frankrijk.nl

Houten vissershutjes aan zee in Zuid-Frankrijk

Na het ontbijt meteen de zee induiken? Dat kan als je een van deze cabanes huurt bij familiecamping Le Sérignan Plage. Ze staan letterlijk in het zand, aan de rand van het strand bij Béziers in de Languedoc-Roussillon.

Ze zijn vrij geïnspireerd op de vissershuisjes van de Camargue, het mooie moerasgebied een stukje oostelijker aan de Zuid-Franse kust. Prachtig van hout: okerkleurig van buiten en met lichte, zomerse tinten van binnen. De cabanes pêcheur van camping Le Sérignan Plage vlak bij Béziers ademen in alles de ontspannen sfeer uit van het leven rond de Middellandse Zee!

Cabanes du pecheur Serignan Plage

Prachtige plek in de Hérault

De nog maar een paar jaar oude huisjes staan op een van de mooiste hoekjes van deze uitgestrekte en groene familiecamping, waar Carole al jaren met veel plezier naartoe gaat in de meivakanties. Zeg maar gerust op de A-locatie van de camping zelfs, want de cabanes liggen direct achter de duinen, op nog geen 200 meter van het strand.

Visserhuisjes op Camping Serignan Plage

Schaduwrijke veranda

Sowieso verblijf je hier echt met je voeten in het zand, want de paden tussen de cabanes zijn onverhard en auto’s mogen niet komen in dit deel van de camping. Op en top vakantiegevoel dus en dat wordt nog eens versterkt door de fijne veranda, met grote eettafel en ligstoelen, voor elk huisje. Niet alleen sfeervol (want gezellig die smalle streepjes zon die door het houten afdak vallen!) maar ook heel prettig voor de kinderen  om genoeg schaduw te hebben op deze zonnige bestemming.

Houten huisjes glamping Le Serignan Plage

Interieur met brocante

Het opvallendste aan de huisjes is echter het interieur: veel luxer dan je zou verwachten in een houten huisje bij het strand. Het is een van de dingen waar Cathérine Amat, eigenaresse van Le Sérignan Plage, extra veel aandacht aan besteedt. Zij liet de meubels in brocantestijl speciaal maken en koos het servies en de accessoires met zorg uit. Veel ervan zijn gerecyclede spullen, zoals de hanglamp van een theepot of de leeslampjes van taartblikken.

Cabane du jardin op camping Sérignan Plage

Vissershuisjes en wijngaardhuisjes

De cabanes voor 4 of 6 personen bestaan in twee stijlen. Allereerst heb je de genoemde cabanes pêcheurs (visserhuisjes) in blauw-tinten en pastelkleuren. En verder heb je de cabanes jardin, die met hun meer aardse kleuren de sfeer van de wijngaarden en boomgaarden een stukje verderop in de streek oproepen. Alles huisjes hebben een eigen badkamer en aparte wc’s.

Prijzen: Cabanes pêcheur vanaf €700/week voor 4 pers. en €805/week voor 6 pers. Le Sérignan Plage, geopend van 28 april tot 2 oktober 2023. Voor meer informatie zie: www.leserignanplage.com

Houten huisjes glamping Le Serignan Plage
PLUS+
– Gelegen op een grote en gezellige familiecamping met riante faciliteiten.
– Ook geschikt met jonge kinderen: de cabanes hebben airco en zijn geluiddicht geïsoleerd (en bedankt namens de buren : -) )
– Als je een van deze cabanes huurt voor een week, dan krijg je er 2 leuke gele fietsen bij met kinderzitjes en fietsmand.
– Toplocatie direct naast het strand maar ook vlak bij het centrale ‘camping-dorp’ waar alle winkels en 2 restaurants zijn.

MIN-

– Zo gewild dat ze in het hoogseizoen in een mum van tijd vol zitten. Maar dit is ook een heel leuk logeeradres voor de mei- of pinkstervakantie!

Cabane voor 6 personen op glamping Serignan Plage

Houten huisjes glamping Le Serignan Plage
LEES OOK:
Le Sérignan Plage, de perfecte camping voor ouders
Les Canardières, trendy houten vogelhutjes aan zee
De leukste strandtenten in de buurt van Le Sérignan Plage

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Serignan Plage.

5 reacties op “Houten vissershutjes aan zee in Zuid-Frankrijk”

 1. Carole schreef:

  Goedemorgen Anouk,
  Iedere keer dat ik bij Serignan Plage was had ik mooi weer en ook strandweer. Zwembad is open zodra de camping open is, dus ook in de meivakantie ook. Mijn dochter, Anouk, was nooit uit het zwemparadijs te halen. Ik had maar altijd een tweede zwempak en t-shirt als zij uit kwam om buiten te spelen. Zij hebben ook een binnenzwembad, kleiner maar wel fijn.
  Het wellness zwembad is wat frisser maar zo mooi dat ik er bijna iedere dag in ging zwemmen. Afgelopen jaar was het iets frisser avond om buiten te eten maar de jaren daarvoor niet. In de Languedoc Roussillon is er geen Mistral maar Tramontane, en idd het kan koud zijn. Dat heb ik een keer meegemaakt maar perfect voor kitesurfen 😉 of naar Carcassonne of Pezenas een uitje te maken. Ik ben ook daar in de zee gezwommen maar ik ben Bretonse dus ik schrik niet voor frisse water 🙂

 2. Anouk schreef:

  Carole gaat er al jaren in de meivakantie naartoe? Is het dan al strandweer? En is het zwembad dan al open? En de wind? Ken mensen die ook in de meivakantie naar zuid Frankrijk zijn geweest maar door de Mistral koud en weggewaaid terug kwamen 🙂 Vraag het me af hoe het dan op deze plek is?

  Groet Anouk

 3. madonna schreef:

  Jammer, heb net iets anders geboekt!
  Misschien voor het najaar of volgend jaar.
  Worden er huisdieren toe gelaten?

  • Carole schreef:

   Huisdieren zijn toegelaten maar niet in de accommodaties. Dus wel op de camping deel maar niet in de huisjes.

 4. Nicky schreef:

  Hoi Jolanda, ja de huisjes hebben een eigen badkamer, aparte wc en ook een keukentje! Link zou het nu moeten doen!