frankrijk.nl

Fijn vakantiedomein in de mooie Ariège

Kijk, dit is een plek waar je het hele jaar wel naartoe wilt! Een kleinschalig vakantieadres midden in de natuur en een uitzicht dat instant gelukkig maakt. Welkom op Domaine du Cammazet, een vakantiedomein met twee luxe gîtes, prachtige safaritenten en een heerlijk zwembad.

In de buurt van Mirepoix en niet zo ver van de beroemde stad Carcassonne, hebben Annemiek en Rendal een karakteristieke herenboerderij met 13 hectare glooiend terrein, omgetoverd tot een heerlijk kleinschalig kidsproof vakantiedomein met 2 luxe gîtes en 3 glamping lodges.

Verder is er een verwarmd zwembad, een gezellig terras met origineel ‘barbusje’, schommels en een trampoline, paarden en kippen en veel leuke plekjes om te zitten, liggen of schommelen in de zon of schaduw. Het authentieke landelijke karakter waar deze Nederlanders in 2018 instant verliefd op werden, is hierbij helemaal bewaard gebleven.

 domaine-de-cammazet-zwembad-parasol

Vrijheid met een grote V

Met rondom een prachtig uitzicht onder andere op de weides met bizons en hertjes van de buren en de kerktoren van het plaatsje Lapenne, is Domaine du Cammazet een ideale locatie om te genieten van vrijheid, rust, ruimte en het authentieke Franse leven. Annemiek: “Het leven is hier nog eenvoudig en puur. Door deze ontspannen en informele sfeer voelen onze gasten zich al snel echt thuis bij ons. We horen vaak: ‘Het is zo fijn dat er hier niets hoeft’. Dat is voor ons een heel groot compliment want dat is precies hoe we het bedoelen. Juist als je jezelf kunt zijn en geen druk voelt, kom je echt tot rust.”

eigenaren Domaine de Cammezet

Informeel en veel privacy

Die vrijheid komt verder tot uitdrukking in de opzet van het vakantiedomein. Er zijn mooie accommodaties met extra grote terrassen zodat iedereen zijn favoriete plekje vindt. Ook is er een heerlijk zwembad (altijd geopend als je maar zorgt dat andere gasten geen last van je hebben) en een informele table d’hôtes zonder regels. Kom je eten, dan vinden Annemiek en Rendal dat heel gezellig, maar heb je andere plannen dan is dat ook prima! Je eet met je eigen gezin of samen met anderen op het gezellige terras. En de drankjes pak je zelf uit de goed gevulde koelkast (alleen even op je lijstje zetten).

Cammazet familes samen eten table d hotes

Twee sfeervolle vakantiehuizen

Na de eerste gîte Romarin, waar al veel gasten van een heerlijke vakantie genoten, is afgelopen zomer ook gîte Figuier geopend. Deze 2 prachtige vakantiehuizen voor 6 personen hebben elk een groot eigen terras, nieuwe badkamers, een volledig uitgeruste keuken, perfecte boxspringbedden en leuke brocantedetails. Ideaal voor een groot gezin, twee stellen met een baby of een vakantie met opa en oma erbij.

Luxe safaritenten met vrij uitzicht

Maar dat is niet alles. In de mooie boomgaard staan 3 riante lodgetenten. Ook die zijn geschikt voor 6 personen, hebben een groot terras en staan op palen voor een nog mooier uitzicht. De inrichting is ‘glamping-chic’, een combinatie van steigerhout met veel zwart, goud en brocante. Iedere tent heeft een eigen badkamer, een keuken mét vaatwasser, een boxpringbed, stoere bedstee en een stapelbed. Buiten vind je een hangmat en twee picknicktafels die je mag neerzetten waar je wilt.

Peugeot-busje bij het zwembad

Zelfs in het hoogseizoen zijn er bij Cammazet nooit meer dan 5 gezinnen tegelijkertijd aanwezig. Perfecte schaal, vinden Annemiek en Rendal, die ook veel dieren hebben (hond, poezen, kippen en paarden van een bevriende boer). Er zijn genoeg speelplekken (trampolines, schommels) en leuke zitjes op het terrein, zoals hangmatten en loungebanken. En helemaal super: het oude Peugeot-busje naast het zwembad. Handyman Rendal heeft dat omgetoverd tot een vintage barretje! Pastis iemand?

Domaine de Cammezet vakantiedomein gezinnen Zuid-Frankrijk

Franse oldtimers & toeren in de omgeving

Ook andere klassieke Franse auto’s geven extra sfeer aan dit vakantieadres. Voor de deur staat hun leuke groene Mehari en een oude Renault-tractor. In de schuur wachten een oude DS en 2CV tot Rendal tijd heeft om ze op te knappen. En het kippenhok is notabene een Renault Dauphine-oldtimer!

domaine camazet mehari gasten

Ook met je eigen auto rondtoeren is hier een groot plezier. Want het mooie Carcassonne en Toulouse liggen in de buurt, net als diverse leuke kastelen voor de kinderen. Binnen 45 minuten sta je al in de bergen en ook in de voorlopers van de Pyreneeën (op maar 20 km) kun je prachtig wandelen en fietsen. Dus ook dat is pure vrijheid, die weidse omgeving hier! Met rustige weggetjes, ongerepte natuur en prachtigste sterrenluchten.

safaritenten gites met zwembad ariege cammazet

 

Bizons en bamboe

Gezinnen hoeven het niet ver te zoeken. Op het vakantiedomein heb je zoals gezegd het zwembad en veel andere leuke afleidingen. Ook liggen er twee verrassende attracties op loopafstand. Allereerst het dierenpark Ferme aux Bisons, dat je bezoekt in een wagen achter een tractor. En ook het schaduwrijke Parc aux Bambous ligt om de hoek. In deze mooie botanische tuin kunnen de kinderen in het doolhof spelen  en er is een geweldig Indonesisch lunchrestaurantje. Of je gaat lekker zwemmen in het riviertje op 5 minuten rijden. Kijk, hier kun je het wel een tijdje volhouden!

Gîtes vanaf €795/week, Glamping Lodge vanaf €695/week (alles inbegrepen voor max. 6 personen). Geopend vanaf de meivakantie. Meer informatie: www.domaineducammazet.com

Domaine Cammazet kidsproof

bizons domaine de Cammazet

PLUS+

– Annemiek en Rendal verzorgen gezamenlijke maaltijden zoals een barbecue (foto hierboven), een pizza-avond en gekruide kippetjes uit de oven.

– Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen: de openbare weg is ver weg en op het terrein zelf mogen geen auto’s rijden. Ook zijn er schommels, trampolines en veel dieren. Oudere broers en zussen worden blij van de goede Wifi, het zwembad en de vele chill-plekken.

– Ook een heerlijk adres in het naseizoen (geopend tot 8 oktober)! Het is dan niet meer zo warm, de vijgen en druiven zijn rijp, Carcassonne is veel minder druk en Annemiek en Rendal verzorgen nog steeds een table d’hôtes (2 à 3 keer per week).

barbecue table d hotes

– De gîtes hebben airco op de bovenverdieping en de lodges centrale warmteafzuiging zodat het er overdag ook lekker is binnen: dit alles op basis van zonne-energie, zodat het ecologisch verantwoord blijft.

– Nieuw! Vanaf voorjaar 2023 is er ook een elektrische laadpaal op het domein!

barbecue table d hotes

nieuwe gite Domaine du Cammazet

safaritenten gites met zwembad ariege cammazet

LEES OOK:
Zien & doen in de Ariège: de leukste plekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *