frankrijk.nl

Filmtip! Explosief vriendenweekend in de Bourgogne

Vanaf 19 januari in de bioscoop: FIJN WEEKEND, een nieuwe Nederlandse komedie die zich in Frankrijk afspeelt. Een groep vrienden houdt een Bourgondisch herdenkingsweekend voor een overleden jeugdvriend. Maar dat verloopt moeizamer dan verwacht.

fijn weekend

Leuke verrassing: Fijn weekend, de nieuwe speelfilm van regisseur Jon Karthaus. Deze Nederlandse komedie met talentvolle jonge acteurs bleek grappiger, scherper en ontroerender dan wij vooraf verwacht hadden! De film gaat over een groepje vrienden dat in Frankrijk samenkomt om een overleden vriend/broer/zoon/minnaar te herdenken.

fijn weekend

Het weekend moet eindigen met het uitstrooien van zijn as over de heuvels van de Bourgogne. Maar voor het zo ver is, komen de onderlinge relaties op scherp te staan. De geliefde van de overledene brengt namelijk onaangekondigd haar nieuwe minnaar mee en dat vindt de rest maar niks. Ook is er een maf sportevenement waar iedereen nogal fanatiek van wordt. En dan raakt de as van de overledene ook nog zoek…

fijn weekend Nieuwe Nederlandse komedie

Zonovergoten Bourgogne

De film deed ons in de verte denken aan Les Petits Mouchoirs, de Franse succesfilm over een vakantie van rouwende vrienden. Ook hierin veel relatiehumor, goeie muziek en een traan… De Nederlandse dialogen zijn bovendien modern en pittig. Het goed geschreven scenario is een samenwerking van regisseur/acteur Karthaus (Costa, Homies) en drie van zijn medespelers: Steef de Bot, Lisa Zweerman en Kay Greidanus. Absoluut een vermakelijke feelgood deze bioscoopfilm en tja, die gouden zonsondergangen in de Bourgogne doen daar zeker nog een schep bovenop.

Fijn weekend, vanaf 19 januari in diverse Nederlandse bioscopen. Trailer

LEES OOK:
Franse film voor iedereen die ervan droomt wijnboer te worden

Tekst: Nicky Bouwmeester Foto’s: Pieter Wouters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *