frankrijk.nl

5 Franse dessert-klassiekers

Op zoek naar een elegant toetje? Met deze 5 klassiekers zit je eigenlijk altijd goed. Niet speciaal moeilijk om te maken en superlekker.

Tarte au citron

Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner! Anja legt uit hoe je ook de meringue helemaal goed krijgt! Lees het recept

recept Franse citroentaart


Moelleux au chocolat

De warme chocolade loopt naar buiten zodra je je lepel erin zet: moelleux…!  Makkelijk te maken maar je moet wél even de perfecte baktijd in jouw oven kennen. Dus minstens twee keer proefbereiden! Lees het recept

Lees ook: Het perfecte Franse kaasplankje

moeulleux au chocolat

Tarte Tatin

Het moeilijkste van tarte tatin is de karamel maken, maar Irene legt uit waar je op moet letten! Lees het recept

tarte tatin maken


Iles flottantes

Drijvende eilandjes.. Echt op-en-top Frans deze. Leuk om op tafel uit te serveren, vanuit een grote schaal, iedereen een flinke lepel. Ontdek het recept

recept voor iles flottantes


Mousse au chocolat

Onze Egbert uit de Elzas zweert bij dit recept voor chocolademousse. En ideaal voor feestdiners: je kunt dit nagerecht al een dag van te voren maken en in de koelkast zetten. Lees het recept

recept franse chcolademousse

LEES OOK:
Nog meer dan 60 geweldige Franse recepten op onze site!

Beeld: Anja Roubos (citroentaart), Depositphotos (moelleux chocolat, mousse au chocolat, iles flottantes, tarte tatin), 

– PINTEREST –

Vond je dit een leuk artikel?
Bewaar het op je Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *