frankrijk.nl

Franse politieserie in de tropen: OPJ

In de grijze maand januari een tropische Franse tv-serie ontdekken? Op TV5MONDE begint deze week een nieuw seizoen van OPJ. Elke dinsdagavond kun je kijken naar deze successerie over een politiebrigade op het eiland La Réunion.

Réunion ligt in de Indische Oceaan, vlak naast Madagaskar, en toch kun je er gewoon met euro’s betalen. Het vulkaaneiland is een overzees departement van Frankrijk (DOM) en de bewoners hebben de Franse nationaliteit. Deze tropische maar dus ook Franse omgeving, vormt het decor voor de televisieserie OPJ. In Frankrijk kent dit primetime-programma al vier jaar een groot succes, met pieken van 4,5 miljoen kijkers: 21,3 % van het Franse televisiepubliek!

OPJ op TV5 televisie Franse serie

Rechercheurs op La Réunion

Er zijn duisterdere locaties te bedenken dan de hagelwitte stranden en de weelderige vulkaan- en junglelandschappen van La Réunion. Maar zelfs in dit paradijs heeft het politieteam uit OPJ (=Officiers de Police Judiciaire) flink wat zaken op te lossen. Een influencer wordt live vermoord, een opgeviste surfer lijkt te zijn gedood door een hond, er wordt een lichaam gevonden in de vriezer van een oude dame…

OPJ op TV5 televisie Franse serie

Clarissa & Co

Het team van OPJ bestaat uit 4 leden: Clarissa, een serieuze maar inlevende politiechef die als weduwe in haar eentje twee dochters opvoedt. Haar rechterhand is Gaspard, een ruwe bolster-blanke pit die goed contact heeft met de eilandbewoners. Jackson is een stoere jonge politieman uit Parijs, die liever bier drinkt dan rum. En Kelly, een jonge brigadier, komt dankzij haar charisma overal binnen, maar heeft moeite een geheim binnen haar eigen familie te ontrafelen.

c

Seizoen 3 op TV5MONDE

Na twee succesvolle seizoenen op TV5MONDE, keert OPJ nu terug met seizoen 3 (14 afleveringen met Nederlandse ondertiteling). Het onderzoeksteam krijgt daarin te maken met opvallende zaken en ook privé doorstaan de rechercheurs weer diverse ups en downs. Deze privé-beslommeringen van de agenten hebben af en toe wel een hoog soap-gehalte. Maar de tropische setting en het gesproken Frans (ook vaak in het accent van Réunion!) maken dit een hele fijne serie voor donkere winteravonden.

OPJ, vanaf 3 januari 2023 op TV5MONDE, iedere dinsdag om 21.00 uur. Met Nederlandse ondertiteling. 

OVER TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. TV5MONDE is te vinden op Ziggo (kanaal 71) en T-Mobile (kanaal 421). Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

LEES OOK:
De mooiste tropische eilanden van Frankrijk
15 goede Franse films en series op Netflix
Politietaal en misdaadjargon: dit hoor je in Franse polars!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *