frankrijk.nl

Landelijke chic op vakantiedomein bij Limoges: Lys d’Avril

Lys d’Avril is een kleinschalig vakantiedomein tussen de glooiende heuvels en bossen van de Haute-Vienne, aan de rand van de Corrèze. Je vindt er twee prachtig gerenoveerde gîtes met keukens waar kookliefhebbers dolblij van worden. En dankzij de riante tuin met verwarmd zwembad is dit een ideale plek voor een uitrustvakantie.

lys-advril-vakantiedomein-hippe-gites-plattelandl-limousin-luchtfoto

Soms heb je van die vakantiehuizen waar je bij binnenkomst een klein steekje jaloezie voelt. Die geweldige sfeer. De mooie inrichting. De charmante natuurstenen muren… Als dit toch jouw huis was! Niet dat je Monique en Eric deze prachtige plek op het platteland net ten zuiden van Limoges niet gunt overigens. Integendeel. Aan alles zie je dat deze Nederlanders hun paradijsje zelf gebouwd en dus heel erg verdiend hebben! ‘Barn Chic’ noemen ze de stijl zelf, maar wij vinden het ondanks die hippe Engelse naam juist ook oerFrans.

Lys d'Avril vakantiehuis romantisch platteland

Franse brocante

Oude boerentafels, aardewerken potten, brocantemeubels en strooien hoeden op de kapstok maken de sfeer warm en landelijk. Tegelijkertijd voelt het interieur vrij stoer, dankzij industriële stijlelementen, modieuze verfkleuren en ludieke knipogen (zoals het schilderij van een verdwaalde Tudor-koningin). Toen Monique en Eric hier neerstreken in 2015, vervulden ze daarmee een lang gekoesterde wens. Ze hadden eerder een vakantiehuis in de Dordogne, maar dit werd eindelijk hun vaste Franse stek waar ze het hele jaar rond gingen wonen.

Sfeervolle gîtes met topkeukens

Op deze 17e-eeuwse hoeve met 6 hectare terrein creëerden ze twee riante vakantiehuizen. De ruimste, Maison Principale (180 m2), in het hoofdhuis, is groot genoeg voor 7 personen. Terwijl The Barn (120 m2), een loftachtige gîte met een vide, plek biedt voor 5 personen.

vakantiehuis-met-goede-keuken-lys-davril-limousi

De huizen hebben woonkeukens die uitgerust zijn voor echte kookliefhebbers. Met een luxe Falcon- of Smeg-fornuis, kwalitatieve kookgerei, een goed espressoapparaat en ook een eigen Green Egg-barbecue, voor het betere grillwerk buiten. Bij beide vakantiehuizen kun je namelijk heerlijk buiten eten op een privé-terras tussen olijfboompjes of onder een walnotenboom met lichtjes erin.

vakantiehuis met grote keuken eigen terras

Paradijsje op het platteland

Op de rest van het terrein is het al net zo fijn toeven. Met rustgevend uitzicht op het glooiende en beboste coulisselandschap van de Haute-Vienne. Het perfecte vakantiemoment komt als het platteland langzaam goud kleurt in de avondzon. Jij zit aan de wijn. De kinderen spelen voetbal of badminton in de grote omheinde tuin. En straks kets je samen nog een balletje op de jeu de boules-baan of neem je een laatste duik in het zwembad… 

Lys d'Avril vakantiehuis romantisch platteland grote tuin

Loft op komst

Aan kleine details zie je hoe liefdevol de eigenaren hier al 5 jaar aan het klussen zijn. Zo staat er geen lelijke omheining rond het zoutwaterzwembad, maar een rustiek schapenhek van hout (leuk idee!). Monique en Eric bruisen van de ideeën voor nog veel meer mooie toevoegingen. Zo is er een waanzinnige nieuwe loft op komst (als derde vakantiehuis) in de grote grange. Ook willen de twee komend jaar een ontbijtservice gaan bieden in een nieuw ingerichte eetruimte in de vroegere hooischuur.

Barn chic gites in vroegere hooischuur Limousin

Limoges, Dordogne, Corrèze om de hoek

In de omgeving zijn ook diverse leuke tripjes te maken. Steden als Limoges, Brive-la-Gaillarde liggen vlakbij. Hetzelfde geldt voor mooie dorpen als Uzerche (goed restaurant!), Segur-le-Château en Turenne. Je kunt Château de Pompadour bezoeken, naar de Dordogne rijden of gaan wandelen of fietsen in het Natuurpark van Millevaches. En over vaches gesproken… Elke namiddag slenteren de koeien van de buurman – op weg naar hun stal – door de straten van het gehuchtje waar dit vakantiedomein naast ligt. Hoe mooi landelijk wil je het hebben?

The Barn (5 personen) €1.150-€1.950/week, Maison Principale (7 pers.) €1.250-€2.100/week inclusief beddengoed en handdoeken. Laagseizoen minstens 2 nachten, hoogseizoen verhuur per week. Meer informatie: www.lysdavril.com

ys-davril-domein-vakantiehuizen-in-de-correze-limousin

PLUS+
– Op maar 8,5 uur rijden van Breda.
– Veel voorzieningen voor jonge kinderen (ledikantjes, kinderstoelen, plastic bestek, knuffels, houten klimtoestel, zandbak).
Honden zijn hier welkom (€5/dag) en worden warm ontvangen door Sancerre, de witte retriever des huizes!
– Donkere sterrenhemels en stilte… Je hoort hier ’s nachts alleen de uilen in het privé-bos.

Lys d'Avril vakantiehuis romantisch platteland grote tuin

lys-advril-vakantiedomein-hippe-gites-plattelandl-limousin-gites

Lys d'Avril vakantiehuis romantisch platteland grote tuin

LEES OOK:
7 mooie rustige streken in Frankrijk
15x geluksmomenten op het Franse platteland
Bezoektips voor de stad Limoges

Beeld: Krista Brockbernd

Eén reactie op “Landelijke chic op vakantiedomein bij Limoges: Lys d’Avril”

  1. Hilde Verstraelen schreef:

    Beste Monique en Eric,
    We zijn een gezelschap van 10 personen. 2 gezinnen van 5 personen. We gaan graag samen op vakantie, maar zouden graag voor elk gezin een aparte accommodatie huren. Liefst een accommodatie met min. 3 slaapkamers. Heeft u dit nog ter beschikking voor de periode van 30/07/2022-13/08/2022?
    Vriendelijke groeten,
    Hilde Verstraelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *