frankrijk.nl

Puur-natuur gezinsavontuur: de houten Villages van Huttopia

We kennen Huttopia natuurlijk van de natuurcampings; prachtige kampeerlocaties in het groen. Maar er bestaat nog een overtreffende trap: de Huttopia Villages. Zeg maar de puur-natuurcampings. Hier zit je echt midden in de natuur en heb je alle ruimte.

Het leukste van een kampeervakantie? Weer even met volle aandacht profiteren van het buitenleven! Lekker eten voor je tent? Samen sterrenkijken op zwoele zomeravonden. In bed luisteren naar het geluid van de wind tegen het tentdoek. Wakker worden bij de eerste zonnestralen. En overdag urenlang wandelen, fietsen, vissen, zwemmen of varen…

De Villages van Huttopia bieden zo’n avontuurlijke natuurbeleving. Alsof je gaat wildkamperen in het bos of aan het water, maar dan wel met het comfort van een volledig ingerichte tent, inclusief opgemaakte bedden, handdoeken, keukenblok, wc en douche*. Niks hutjemutje tijdens de vakantie, maar ruimte en privacy alom. Geen auto, motor of scooter te zien; die zijn bij de entree van dit natuurgebied geparkeerd. En ook geen Wifi. Want het gaat hier om genieten van het pure buitenleven. Dus even geen overdaad aan prikkels… Maar je juist samen loskoppelen van het drukke dagelijks leven, in een ongerepte omgeving.

outdoor ervaring glamping in de Villages Huttopia

Nature rules

Bij de aanleg van deze puur-natuurcampings kreeg de natuur namelijk volledige voorrang. Voor het plaatsen van de duurzame tenten en chalets in het bestaande landschap werden er zo min mogelijk bomen gekapt. De kampeerterreinen zijn bovendien gigantisch: 6 hectare tot zelfs 20 hectare groot, zodat elke plek maximale ruimte en vrijheid biedt.

Huttopia Forêt des Vosges

Het doet ons denken aan zo’n Canadese outback-ervaring, waarbij je overnacht in een blokhut, ver van de bewoonde wereld. Dat idee ligt ook ten grondslag aan de filosofie van deze Villages Huttopia, waarvan er zes door heel Frankrijk zijn te vinden. Een mooi instapmodel om zo’n beleving midden in de natuur mee te maken zonder écht back-to-basics te hoeven gaan. Naast de kant-en-klare tenten en houten huuraccommodaties vind je op het terrein ook de luxe van goede faciliteiten, zoals een restaurant met groot terras, een verwarmd buitenbad en een buitenspa.

Natuurcamping Huttopia Village Dieulefit

Bijzondere accommodaties van hout en canvas

De Villages hebben unieke huuraccommodaties, door Huttopia zelf ontwikkeld, die geschikt zijn voor 2 tot 6 personen. De Cabane doet nog het meeste denken aan een comfortabel chalet en de andere accommodaties zijn originele tentmodellen, zoals deCahutte (een tenthuisje op palen) en de Canadese Trappeur-tent (beide tot 5 pers.). De eigen terrassen van alle accommodaties zijn hier behoorlijk groot en hebben naast tuinmeubilair ook vaak een plancha-barbecue.

Huttopia villages activiteiten kinderen gezinnen

Activiteiten voor jong en oud

Ander kenmerk van de Villages is dat ze in de zomer, schoolvakanties (en de overige weken in het weekend) een uitgebreid gratis activiteitenprogramma bieden voor kinderen én volwassenen. Er zijn tal van (buiten)activiteiten, zoals yoga, boogschieten, boomklimmen, circuskunsten en knutselworkshops voor de kinderen (2x per dag in het hoogseizoen!). Elk gezinslid kan dus zijn gang gaan en zijn eigen uitdagingen vinden. Zonder dat het iets extra’s kost.

Ook de verwarmde zwembaden en wellnessfaciliteiten (bos-spa’s met sauna en Finse hottub) zijn vrij te gebruiken. En handig voor natuurliefhebbers: er is altijd fietsverhuur (e-bikes) in het Village, dus je bent zo op pad in de omgeving.

foret-des-vosges-nieuw-huttopia-village-2022

Kijk hieronder voor een impressie van de 6 locaties van de Huttopia Villages: in de Vogezen, de Loirevallei, de Perche, de Ardèche, de Drôme en de Dordogne.


1. Midden in de bossen: Fôret des Vosges (Vogezen)

Dit nieuwe Village (geopend in 2022) ligt op 650 meter hoogte in een weelderig en uiterst bosrijke locatie in de Vogezen, in de Lorraine, vlak bij het meer van Gérardmer. Ideale bestemming voor watersporten, fietsen en vooral wandelen: dit gebied biedt kilometers en kilometers aan wandelpaden in de wilde natuur! Het kampeerdorp ligt op een glooiend terrein met een natuurlijk meertje en watervallen midden in een dennenbos. Ook heeft Fôret des Vosges een enorm binnenzwembad en een verwarmd buitenbad die er beide prachtig uitzien. Overnachten kan hier onder meer in prachtige huurtenten van hout en canvas (Trappeur, Bonaventura) en chalets. Zoals het chalet ‘Cabane’, met een extra groot terras, een plaat-barbecue en een vuurplaats voor een eigen kampvuurtje.

luxe natuurcamping Huttopia Forêt des Vosges

PLUS+

Buitenspa met Finse baden en sauna’s (waarvan een met glazen wand en panoramisch uitzicht!) + Vlak bij Gérardmer, een groot meer met tal van watersportactiviteiten. Meer info over Fôret des Vosges

Huttopia Forêt des Vosges


2. Aan een groot bosmeer in de Loirevallei: Huttopia Lac de Rillé

Kabbelend water, het geluid van vogels, overal bomen… Deze uitgestrekte natuurcamping aan het Lac de Rillé is echt ‘quelque chose’, zoals de Fransen zeggen! Zoveel mooie natuur, daarvan word je vanzelf rustig tijdens de vakantie. Op het kampeerterrein van 8 hectare heeft iedereen plek voor zichzelf en veel van de accommodaties die je hier kunt huren hebben eigen sanitair. Je vindt er onder meer Cabanes, Cahuttes (tenthuisjes op palen), Trappeur-tenten en ook Bonaventure-tenten, waarin je romantisch met z’n tweeën kunt slapen.

PLUS+ Het meer van Rillé is een vogelreservaat en in de zomermaanden zijn er vogel-spotexcursies op de camping (gratis activiteit) + Buitenzwembaden (overdekt) en een buitenspa + Staanplaatsen van 120m2 groot + Vlak bij cultuursteden Tours, Saumur en Angers en diverse beroemde Loirekastelen. Meer info over Rillé

Lac Rillé Huttopia


3. In de groene Perche: Village Huttopia Senonches

Deze luxe natuurcamping ligt in de buurt van Chartres, op slechts 1,5 uur rijden ten zuiden van Parijs! Je verblijft hier aan de rand van een meer midden in het woud van Senonches, één van de grootste eikenbossen van Frankrijk. Huttopia noemt dit dan ook heel terecht een ‘Bos Village’ en voert dit bosthema op verschillende manier door op de camping, zelfs in de spa. Het kampeerterrein is gigantisch en heeft zeer ruime plaatsen voor de luxe huuraccommodaties. Zoals de Canadese tenten (Canadiennes) met koelkast en keuken en een opgemaakt bed bij aankomst.

Huttopia camping village onder Parijs bij Chartres

PLUS+ Kampeerterrein van 19 hectare + Mooie houten speelplekken voor de kinderen. + Expres geen Wifi: digidetox is het devies in de Villages! + In de buurt van Chartres, een stad bekend om de prachtige kathedraal. Meer info over Senonches

Camping Village Arèche


4. Tussen lavendel en truffeleiken: Village Huttopia Dieulefit (Drôme)

Nog zo’n unieke locatie, in het hart van de Drôme provençale. Village Dieulefit ligt tussen truffeleiken en lavendelvelden, op een hoog punt in een groene vallei. Van dat riante uitzicht profiteren onder meer de Cahuttes, prachtige tenthuisjes op palen met een terras tussen de bomen. Er is ook een grote vijver op het uitgestrekte kampeerterrein, leuk om in te vissen of op te varen.


PLUS+ Kampeerterrein van 10 hectare, 100% autovrij. + Buitenspa met diverse sauna-cabines en een jacuzzi. Meer info over Dieulefit

Huttopia Bosvillages Dieulefit Zuid-Frankrijk


5. Bij de Gorges van de Ardèche: Village Huttopia Sud-Ardèche

Jeetje, dat het bestaat! Een camping in het drukstbezochte deel van de Ardèche waar zelfs in de zomermaanden een rustige sfeer heerst. Dit Village ligt op een uitgestrekt terrein van 14 hectare met eikenbomen en jeneverbesstruiken. Maar intussen op ook maar een kwartiertje rijden van alle bekende bezienswaardigheden van de streek. De Gorges de l’Ardèche, de grot van Chauvet en zelfs het mooie stadje Barjarc, net in de Gard, liggen niet ver. De her en der verspreide glamping-accommodaties zorgen ervoor dat dit inderdaad net een klein dorp in het groen lijkt. Er staan veel gratis activiteiten op het programma, zoals boogschieten, boomklimmen, ponyrijden, met een gids sterrenkijken, nachtwandelingen maken of naar de openluchtbioscoop.

Natuurcamping Huttopia Sud-Ardeche

PLUS+ Café-restaurant met een groot panoramisch terras op palen. + Uitgestrekt natuurlijk terrein. + Fietsen (e-bikes) te huur (zoals bij al deze Villages!) + Meer info Sud-Ardèche

Utopia Sud Ardeche zwembad van de camping


6. In een dennenbos: Village Huttopia Lanmary (Dordogne)

Groen, groener, groenst! Deze natuurcamping ligt verstopt in een beschermd bos in het noorden van de Dordogne, niet ver van Périgueux. De staplaatsen tussen bomen en varens zijn hier zo ruim, dat je soms de buren niet eens kunt zien! Ook hier is geen asfalt te bekennen, er zijn alleen wandelpaden. Behalve Cahuttes (tenthuisjes) hoog tussen de takken en mooie Cabanes, zijn er hier ook Toile&Bois en Trappeur-tenten, gemaakt van canvas en hout. Ook bijzonder: het terras van het café-restaurant ‘hangt’ hoog tussen de bomen. Je kunt daar (net als in de andere Villages) houtoven-pizza’s, verse plats du jour en andere warme lokale gerechten krijgen.

Huttopia

PLUS+ Terrein van 20 hectare + Dit Village is al open vanaf half mei + Diverse wandel- en mountainbike-paden door het bos beginnen bij de camping. + Naturalia-campingwinkel met biologische producten (ook in de andere Villages!). Meer info Lanmary

Natuurcamping Huttopia Village Lanmary Dordogne

* Alleen de 2-persoons Bonaventura-tenten hebben geen eigen douche en wc.

Meer informatie over deze Villages en andere natuurcampings van Huttopia vind je op: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
10 natuurcampings met spectaculair uitzicht
Campings aan meren in Frankrijk
Roadtrip met een camper: mooie Franse campings voor een tussenstop

Beeld:©Huttopia. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia.

2 reacties op “Puur-natuur gezinsavontuur: de houten Villages van Huttopia”

  1. Monique Cremer schreef:

    Ziet er schitterend uit. Maar je zit nog steeds op elkaars lip. Buren binnen gehoorsafstand en waarschijnlijk ook in je gezichtsveld.
    Ik zou heel graag adresjes midden in de natuur hebben waar je nou eens GEEN buren hebt….

    • Nicky schreef:

      Hai Monique, nee hoor, de plekken zijn echt heel ruim op deze Villages en je hoort andere gasten amper, en soms zijn ze zelfs compleet uit je zicht, door de vele bomen op de terreinen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *