frankrijk.nl

Emily in Paris seizoen 3: dit zijn de filmlocaties!

Je vindt het leuk of je vindt het drie keer niks. Maar zelfs als je niets geeft om het zoetgevooisde Amerikaanse script van Emily in Paris, dan maken de mooie plaatjes van Parijs deze Netflix-serie toch zeker de moeite waard! 

De liefhebbers hebben het 3e seizoen van Emily in Paris op Netflix gebingewatcht en tellen alweer de maanden af tot seizoen 4 uitkomt. Wat zouden wij graag mee willen lopen met de filmcrew door Parijs met al die prachtige locaties! En we zijn niet de enige… Dankzij de hitserie hebben Parijse makelaars tegenwoordig te maken met het ‘Emily-effect’. Massaal zwijmelen Britten en Amerikanen weg bij de gedachten van een eigen perfecte stulpje in de hoofdstad, à la Emily, en dat is te merken aan de huizenprijzen in de buurt van filmlocaties uit de serie.

emily-in-paris-haar-huis-quartier-latin

Bij een volgende bezoek aan Parijs ook stilstaan op de locaties waar Emily rondhangt?

Deze plekken zie je regelmatig terugkomen in alle seizoenen van Emily in Paris:

1. Emily’s appartement: Place de l’Estrapade (Quartier Latin)

Samen met haar vriendin Mindy woont Emily in een (opvallend ruime…) chambre de bonne (dienstmeidenkamer), boven in een statig pand, gelegen aan Place de l’Estrapade. Dit pleintje ligt midden in het Quartier Latin, vlak achter het Panthéon en ook niet ver van de universiteit Sorbonne.

Place de l’Estrapade (5e arron.)

2. Chez Lavaux (Gabriëls restaurant)

Natuurlijk willen we ook dineren bij Chez Lavaux, het restaurant van Gabriël uit seizoen 2 en 3! En jaaa, dat bestaat echt, alleen heet het Terra Nera en dit (Italiaanse) restaurant  is sinds de lancering van de serie een hotspot in Parijs. Waar het zit? Ook dit is in het Quartier Latin, aan het Place de l’Estrapade, de plek waar Emily woont.

Restaurant Terra Nera, 18 Rue des Fossés Saint-Jacques (5e arron.)

3. Place de Valois

Op Place de Valois, vlak naast het Louvre, is Emily dagelijks te vinden op haar werk. Het marketingbedrijf Savoir bestaat natuurlijk niet echt, maar het pleintje waar het gelegen is wel. Lunchen zoals Emily kan ook, even verderop bij Le Bistro Valois.

Bistro Le Valois, 1 place Rio de Janeiro (1e arron.)

Emily In Paris Place de Valois

4. Jardin du Palais Royal

Als Emily niet op Place de Valois is, dan vind je haar wel in het nabijgelegen park Jardin du Palais Royal. Naast de fontein op een bankje, vaak samen met haar huisgenootje Mindy. Of om eens goed te gaan eten bij het sterrenrestaurant Le Grand Véfour. Als het haar tenminste lukt om een tafel te bemachtigen… (en in het echt is reserveren een must en je hebt een dik gevulde portemonnee nodig: dit restaurant van chef Guy Martin is een van oudste én duurste eetadressen van Parijs).

Le Grand Véfour, 17 rue de Beaujolais (1e arron.)

Emily en Mindy Jardin du Palais Royal


Deze locaties ontdekten we in seizoen 3 van Emily in Paris:

5. McDo op de Champs-Élysées

Je kunt er niet omheen: de eerste aflevering van seizoen 3 is duidelijk gesponsord door McDonald’s, zo prominent was de fastfoodketen te zien. Goed nieuws én slecht nieuws: het filiaal op de Champs-Élysées is in het echt een stuk minder chique, maar de ‘McBaguette’ die Emily en Gabriel gezellig samen oppeuzelen bestaat wél in de Franse McDonald. Je kunt in het filiaal op de Champs-Elysées op het moment zelfs een ‘Emily in Paris’-menu bestellen.

McDonald’s, Avenue des Champs-Élysées 140 (8e arron.)

6. Parc des Buttes-Chaumont

In aflevering 3 gaan Emily en Alfie voor een romantische picknick naar een van de groenste plekken van Parijs: het heuvelachtige park Buttes-Chaumont. Die tip hebben ze vast van ons, want laat dat nu net onze favoriete picknickplek in Parijs zijn! ;- )

Parc des Buttes-Chaumont, 1 Rue Botzaris

Temple de la Sibylle Parc des Buttes-Chaumont Parijs

7. La Piscine Molitor

Het Molitor – een zwembad uit 1929 volledig in art-décostijl –, is echt een parel van een locatie. Ruim 60 jaar lang was dit het populairste zwembad van Parijs en tijdens de crisisjaren vonden graffitikunstenaars er kun plek. In 2014 werd het gerenoveerd, en inmiddels is het omgedoopt tot het vijfsterren Hôtel Molitor. Tof: de kleedhokjes rondom het zwembad zijn mini-ateliers van kunstenaars gebleven. Een dagje komen luieren aan het zwembad, net zoals Emily en Mindy? Oui, c’est possible… maar dan moet je er wel even een hotelkamer bij boeken of een afspraak maken in de spa van Clarins (vanaf €290…).

Hôtel Molitor Paris, 13 rue Nungesser et Coli (16e arron.)

Emily in Paris seizoen 3 Piscine Molitor

8. Musée d’Orsay

Het museum waar Camille en Gabriel hun eerste date beleefden en daar in het nieuwste seizoen nostalgisch op terugblikken. In het Musée d’Orsay (een voormalig treinstation) vind je veel 19e-eeuwse Franse kunst van onder andere Monet, Renoir en Degas. Niet te missen is het museumcafé L’horloge du musée d’Orsay op de vijfde verdieping, waar je dwars door de vroegere stationsklok naar buiten kijkt.

Musée d’Orsay, 1 rue de la Légion d’Honneur (7e arron.)

L’horloge du musée d’Orsay Parijs

9. Le Mur des Je t’aime in Montmartre

Ex-tortelduifjes Gabriel en Emily bezoeken samen Le Mur des je t’aime in de wijk Montmartre, waar op 300 manieren ‘ik hou van je’ op de muur staat geschreven (en ja, ook in het Nederlands!). De muur is in een klein parkje aan het Place des Abbesses. Wedden dat hier nu een stuk meer huwelijksaanzoeken plaatsvinden dan ooit tevoren?

Square Jehan Rictus, Montmartre (18e arron.)

Le Mur des Je t’aime Montmartre

10. La Boulangerie Moderne

Emily bestelde er in seizoen 1 haar eerste pain au chocolat en brengt in seizoen 3 regelmatig een bezoekje aan La Boulangerie Moderne. Deze bakker bestaat echt en bevindt zich aan het plein waar Emily ‘woont’ (zie boven). Je staat wel even in de rij als je er zelf ook een wil bestellen, want intussen gaan ze door alle toeristen als zoete (chocolade)broodjes over de toonbank…

La Boulangerie Moderne, 16 rue des Fossés Saint-Jacques (5e arron.).


En deze locaties in Parijs waren te ontdekken in seizoen 2:

11. Café Marly naast  het Louvre

In seizoen 2 zie je Emily lunchen met Camille en Sylvie op een chic terras, met op de achtergrond de piramide van het Louvre. Dat is het al jaren populaire Café Marly, een van de lunchadressen die wij ook tippen in ons Louvre-artikel. In het echt staan die tafels echter niet zo dicht bij de piramide.. . het terras van Marly staat alleen onder de arcades van de zijvleugel van het Louvre waarin dit luxe café gevestigd is.

Le Café Marly, 93 Rue de Rivoli

emily-in-paris-cafe-marly-bij-het-louvre

12. Warenhuis La Samaritaine

In opdracht van Maison Lavaux organiseert Savoir, waar Emily werkt, een event op een fantastische locatie. Gelukkig kunnen wij die plek ook zelf bezoeken want het gaat om een etage van het onlangs compleet gerenoveerde en heropende warenhuis La Samaritaine. Het evenement wordt opgevolgd door een rooftopscène, waarin Emily en Alfie een romantisch moment kennen, met een fantastische avondskyline van Parijs op de achtergrond. Dit vindt plaats op misschien wel het mooiste dakterras van Parijs, Le Tout Paris, het restaurant van het zeer luxe hotel Le Cheval Blanc, op de bovenste verdieping van La Samaritaine.

emily-in-paris-la-samaritaine

13. Hôtel Plaza Athénée

Sylvie en haar man Laurent drinken een kop koffie in een über-sjiek en op-en-top Parijs’ restaurant. In feite is dit de lounge van het luxe Hôtel Plaza Athénée vlak bij de Champs-Elysées. In seizoen 1 komt Emily overigens ook al in dit hotel om een actrice op te halen, die in het Plaza logeert in een suite met uitzicht op de Eiffeltoren.

Plaza Athénée, 5 Avenue Montaigne (8e arron.)

Hôtel Plaza Athénée Parijs

14. ROXIE

Vriendin Mindy krijgt als toiletjuffrouw de kans op een podiumact in een nachtclub en zingt vervolgens de sterren van de hemel. Dat gebeurt allemaal bij ROXIE, in het 8e  arrondissement.

Roxie, 23 Rue de Ponthieu

emily-in-paris-roxie

15. Château de Versailles

En tot slot natuurlijk het pièce de résistance de modeshow in een van de prachtige zalen van het Château de Versailles. Je zou instant je koffer pakken om ook de glitter en glamour te proeven die er in deze scène uit seizoen 2 van je beeldscherm spat. Voor het geval het je inspireert tot een reisje: zie hier onze tips over een bezoek aan Versailles!

emily-in-paris-versailles

LEES OOK:
Emily in Paris, seizoen 3 est arrivé!
Eerste keer Parijs? 10 dingen om zéker te doen

Tekst: Martine Hollenberg, Josee Schouten Beeld Depositphotos en ©Netflix

Eén reactie op “Emily in Paris seizoen 3: dit zijn de filmlocaties!”

  1. Ayant vécu 10 ans au centre de Paris, vraiment j’adore! Une jolie caricature sur la mentalité et la culture française revues et révisées par un oeil américain. Belle production amusante et romantique et de jolis plans sur Paris qui nous font oublier le stress de la grande ville.
    Bravo! Fantastisch! Marvellous! Bien joué!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *