frankrijk.nl

Adults-only vakantiedomein in Zuidwest-Frankrijk

Sfeervolle gîtes, riante kampeerplekken, een zwembad met uitzicht, een gezellige table d’hôtes, yogalessen… Wat is er niet leuk te vinden aan dit ontspannen vakantiedomein in de Aude? Volwassenen van alle leeftijden genieten van de rust op Domaine Les Armengauds.

Na een wereldreis streken Marion en Cax in 1998 neer op een prachtig domein in de Aude. Ze waren op slag verliefd op Les Armengauds, een authentiek Frans landhuis met schitterend terrein op een mooie landelijke plek. In deze relatief onbekende Franse streek ontdek je nog het échte Frankrijk, met rustige dorpen en levendige lokale markten. Toch ben je er ook niet ver van bijzondere steden als Carcassonne en Toulouse.

Nederlandse eigenaren vakantiedomein Aude

Twee vrouwen in de Aude

Marion: “De bewoners van deze boerenstreek waren in het begin een beetje sceptisch over hoe twee – toen nog jonge – dames wel even een camping zouden gaan beginnen. Gelukkig is iedereen nu aan het idee en aan ons gewend.” Het domein is een plaatje geworden. Een prachtig karakteristiek huis (met de gîtes), een restaurant met bar, een kleine openlucht-arena om buiten te genieten van muziek of de prachtige sterrenhemels en last but not least, de prachtig aangelegde tuinen. Cax en Marion hebben groene vingers, dat zie je meteen!

Nederlanders in Frankrijk no-kids adres gay-friendly

Vakantieadres voor volwassenen

Les Armengauds is een vakantieparadijs voor volwassenen. Het is een bewuste keuze van Cax en Marion om geen kinderen te ontvangen. Cax: “Juist als je in je werk of in het dagelijks leven omringd bent door kinderen, kan het fijn zijn om eens in alle rust vakantie te vieren. Even alleen zijn met je partner. Ontsnappen aan de hectiek van alledag. Lekker bijpraten met goede vrienden. Of gewoon genieten van de kalmte… Zelfs in het hoogseizoen heb je hier geen gespetter en geschreeuw in het zwembad.”

gites vakantiehuizen op kleinschalige camping in de Aude

Fijne gîtes en een kleinschalige camping 

Er zijn 4 mooie gîtes in het grote Provençaalse huis. Deze gîtes (voor 2-4 personen) zijn van alle gemakken voorzien en het originele karakter van deze 19e-eeuwse boerderij is bewaard gebleven. Of je nu buiten op je eigen terras zit of binnen in je vakantiehuis bent, je voelt je echt in Zuid-Frankrijk! Verder is er een camping met 25 riante kampeerplekken, alle minimaal 100 m2 groot.

camping voor volwassene no-kids in de Aude

Ook zijn er 2 ingerichte Karsten-tenten, met een fijn bed, een ingericht kampeerkeukentje en een tafel met stoelen. Het gemeenschappelijke sanitair is netjes en schoon. En bijna overal op de camping heb je prachtig uitzicht op het glooiende heuvellandschap of de Montagne Noire.

zwembad met uitzicht zonsondergang

Verkoelende duik in een zonnige streek

De Aude kent heerlijk lange zomers met vaak wat verkoeling tijdens de avonden en nachten. Overdag kan het soms best warm zijn. Het mooie zwembad brengt dan aangename verkoeling! Bijna altijd is dat lekker rustig (want no kids). Maar ‘s avonds kan het soms gezellig druk worden rond het zwembad, want de zonsondergangen zijn op deze plek adembenemend mooi!

zwembad met uitzicht zonsondergang

Gîtes (vanaf €525/week) het hele jaar te huur, camping geopend van 15 juni tot 15 september. Meer info: www.armengauds.com of stuur een mailtje naar [email protected].

PLUS+

-Marion en Cax verzorgen diverse dagen per week een table d’hôtes met 3-gangen diner en/of barbecue (vegetarisch is mogelijk).

table d hotes

– Een keer per week is er een supergezellig apéro, soms met live-muziek (met o.a. Cax op gitaar!). Zonder enige verplichting overigens, je mag natuurlijk ook rustig op het terras van je gîte of kampeerplek blijven.

– Je kunt hier yogalessen volgens in de buitenlucht! Marion is gediplomeerd yogalerares en verzorgt ook Ayurvedische weken in het voor en naseizoen.

Les Armengauds camping adults-only Nederlandse eigenaren

– Doen in de omgeving: fietsen langs het Canal du Midi, Carcassonne en Toulouse bezoeken, wandelen in de omgeving, zwemmen in nabijgelegen Lac de Saint-Ferréol en meer.

zwoele zomeravonden met live-muziek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *