frankrijk.nl

TV5MONDE van de buis?

Nou ja zeg, is dat even schrikken… Na KPN willen nu ook Delta en Caiway stoppen met de doorgifte van de culturele Franstalige zender TV5MONDE. Dat kan toch niet waar zijn? Teken tot 19.00 uur vandaag de online petitie tegen dit plan!

AU SECOURS! TV-kabelexploitanten Delta en Caiway zijn voornemens de zender TV5MONDE niet langer door te geven (per 1-1-2023) in hun zenderpakketten. Dit zou betekenen dat deze fijne Franstalige zender, waar wij regelmatig over berichten met leuke kijktips, gaat verdwijnen in Zuidwest-Nederland via de kabel.

Als je, net als wij, TV5MONDE een warm hart toedraagt, stem dan vandaag (24/11) op de poll van het dagblad de PZC en voorkom op die manier dat deze zender met o.a. Nederlands ondertitelde Franstalige cinema, documentaires, series en lifestyle programma’s uit het aanbod verdwijnt. De poll kan aantonen dat de zender onmisbaar is voor veel mensen.

#TV5MONDEMOETBLIJVEN !


Naschrift redactie – 12/12/2022

Helaas heeft bovenstaande petitie niet gebaat… Per 1 januari 2023 verdwijnt TV5MONDE op de kabels van Delta en Caiway.

Wel is TV5MONDE nog steeds te zien op T-Mobile (kanaal 421) en Ziggo (kanaal 71). Dusss.. blijf kijken, voor wie dat kan!

TV5MONDE voorziet het overgrote deel van haar programma’s in prime-time van Nederlandse ondertiteling, zodat ook kijkers die de Franse taal niet machtig zijn kunnen genieten van Franstalige films, series, documentaires, actualiteiten en lifestyleprogramma’s. En dat heeft effect: momenteel is 55% van de kijkers van TV5MONDE niet Franstalig.

tv5-monde-moet-blijven

LEES OOK:
OPJ, tropische Franse politieserie op TV5MONDE
Secrets d’Histoire: Franse geschiedenis op TV5MONDE

Beeld: v.l.n.r. Chérif (copright MK2), Bordeaux (copyright Aurélien Faidy/Making Prod/FTV-Istock), Catherine Deneuve (Le bon plaisir). Collage: tv-serie Les petits meurtres d’Agatha Christie, Cannes CC/Chris Goldberg, taratje CC-Hisu Lee (Unpl), Bretagne CC-Echappées Belles, CC/My Little Princess , Jean Rochefort/Le Vécés étaient fermés (…) CC/Gaumont-Dassault/1976, Brigitte Bardot & Jeanne Moreau/Viva Maria, CC/Gaumont.

17 reacties op “TV5MONDE van de buis?”

 1. Céline Boon schreef:

  Ik wilde nog even afwachten wat France 2 zou bieden voordat ik in de pen zou klimmen.
  Maar het blijkt een betreurenswaardige beslissing van KPN. France 2 biedt vooral shows (muziek, sport etc) lijkt in niets op TV monde.
  In de vpro-gids kan ik nog wel zien wat ik allemaal mis, want daar is de programmering van TV Monde opgenomen…bijna iedere dag een prachtige film. …

 2. Béatrice Wouters schreef:

  Als Française vind ik dat wij heel weinig programma’s in onze taal op tv krijgen. TV5 keek ik met veel plezier. Ik vind de qualiteit van de programma’s veel beter dan die van France 2. Ik hoop echt dat TV5 terug komt op onze schermen

 3. T.Blom schreef:

  ik vind het waardeloos tv5 weg geen culturele films meer die voor ons Franse taal leken , erg onverstandig

 4. F.H.M.Voorn schreef:

  Het zou een mooie kerstwens zijn voor de mensen die graag naar TV5 kijken dat deze zender weer terug komt in het zenderpakket.
  Dus bij deze KPN een mooi begin voor 2019 om dit te realiseren.
  Met dank van de vele, vele kijkers.

 5. Buiter schreef:

  Tv5 monde geeft meer plezier dan de Nederlandse zenders. Wij kijken nooit naar commerceiele zenders en op Nederland 1 2 en3 is het ook bagger. Dus KPN als geen klant wil verliezen zet TV5 monde op de kabel

 6. Gaalman schreef:

  Kleine moeite om zenderaanbod te vergroten met nog een Franse zender alleen men haalt er steeds meer af en moet meer betalen

 7. Marjoline schreef:

  Waardeloos dat TV5 weg is gehaald. Wat hebben de meesten van ons aan France 2 zonder NL ondertiteling? Geen yota!
  Stomme actie van KPN. Echt oliedom.

 8. bern akkerman schreef:

  Vanzelfsprekend moet TV5 monde op KPN/Telfort blijven. Ik mis programma’s zoals bijvoorbeeld “Echappees belles”. De commerciele France2 met die braindeath programma’s/des programmes de mort cerebrale, hebben we meer dan genoeg op de Nederlandse TV

 9. H. Ornstein schreef:

  Het verdwijnen van TV5 is een groot gemis voor hen die Frankrijk en het Frans een warm hart toedragen.
  Behalve amusement kreeg je als kijker veel culturele informatie uit Franstalige landen.
  Onbegrijpelijk dat KPN zonder overleg dit zomaar kan doen

 10. WAvdB schreef:

  We mussen TV5 Monde heel erg ! Eigenlijk een grof schandaal dat KPN een culturele zender uit het aanbod heeft geschrapt. FR2 is absoluut geen alternatief.

 11. Job schreef:

  Geen TV5monde meer bij KPN, belachelijk! Eén van de weinige zenders die het bekijken waard is. Informatieve- culturele- en prachtige natuur-series. + Franse films en series meestal ondertiteld. Zo spoedig mogelijk weer terug op de buis. Anders maar overstappen!

 12. ad van gils schreef:

  Na Brava nu TV5 Monde uit het zenderaanbod; wil deze twee kwaliteitszenders zo ruilen tegen tiental andere zenders ! Mag dit zomaar; klanten hebben toch voor KPN gekozen met het destijds aangeboden pakket. Ik vind dit zacht uitgesproken niet erg netjes.

 13. P. Rothengatter schreef:

  Heel graag TV5 weer op de buis

 14. Choukri schreef:

  Via de Horizonbox van Ziggo heb je een hele reeks van Franse zenders zoals TV5, ARTE, France 2345. Dit werkt via een app op deze box, gewoon met de afstandsbediening te bedienen. Werkt echt super!!!

 15. monique van der Giessen schreef:

  Na het weghalen van France 2 nu ook weer France 5.
  Eindelijk kon ik de franse taal blijven volgen en wordt dit ook weer weggehaald.
  De nederlandse televisie wordt steeds armoediger!

 16. Jos de Graaf schreef:

  TV5 moet blijven, eindelijk een informatieve zender met allerlei interessante programma’s zonder reclame blokken.

 17. Annelies Baudet schreef:

  tv5 moet blijven want is bedoeld voor francofielen buiten Frankrijk en het is een belangrijke bron van informatie en ontspanning. Canada, Zwitserland, Belgie en francophone Afrikaanse landen hebben er hun programma’s.
  En France 2 mag er ook bij zodat de franstalige zenders iets beter vertegenwoordigd zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *