frankrijk.nl

Chalets in de natuur bij Les Arcs en Les 3 Vallées

Wat een ontdekking, deze twee winterlocaties van Huttopia vlak bij grote Franse skigebieden! Je logeert er in houten chalets omringd door ongerepte natuur en tal van mogelijkheden voor sneeuwactiviteiten. Omdat ze aan de voet van de berg liggen zijn ze een stuk aantrekkelijker geprijsd en toch ben je zó in de skigebieden van Les Arcs of Les 3 Vallées.

Hoef je als wintersporter niet zo nodig midden in een skidorp te zitten, tussen de drukte van alle andere vakantiegangers? Zit je liever in natuur, lekker rustig? En wil je ook van andere winterse activiteiten kunnen genieten in een mooie natuurlijke omgeving? Dan zijn deze Huttopia-chalets bij Bourg Saint-Maurice (Les Arcs) en Bozel-sur-Vanoise (Les 3 Vallées) een heel interessante optie!

1. Huttopia Bourg Saint-Maurice bij skigebied Les Arcs (Paradiski)

Net buiten het gezellige stadje Bourg-Saint-Maurice in de Franse Alpen (tevens eindstation is van de SneeuwThalys) ligt een Huttopia natuurcamping met uitzicht op de bergen. ’s Zomers is dit al een prachtige plek voor glamping en vrij kamperen, en in de winter blijven de 30 houten chalets ook open. Deze mooie lichte houten chalets hebben 2 slaapkamers met echte bedden, een eigen badkamer, een open keuken, elektrische verwarming én een houtkachel. Ook heeft elk huisje een eigen veranda met buitentafel, zodat je lekker uit de wind in de zon kunt zitten.

Verwarmde skiroom, buspendel naar skilift

In een van de centrale gebouwen op het terrein is er een verwarmde skiroom, waar je je skispullen kunt achterlaten. Dus geen gedoe met lekkende skischoenen in het chalet. Een pendelservice van de receptie brengt je ’s ochtends in 10 minuten naar de funiculaire van Bourg-Saint-Maurice en vanaf daar ben je met de lift zo in het skigebied van Les Arcs, goed voor ruim 200 pistekilometers. Het is verbonden met Peisey-Vallandry en biedt aansluiting met het skigebied La Plagne (250 km), als onderdeel van het skidomein Paradiski. Of je gaat een dagje skiën in het skigebied La Rosière (160 km, let op, wel een andere skipas), in 10 minuten te bereiken met de auto.

Huttopia Bourg St Maurice

Knusse wintervakantie in de bergen

Maar skiën is hier slechts één van de mogelijkheden, er zijn tal van manieren om te profiteren van de frisse lucht en ontspannende omgeving. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dagje sleeën met de kinderen, elk chalet heeft eigen sleeën ter beschikking. Onvergetelijke ervaring? Maak samen een hondensleetocht of maak kennis met ski-joering (op ski’s achter een pony) of ijsklimmen. En ook erg leuk: er zijn bij de Huttopia-receptie zijn sneeuwwandelschoenen te leen voor unieke tochten in de vallei of wat hoger in de bergen.

chalets Huttopia winter sfeer

2. Huttopia Bozel-en-Vanoise: bij skigebied Les 3 Vallées

Eenzelfde perfecte ligging hebben de 25 houten chalets van Huttopia Bozel-en-Vanoise, vlak bij Courchevel en Méribel. Deze twee skidorpen maken (net als Val Thorens) deel van het bekende grote skigebied Les 3 Vallées. Je bent daar in no-time met de pendelbusjes van de camping. Je kunt ook in La Plagne skiën, door in Champagny-en-Vanoise (op 10 minuten rijden) de skilift te pakken. Na terugkomst geniet je vervolgens volop van de rust en ongerepte natuur rond deze chalets in een sparrenbos. Deze houten huisjes met 2 slaapkamers zijn geschikt voor 6 personen en hebben een eigen houtkachel. De keuken is bovendien uitgerust met raclette-machine en fonduepan, dus de avonden worden sowieso gezellig!

Huttopia wintercampings Franse Alpen

Sneeuwactiviteiten in de Vanoise

De vallei van de Bozel hoort bij het beschermde natuurpark van de Vanoise, waar talrijke gemzen en marmotten leven. Prachtig gebied dus voor wandelingen door verstilde sneeuwlandschappen en – hoe handig – ook bij deze Huttopia-locatie zijn er voor gasten sneeuwschoenen beschikbaar. Mag het de volgende dag iets pittiger? In de vallei van Champagny-le-Haut, in La Plagne, vind je winteractiviteiten als ski-joering, ijsklimmen en langlaufen. En een superleuk uitje met kinderen: ga sleeën in Courchevel (15 minuten rijden vanaf de camping), waar de langste sleebaan van de Franse Alpen is!

HUTTOPIA LA CLAREE

Huttopia Bourg-Saint-Maurice en Bozel-en-Vanoise, chalets vanaf €420/week (max. 6 pers.), tijdens schoolvakanties max. €1070/week. Per nacht al vanaf €82. Meer informatie: www.huttopia.com

Huttopia Bozel-en-Vanoise Franse Alpen

Camping Huttopia Bourg St Maurice

PLUS+
– Je kunt bij deze accommodaties een annuleringsverzekering afsluiten.
– Ontdek ook de andere winterlocaties van Huttopia: Vallouise en La Clarée (toplocatie voor langlaufers) in de Hautes-Alpes, Font Romeu in de Pyreneeën en Divonne-les-Bains dicht bij het meer van Genève en het Jura-gebergte.

wintervakantie Huttopi La Claree

– Bij alle winterbestemmingen van Huttopia krijg je korting op skihuur bij Skiset en in Bourg-Saint-Maurice zelfs op de skipas van Les Arcs/Peisey Vallandry.
– Ga je voor een duurzame skivakantie per trein? De Ski Thalys stopt in Bourg-Saint-Maurice!

Zie hier meer informatie over deze wintervakanties bij Huttopia

LEES OOK:
5 hippe natuurcampings met prachtig uitzicht
Fijne Franse citycamping, in o.a. Lyon en Parijs
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia.

Huttopia wintercampings Franse Alpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *