seine romantische stedentrip Parijs Ile-de-la-Cité

3. Voor het Hôtel de Ville: net als in de foto van Doisneau

Ga naar het stadhuis van Parijs, aan de rand van de Marais, en probeer de zoen op de beroemde foto van Robert Doisneau (‘Le Baiser de l’Hôtel de Ville’) te evenaren. De hartstochtelijke en spontaan uitziende kus was toch in scene gezet, zo bleek enkele jaren geleden. Maar wat maakt het uit… Jij en je partner kunnen dat nog gepassioneerder, toch?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BestofStreet (@bestofstreet)

4. Op het meest romantische plein van Parijs

Place Dauphine is een mooi verborgen plekje op Ile de la Cité, midden in de Seine. Het ligt een beetje verstopt achter het Palais de Justice. Maar eenmaal gevonden, wil je niet anders dan met je geliefde op een bankje zitten en dit nostalgische pleintje van Parijs in je hart opnemen.
– 1e arrondissement, Pointe de l’Ile de la Cité, metrohalte Pont Neuf of Cité

Place Dauphine Parijs mooiste plein

5. In het Louvre: vlak naast Cupido en Psyché

Een romantischer beeld dan dit is moeilijk te vinden: Cupido die een gepassioneerde kus geeft aan Pysché, die hij komt redden uit de hel. Mmmm, zoenen in het Louvre, er staat nergens dat dat verboden is. En daarna diep in elkaars ogen kijken boven een glas wijn bij het chique Café Marly, aan de binnenplaats van het museum.

louvre-museum-parijs-romantisch-psyche-Canova

4. Op het terras van een authentieke bistro

De precieze locatie is niet zo belangrijk, want in elke wijk van Parijs vindt je bistro’s en cafés met fijne terrassen waar je uren kunt blijven hangen. Mensen kijken en s’aimer…

Romantische plekken in Parijs
Lees ook: 9 romantische cafés, restaurants en hotels in Parijs

8. In het park van Le Palais Royal

Druk elkaar tegen het vergulde hekwerk van Le Palais-Royal en slenter vervolgens onder de oude arcaden van dit onbekende park vlak bij het Louvre. Werp een blik naar binnen bij het beroemde restaurant Le Grand Vefour (€80 voor een voorgerecht), slenter langs de winkel met vintage jurken van Didier Ludot en strijk daarna neer op de rand van de fontein.

9. Tijdens een tête à tête bij Hotel Costes

Hotel Costes heeft een bijzonder zwoele boudoir-stijl in zijn restaurant en op het terras van de binnenplaats. Dit luxe en trendy hotel op de Rue Saint-Honoré blijft dus een zeer romantische plek om wat te gaan eten of drinken.

Diner bij Hotel Costes

10. Met je hoofd in de wolken: op de Eiffeltoren

Het is bijna te cliché te noemen, maar zoenen op de Eiffeltoren, dat blijft natuurlijk bijzonder! Op de tweede verdieping zie je de huizen en straten het beste, maar de top zo z’n effect. Vooral ’s avonds, als op elk vol uur alle 20.000 lampjes knipperen. We’ll always have Paris…?

zoenen voor de Eiffeltoren

LEES OOK:
10 romantische hotels in Parijs
Mots d’amour! Franse liefdeswoordenlijst
De 10 mooiste bruggen van Parijs
De fijnste terrassen van Parijs

Foto’s: Siebe Warmoeskerken/Unsplash (Montmartre), Joran Middelburg (Costes), Julien-Chatelain (Louvre), CC-BY Vassil Tzvetanov (bistro), Unsplash (duiven), Depositphotos (Pont Neuf, Louvre, Place Dauphine), Nicky Bouwmeester (Palais Royal). Openingsbeeld: Nicky Bouwmeester (Palais Royal).

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Zoenplekken in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *