frankrijk.nl

8 plekken in de Provence die je gezien wilt hebben

Voornemen voor 2023: waarom naar de andere kant van de wereld vliegen als je dit soort prachtige landschappen met de auto kunt bereiken? Beeldschoon Zuid-Frankrijk! Heb jij deze plekken in de Provence al eens van dichtbij gezien?

1. Dentelles de Montmirail

Een stuk minder bekend dan de Mont-Ventoux, maar de puntige bergtoppen van dit massief ten noorden van Carpentras zijn minstens zo fotogeniek. Ook rond deze bergen in de Vuacluse kun je adembenemende fietstochten (letterlijk en figuurlijk) maken, met uitzicht op wijngaarden, kersenbomen en hooggelegen dorpen.

Dentelles du Mirail

2. Luberon

Het beschermde Parc naturel régional du Luberon strekt zich uit van Cavaillon tot Manosque. Witte krijtrotsen, olijfvelden, wijngaarden, lavendel… Het ansichtkaartplaatje van de Provence, ook omdat in dit gebied enkele van de mooiste dorpen van Zuid-Frankrijk liggen, zoals Gordes, Bonnieux en Lourmarin.

Het mooiste van de Luberon Provence Gordes
Het mooiste van de Luberon Provence Menerbes

Bonnieux mooiste dorpen van de Provence Luberon

3. Gorges du Verdon

Het azuurblauwe water van de rivier, de steile kloofwanden, de roofvogels in de lucht… Zo vaak gezien op foto’s en toch zo veel spectaculairder als je er zelf wandelt, zwemt, kanovaart, fietst of rondrijdt!

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Lees ook: Met een Vespa door de Provence, quel bonheur!

4. Het Provençaalse Colorado

De okergroeven van Rustrel, niet ver van het dorp Roussillon, zien eruit als een vlammend rood maanlandschap! Tijdens een wandeling over het Sentier des Ocres (4 km) zie je de mooiste vormen in de rode steen en ook kleine watervallen tussen de pijnbomen.

okergroeven Rustrel Luberon Provence

okergroeven Rustrel Luberon Provence

5. Corniches van de Côte d’Azur

Rondrijden met uitzicht op de Middellandse Zee, prachtige villa’s, roze oleander, palmbomen en cactussen. De Corniches de la Riviera, ofwel de kustwegen van de Côte d’Azur, wil je eens gereden hebben! Tussen Saint-Tropez en Cannes loopt een bekende zeeweg rond Massief van Estérel. Terwijl je tussen Cassis en Le Citotat de fraaie Routes des Crêtes kunt rijden.

kustwegen Côte d'Azur

Route des Crêtes

6. Calanques rond Cassis

In de omgeving van Marseille en Cassis zorgen de inhammen in zee voor fotogenieke fjorden waar je in het voorjaar en het najaar mooie wandelingen kunt maken. Enkele van de mooiste calanques van de Provence zijn de Calanque Sormiou en Calanque d’En Veau.

Calanques Zuid-Frankrijk Cassis Provence

 7. Camargue

Het natte waterland rond de monding van de Rhône is een ander Zuid-Frans natuurgebied dat uniek is in zijn soort. Met wilde paarden, flamingo’s en honderden andere vogelsoorten. Als je kunt paardrijden, dan is een verblijf op een ranch de meest avontuurlijke optie. Maar fietsen en wandelen is hier ook geweldig!

Camargue

Carole fietsend in de Camargue

Lees ook: De mooiste plekken van de Bouches-du-Rhône

8. Parc national du Mercantour

Dit beschermde berggebied staat bekend om de wilde wolven die er leven en de rotstekeningen, Vallée des Merveilles, die er gevonden zijn. Unieke plek waar je meerdaagse bergwandelingen kunt maken met overnachtingen in berghutten. Zoals in de Réfuge de Nice, waar deze foto van een ongelooflijk mooie sterrenhemel gemaakt is.

Parc national du Mentour

mercantour natuurgebied

LEES OOK:
Mooie fietstochten in de Vaucluse
Favoriete plekken rond de Mont-Ventoux
B&B en romantische boomhut bij Bonnieux
De spectaculaire calanques bij Cassis
Tips voor Nice: de leukste dingen om te zien en doen

Beeld: Unsplash (sebastien-goldberg, william-sinclair, bernard-hermant, emily-van-der-spoel, yan-berthemy, jp-valery, elisa-schmidt-amat, arno-senoner, jd-designs, denis-degioanni), CC-BY-Ben-and-Gab (Menerbes), CC-BY Robert Brands (Gordes), CC-BY Akunamatata (zwemmen calanques), CC-BY Emmanuelle Menny Fleurid, CC-BY Ming Yen Hsu (Bonnieux), CC-By JOsee Schouten (Route des Crêtes)

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het op je Pinterest!

8x natuurschoon Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *