frankrijk.nl

Relaxte familiecamping & glamping in de groene Limousin

In het hart van Frankrijk creëerden Andries en Judith een plek waar quality time voorop staat. Moulin des Jarasses biedt een gîte, luxe safaritenten, ecolodges én vrije kampeerplaatsen op een gezellig vakantiedomein met speciale aandacht voor de kinderen.

Domaine des Jarasses

Superadres op nog geen 8 uur rijden

Zodra je de oprijlaan van Moulin des Jarasses oprijdt, neem je als vanzelf wat gas terug. Je begrijpt meteen de onvoorwaardelijke liefde van Nederlanders Judith en Andries voor dit zalige plekje in de Limousin. Moulin des Jarasses ligt echt in het hart van Frankrijk, op zo’n 8 uur rijden van Utrecht, in de Creuse. Het bestaat uit een terrein van maar liefst 10 hectare. In een vorig leven was dit een colonie des vacances, een vakantiekamp voor Parijse schoolkinderen. Sinds 2010 hebben Andries en Judith deze plek getransformeerd tot een camping-glamping waar quality time voorop staat voor gezinnen met kinderen.

camping glamping in Frankrijk met kinderen zwembad

Als ouders van drie jonge kinderen weten Judith en Andries, als geen ander wat er nodig is om vaders en moeders een relaxte vakantie te bezorgen. Dus vind je op ieder veld een eigen trampoline, speeltoestellen, glijbaantjes, een dierenweide en skelters, steps, fietsjes en heel veel groen. Ja, hier genoeg weides en bomen om op en in te spelen. En – niet onbelangrijk – dan zijn er ook nog de twee heerlijk verwarmde (omheinde) zwembaden met zonneterras.

Jarasses Limousin camping glamping in Frankrijk met kids

Staplaatsen en ingerichte safaritenten met eigen douche en wc

Kwaliteit begint met een goeie basis. Judith en Andries gooiden alles op de schop. De oude molenaarswoning is verbouwd tot een 6-persoons gîte en ingericht met brocante uit deze streek. Op het terrein, omzoomd door natuur, staan 8 luxe Safaritenten (6-7 pers) van maar liefst 72 m2. Deze luxe tenten hebben 3 slaapkamers (bedstede/2 pers. bed/stapelbed of 2 pers/bed/2 stapelbedden). Alle met wc en diverse ook met douche. “Heb je die houtkachel gezien?” Haar retorische vraag verraadt Judith’s hang naar romantiek en sfeer. “Het is zo leuk om in of voor je tent te genieten van de warmte van houtvuur en tegelijkertijd de geluiden uit de natuur te horen. Dat is voor ons kamperen zoals het hoort te zijn. Puur en authentiek!”

glamping in de Limousin Jarasses camping safaritenten

Houten Ecolodges

Nietsdoen is stilstaan, is het motto van Andries en Judith. En dus gebruikten zij de extra tijd die vrijkwam tijdens de coronaperiode voor het installeren van 5 Ecolodges van natuurlijke materialen. Een plaatje om te zien, deze compleet ingericht houten huisje op palen, met glazen schuifdeuren en 2 slaapkamers. Dankzij de schuifdeuren kun je makkelijk een extra 3e slaapruimte  creëren (bijvoorbeeld als baby- of peuterkamer) of je maakt een grotere ‘living’ met gezellig leeshoekje.

 vakantiedomein-jarasses-limousin-glamping-eco-lodge

Verder zijn er bij Jarasses ook nog 8 safaritenten (6 pers.) die via Vodatenten verhuurd worden. Bijzonder is dat al deze glamping-accommodaties op het terrein staan waar ook nog zo’n 10 vrije kampeerplaatsen zijn. Judith: “Die combinatie werkt perfect, want zo bieden we flexibiliteit aan gasten en kunnen opa en oma of vrienden met eigen tent hier ook verblijven.”

verwarmd zwembad Jarrasses Nederlands vakantiedomein camping in de Limousin

Vakantieadres voor gezinnen

Want dat is wel duidelijk: dit is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 15. Judith: ”Voor kleinere kinderen hebben een verwarmd kinderbadje naast het gewone zwembad gemaakt. En het kiezelbeekje door het bos is een geliefde waterplek voor alle leeftijden. Daar zijn ze uren zoet met het bouwen van dammetjes of het zoeken naar rivierkreeftjes….!”

kindvriendelijk kampeervakantie vakantieadres Jarasses aan riviertje

Baby & Peuterweken bij Jarasses in de Limousin

En wat een goed idee: Moulin des Jarasses heeft speciale Baby- & Peuterweken vlak voor en na de zomervakantie! Dit jaar vinden die B&P-weken plaats van 3 juni t/m 8 juli 2023 en van 27 augustus t/m 10 september. Ouders kunnen zich laten verwennen en ’s avonds aanschuiven bij de table d’hôtes waar kinderen tot en met 4 jaar gratis mee-eten. Er zijn speciale peuter-eettijden en het zwembad is die weken extra verwarmd zodat het voor de kleintjes altijd comfortabel is. Volop leeftijdgenootjes om mee te spelen!

gezellige familiecamping Midden)Frankrijk Baby en peuterweken Jarasses

Table d’hôtes, groot terras en theetuin

Geen zin om te koken en wil je onder het genot van een wijntje met andere campinggasten de dag doorspreken? Elke avond kun je aanschuiven bij de table d’hôtes. Voor deze diners maken Judith en Andries gebruik van zoveel mogelijk streekproducten. Van verse groenten en fruit maken ze heerlijke salades. De kleintjes eten zoveel mogelijk mee met het menu, maar waar nodig passen ze het aan. De diners vinden plaats op het grote terras voor de graanschuur die verbouwd is tot algemene ruimte. “Overdag zit je hier heerlijk voor een cappuccino of verse kruidenthee. En s ’avonds als het iets frisser wordt, steken we de houtkachel aan, gezellig met een wijntje,” zegt Judith.

Domaine des Jarasses gezellig vakantieadres in Frankrijk

Mooie omgeving: bos, water, dorpjes, markten en vulkanen

De omgeving van Jarasses, vlak bij het dorpje Le Compas, is er een van bossen, meertjes en pittoreske dorpjes. Hier kun je urenlang wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen, maar ook paragliden, kanoën, vissen… Zelfs de Puy de Dôme (Auvergne) is op slecht drie kwartier rijden. Judith: “Elke gast geven we een campingmap met alle mogelijkheden en we hebben onze Tip van de Dag. Dat kan een lokale of brocantemarkt zijn. Of een onbekend zwemmeertje hier in de buurt. “Maar de meeste gasten komen hier om te relaxen. Lekker nietsdoen en zoveel mogelijk genieten van het buitenleven!”

Gîte (5-6 pers) €1.100-€1.495/week, Ecolodges (5-6 pers.) €1.200- €1.725, Safari-de-luxe tenten (6-7 pers) €995-€1.545. Tijdens de Baby- en Peuterweken (3-6 t/m 8-7 en van 27/8 t/m 10 sept) eten de kinderen t/m 4 jaar GRATIS mee. Meer informatie op www.moulindesjarasses.com. 

glamping in de Limousin Jarasses camping canvastent

PLUS+
– Mix van vrije staplaatsen en ingerichte safaritenten en Ecolodges in een kindvriendelijke opstelling op het ruime veld.
– Wc, douche, water en houtkachel in de luxe safaritenten. En goeie bedden!
– Verwarmde zwembaden.
– Fraai sanitairgebouw met familiedouches.
– Gratis Wifi op het terrein.

camping glamping in Frankrijk met kinderen zwembad

MoulindesJarasses-Glamping

LEES OOK:
5 bezoektips voor Limoges
Mooie onbekende vakantiestreken 
Rust &ruimte: dit zijn de dunbevolkte departementen in Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Moulin des Jarasses/FLITS ME fotografie

2 reacties op “Relaxte familiecamping & glamping in de groene Limousin”

  1. Judith van der Steen schreef:

    Hebben jullie nog beschikbaarheid in de maanden juli en augustus?