frankrijk.nl

Zeilvakanties in Frankrijk: huur een boot!

Een zeilvakantie in Frankrijk is niet alleen weggelegd voor miljonairs aan de Côte d’Azur of sportievelingen die met hun eigen zeilboot kunnen komen. Via de Franse Airbnb voor boten huur je eenvoudig zeiljachten, catamarans en motorboten van lokale particulieren. Ideetje voor de volgende vakantie!

Hoe relaxed en avontuurlijk is een zeilvakantie in Frankrijk! Beetje navigeren van de ene baai naar de andere. Onderweg voor anker gaan om te zwemmen of vissen. Elke avond in een andere haven overnachten en op de kade genieten van dagverse vis en de mooiste zonsondergangen. Een vakantie op een zee in totale vrijheid, zonder volle stranden of drukke kustwegen… La belle vie!

zeilboot huren Cote d'Azur

Het Franse platform Click&Boat

Click & Boat heeft die zeildroom de afgelopen jaren een stuk bereikbaarder gemaakt. In 2013 startten 2 jonge Franse zeilfanaten een online platform, dat is uitgegroeid tot een internationaal succes. Via hun ‘Airbnb van de zee’ worden nu ruim 40.000 boten verhuurd in meer dan 40 landen. Het concept is gelijk aan dat van Airbnb: je huurt rechtstreeks van particulieren, maar Click & Boat regelt de reservering, de financiële transactie en de verzekeringen. Ook kun je aan de hand van reviews op de website zien wat eerdere huurders van de boten en/of de schippers vonden.

zeiltocht maken in Frankrijk

Zeilboot met of zonder schipper

Van de schipper? Yep, inderdaad. Zo’n zeilvakantie is niet voorbehouden aan ervaren zeilers in bezit van een vaarbewijs. Je kunt ook een zeilboot of catamaran huren met een schipper en bemanning erbij, die jou en je familie of vrienden één of meerdere dagen rondvaren. Tijdens zo’n zeiltocht met een ervaren lokale kapitein krijg je uiteraard de mooiste en onbekendere spots te zien van een vaargebied, en dat is vooral op de drukkere zeilbestemmingen (zoals de Côte d’Azur en Corsica) een groot voordeel!

Corsica verkennen per catamaran

Bretagne, Atlantische kust, Côte d’Azur, Corsica

Er zijn honderden jachthavens in Frankrijk en je kunt in de buurt van vrijwel elke Franse kustplaats verhuurders vinden. De concentratie is natuurlijk hoog in het geliefde Zuid-Frankrijk (o.a. in de havens van Marseille, Cannes, Hyères). In de warme Middellandse zee is het aangenaam navigeren langs de calanques bij Cassis, de baai van Saint-Tropez en de vele prachtige kleine eilanden (zoals Porquerolles, Port-Cros, Frioul).

zeilvakantie in Frankrijk Corsica Cote d azur Bretagne

Ook Corsica met zijn fotogenieke baaien is een topbestemming voor zeilers. Liefhebbers van de wat ruigere en frissere Atlantische kust starten veelal in La Rochelle of Lorient. En Bretagne en Normandië zijn ook mooie vaargebieden wat dichter bij huis, als je gewend bent met wat grotere getijdenverschillen te navigeren.

Kost dat?

Een zeilboot voor 6 tot 8 personen huur je via het platform vanaf circa €1.800 per week, een catamaran vanaf €3.000 per week. Inclusief schipper beginnen de prijzen bij €300/€400 per dag. Maar dit zijn indicaties, de prijzen verschillen per vaargebied. Overigens blijft het niet bij zeilschepen: je kunt via Click&Boat tijdens je vakantie ook voor eend dagje een motorboot of speedboot huren (vanaf circa €185/dag). Klinkt goed allemaal. Ga jij overstag voor jouw Frankrijk-vakantie in 2023?

Meer informatie: www.clickandboat.com

LEES MEER:
De mooiste eilanden van Frankrijk
De 10 landschappen van Bretagne 

Beeld: Click & Boat. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Click & Boat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *