frankrijk.nl

3 prachtige Franse bestemmingen om met de camper naartoe te gaan

Frankrijk is en blijft een populaire vakantiebestemming. Of je nu van bergen, luxe badplaatsen, bossen, glooiende velden of interessante steden houdt, je vindt het er allemaal! En met een camper ontdek je zelf de allermooiste plekjes en geniet je optimaal van je vrijheid.

Rijd langs de kust in het noorden, geniet van kunst en cultuur in een stad, laat je verwelkomen door de vriendelijke lokale bevolking en verwen je inwendige mens met de heerlijkste gerechten uit de zo befaamde Franse keuken. Kortom, ga op avontuur in je eigen huisje op wielen! Maar, wat zijn de mooiste plekken in Frankrijk en welke regio kies je voor je avontuur? Wij geven je wat inspiratie met 3 prachtige regio’s.

Meer van Annecy

Annecy: spectaculair bergmeer in Haute-Savoie

Bij de Franse Alpen denk je misschien als eerste aan de wintersport deze bestemming wordt steeds populairder in de zomer. Zo vind je in het noordwestelijk deel van dit berggebied de fraaie alpine stad Annecy. Het stadje is idyllisch gelegen tussen de lagere uitlopers van de bergen, aan het gelijknamige bergmeer Lac d’Annecy. Annecy is een prachtige met een schilderachtig, oud centrum vol steegjes, grachten en bruggetjes. Het meer is het op een na grootste van Frankrijk en een van de meest zuivere meren ter wereld. Er zijn vele, prachtige wandelroutes in de bergen. Aan het meer van Annecy vind je vele campings waar je met de camper terecht kunt. Durfals kunnen zelfs gaan paragliden boven het meer! Kortom, Annecy en omgeving vormen een perfecte bestemming voor een sportieve campervakantie vol water, bergen, cultuur en historie.

Oude centrum Annecy

De Provence: La Douce France

Voor zonliefhebbers heeft de Provence altijd veel aantrekkingskracht. Het is het zuidelijk deel van het land dat aan de Middellandse Zee ligt. In het binnenland ontdek je het ware Franse leven in de verstilde natuur, de knusse middeleeuwse dorpjes, de glooiende wijngaarden en uitgestrekte, geurende lavendelvelden.

Provence - dorpje

Zelfs het luxeleven aan de befaamde Côte d’Azur kun je met de camper zelf meemaken, hetzij uiteraard iets minder decadent dan in een luxe vijfsterren hotel in een chique badplaats. Maar met je mobiele accommodatie krijg je ook veel meer te zien! Rijd naar de mooiste natuurgebieden, zoals de indrukwekkende kloof Gorges de Verdon of het moerasgebied de Camargue. Breng een paar dagen door op het Plateau van Valensole om de lavendel te bewonderen en schilderachtige dorpjes en steden te bezoeken, zoals Avignon.

Lavendel Provence

Bretagne: ruige kust en groen binnenland

De regio Bretagne is weer van hele andere aard. Dit gebied wordt gekenmerkt door een rotsachtige kustlijn met spectaculaire kliffen, maar ook door schilderachtige havenstadjes en fraaie stranden. Ook het prachtige, heuvelachtige binnenland met oude dorpen en steden, meanderende rivieren en talloze cultuurhistorische bezienswaardigheden is zeer de moeite waar. Bretagne is dan ook een populair gebied voor gezinnen met kinderen, liefhebbers van cultuur, historie en natuur. Het is een fantastische streek om met de camper te verkennen en onvergetelijke wandelingen te maken.

Cap-Frehel-Bretagne-

Cap Fréhel

Carnac megalithes menhirs

LEES OOK:
Genieten van Finistère en Morbihan
De mooiste lavendelvelden in Zuid-Frankrijk

Beeld: Depositphotos.com, Bretagne: Ulrike Grafberger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *