frankrijk.nl

Ontspannen glampingadres voor gezinnen in de Allier

Op zoek naar een kindvriendelijk vakantieadres dat niet te ver rijden is? Domaine la Mathonière is een superfijn vakantiedomein op het platteland van de Auvergne. Met mooie safaritenten en gîtes. Vermoeide ouders vinden hier precies wat ze zoeken: een gezellige plek waar kinderen helemaal hun eigen gang kunnen gaan.

Effe he-le-maal niks… Gewoon gezellig samenzijn op een mooie plek. Bijtanken terwijl de kinderen het leuk hebben en veilig kunnen spelen. Precies dat biedt dit vakantieadres in de Allier, een landelijk en bosrijk departement op maar 8 of 9 uur rijden van Nederland. Verwacht frisse lucht, schattige dorpen, prachtige sterrenhemels… En jee, wat hebben Menno en Ingrid het goed voor elkaar op Domaine la Mathonière!

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

100% uitrusten voor ouders

Hun vakantiedomein heeft een weids uitzicht: bij mooi weer kun je zelfs de vulkaantoppen van de Puy de Dôme zien. Het terrein van 2 hectare is rondom afgesloten door een hoge heg. Ouders kunnen dus relaxed voor hun tent of gîte in de zon zitten, terwijl de kinderen zich vermaken op de vele attracties. Speelplekken, bouwhoek, pingpongtafel, voetbalveld, ezels, geitjes en zelfs een airtrampoline (grote hit!). Ook het beveiligde, verwarmde zwembad met peuterbad ligt in zicht, dus ouders kunnen precies zien wat alle kindjes samen uitvoeren.

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

Safaritenten met badkamer en rustieke gîtes

Met in totaal 18 accommodaties op het terrein is de schaal perfect voor gezellige vakantiereuring zonder giga-drukte. Er zijn 9 safaritenten Deluxe met een eigen badkamer en keuken in de tent. Verder staan er 3 safaritenten Comfort (tenten met prive badkamer in het sanitair gebouw) en 3 safaritenten Cabin (privé-sanitair naast de tent) op het terrein. En in de vroegere hooischuur zitten 3 comfortabele vakantiehuizenmet authentieke details. Zo kun je de oude voederbakken nog ontdekken in het interieur! Nieuw in 2023 is het mooie grote vakantiehuis tegenover het vakantiedomein, ‘Villa Mathonière’, dat Menno en Ingrid helemaal opgeknapt en gemoderniseerd hebben.

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

Nederlandse eigenaren die het snappen

Menno en Ingrid hebben goed nagedacht over de sfeer en de voorzieningen. Deze gastvrije veertigers hadden eerder een bar in Tignes en werkten voor diverse reisorganisaties voordat ze in de Auvergne neerstreken. Het zijn harde werkers die er oprecht van genieten om mensen een topvakantie te bezorgen. Ingrid: “We staan altijd klaar voor onze gasten en dat hou je alleen vol als je dit werk zo leuk vindt als wij doen!”

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

Foodtruck in een oude brandweerauto

Het Nederlandse stel verzorgt drie keer per week een goeie tables d’hôtes. Kinderen en ouderen dineren daarbij apart, zodat de kids nog even lekker kunnen spelen na het eten. Op andere dagen is er een pizza-avond en een versier-je-eigen-pannenkoek-feestje. Heel ontspannen allemaal en dat geldt helemaal voor de foodtruck-avond. Menno en Ingrid serveren dan wraps en andere lekkere hapjes vanuit hun rode brandweerauto onder de grote eikenboom. Als ouders en kinderen die avond op plaids in het gras zitten te genieten lijkt het wel een festival, zo gezellig!

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne

Precies genoeg te doen in de omgeving

De Allier is een ideale bestemming voor gezinnen. Er zijn geen grote toeristische trekpleisters, dus je hoeft niks. Maar er is meer dan genoeg te zien en doen als je wél op pad wilt. Op rijafstand tref je mooie dorpen en stadjes (Moulins, Montluçon), leuke kastelen, zwemmeertjes, een klimbos, het beroemde dierentuin/pretpark Le Pal en het grootste eikenbos van West-Europa (op 15 min.). Ook kun je mooi wandelen, hardlopen en wielrennen in de directe omgeving. Menno: “De sfeer van deze streek sluit perfect aan bij ons motto op het domein: niets moet, alles mag!”

PLUS+

– Peuter- en kleuterweken in juni: de kids eten wat vroeger, extra verwarmd zwembad, speciale peuter- en kleutertarieven

– Op het overdekte terras kun je verse cappuccino en ijsjes bestellen. Ook is hier 3x per week
de table d’hotes met verse, lokale Franse gerechten.

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-

LEES OOK:

5 verrassende plekken in de Auvergne

Eén reactie op “Ontspannen glampingadres voor gezinnen in de Allier”

 1. Patricia schreef:

  Hi,
  Wat een mooie plek! Wij zouden graag met onze 2 dochters van 6 op jullie plek verblijven. Hebben jullie beschikbaarheid in de periode van 24 juli tot 7 augustus? Eventueel kunnen we een week naar voren of naar achteren verschuiven maar dit heeft onze voorkeur.

  We horen het graag.
  Hartelijke groet,
  Patrcia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *