frankrijk.nl

Villa’s met een Nederlands tintje in de Languedoc

De Hérault en de Aude worden ontdekt door steeds meer Nederlanders. De authentieke dorpen, de ruimte, de natuur en natuurlijk het zonnige klimaat maken het een aantrekkelijke streken voor wie op zoek is naar een tweede huis of volgende vakantiebestemming.

Verliefd op het andere Zuid-Frankrijk

Dat dit gebied zijn charme heeft dat hoef je Ron en zijn vrouw Hetty niet te vertellen. Zij kochten hier 21 jaar geleden een fraai huis, om ooit in te wonen als ze met pensioen zouden gaan. Maar dat later werd eerder. Want waarom wachten als je het liefste in Zuid-Frankrijk wilt zijn? Drie jaar later verkochten ze huis en haard in Nederland en begonnen met het gezin een nieuw leven in Ginestas niet ver van Narbonne. Stilzitten was – en is – er niet bij en inmiddels hebben zij een florerend familiebedrijf. Samen met hun dochter Lisa en diens man Aurélien houden ze zich bezig met de verhuur van vakantiehuizen en de services voor deze huizen, zoals tuin- en zwembadonderhoud of bouwen en verbouwen.

Résidence du Soleil Aude

Huizenverhuur met Hollandse service ‘om de hoek’

Inmiddels bestaat het assortiment van hun verhuurbedrijf ‘Les Résidences du Soleil’ uit zo’n 45 tot 50 villa’s die variëren in grootte. Groot voordeel hierbij is dat het hele team altijd in de buurt is. Dus in geval van problemen zijn ze 24 uur per dag bereikbaar en binnen maximaal 30 minuten aanwezig om te helpen. Ook managen zij het onderhoud van het huis, de schoonmaak, de tuin en het zwembad tijdens de verhuurperiode, zodat alles tiptop is voor de gasten.

Something old, something new

Zoals altijd keken wij kritisch naar het aanbod. Sommige huizen op de site van Les Résidences du Soleil zijn wat rustieker ingericht, andere zijn weer heel modern. Ron licht toe: “Onze huizen moeten voldoen aan de door ons gestelde basiseisen voor wat betreft indeling, inventaris en faciliteiten. Secundair is de gekozen stijl van de inrichting want uiteraard wordt deze door de eigenaar bepaald. Voor alles geldt dat de prijs-kwaliteitverhouding klopt.” Zo is er voor ieder wat wils. Als je speciale wensen hebt dan kun je persoonlijk contact met de familie opnemen want zij kennen elk huis op hun duimpje.

Hieronder een impressie van hun aanbod!


Villa La petite Différence

Je hebt een magnifiek uitzicht en veel privacy in deze zeer eigentijds ingerichte 6 personen villa. Er zijn verschillende terrassen en een verwarmd zwembad met panoramisch uitzicht. Kortom alle ruimte en vrijheid waar je zo naar snakt na een vol jaar gewerkt te hebben. 3 slaapkamers, 3 badkamers. Meer info

Vakantiehuis met geweldig uitzicht La petite difference


Villa Lily

Een plaatje, vinden wij, deze designvilla voor 6 personen! Leuke ligging bovendien, in het kleine dorpje Sainte-Valière, tussen Narbonne en Carcassonne. Het smaakvolle interieur gaat naadloos over in het buitendeel met terras en verwarmd privé-zwembad. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Lily Res. du Soleil


Villa Vesenca

De ligging in het St-Chinian gebied maakt deze villa voor 10 personen een goeie uitvalsbasis voor de ontdekking van dit fantastische natuurgebied. Ook trekpleisters als Béziers, Cap d’Agde en de diverse wijnkastelen zijn nabij. Thuisblijven is overigens ook geen straf, met het verwarmde privé-zwembad. 5 slaapkamers, 3 badkamers. Meer info

Villa Vesenca vakantiehuis met zwembad in de St Chinian


Villa Rosa

Bij deze eigentijdse villa voor 6 personen is binnen en buiten een mooi geheel, dankzij de schuifpui en de twee terrassen. De leuke stad Narbonne ligt op een half uurtje, en het strand op 45 minuten, als je je weg kunt worstelen van het verwarmd privé-zwembad en de jacuzzi. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa Rosa met zwembad en jacuzzi


Villa l’Entente

Het geweldige uitzicht en de tropische tuin met zijn palmbomen én jeu-de-boulesbaan zijn de smaakmakers van deze villa voor 6 personen, gelegen aan de rand van het dorpje Oupia. Vanuit het huis loop je zo de bossen in en je bent ook niet ver van het beroemde Canal du Midi. Ook hier een eigen verwarmd zwembad en het hele huis voorzien van airco. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Villa l'Entente Aude


Villa Soleil et Liberté

De naam zegt het al: het uitzicht over het dorp, de wijngaarden, de bossen en zelf het meertje Lac de Jouarres geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Een mooie villa voor 6 personen met onder andere een verwarmd privé-zwembad, airconditioning én jacuzzi. 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Languedoc Provence villa Soleil et Liberté Les résidences du Soleil


Villa Le Myosotis

Een Griekse naam en een Spaanse look, dat valt te zeggen van deze villa voor 6 personen met jacuzzi en verwarmd zwembad in de Minervois. Onvervalst Frans is de eigen jeu-de-boulesbaan op het terrein. Daarnaast is het genieten van het uitzicht met een vers croissantje van de bakker! 3 slaapkamers, 2 badkamers. Meer info

Languedoc Provence Villa Le Myosotys Résidences du Soleil

Meer vakantievilla’s in de Languedoc-Roussillon

Het volledige aanbod van huurvilla’s vind je terug op de website van Les Résidences du Soleil. Maar de zoekvraag rechtstreeks bij Ron en zijn familie neerleggen mag ook, via [email protected]. Heb je zelf een huis in deze omgeving en zit je te denken aan verhuur, of wil je meer weten over de verhuur binnen hun organisatie kun je ook via dit mailadres bij hun terecht.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Residence du Soleil, fam. Hemelder. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Residence du Soleil

2 reacties op “Villa’s met een Nederlands tintje in de Languedoc”

  1. Hufkens schreef:

    Geachte,

    Wij zijn op zoek naar een huis in Frankrijk voor 6 personen begin juli.

    Mvg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *