frankrijk.nl

De leukste wijnbars van Bordeaux  

Stedentripje Bordeaux? Dan wil je ook proeven van het beste wat deze streek te bieden heeft! Hierbij onze selectie van wijnbars in de stad die een interessante wijnkaart hebben en ook nog eens heel gezellig zijn. 

Le Bar à Vin: superdeal en beste beginpunt

Tegenover het Office du Tourisme (naast Place des Quinconces) zit het CIVB, het genootschap van wijnmakers uit de streek. De stijlvolle wijnbar op de begane grond is een topadres als je voor weinig lokale wijnen wilt testen. Elke maand staan er hier 30 andere wijnen op de kaart, van eenvoudige bordeaux (vanaf €2) tot grands crus (vanaf €8/€10 per glas). Ook zijn er gunstig geprijsde plankjes met lokale specialiteiten, waaronder kaas (vanaf €10), charcuterie, foie gras en zelfs lamprei en meerval. Trekt wel veel toeristen dus zit vaak vol, maar dan laten de vriendelijke sommeliers je even wachten bij de ingang. Dagelijks geopend behalve op zondag, van 11.00 tot 22.00 uur.

Bar à vin in Bordeaux

3 cours du XXX juillet 33000 Bordeaux, baravin.bordeaux.com

Les Trois pinardiers: lokale ontdekkingen en wereldwijnen

Deze wijnwinkel én wijnbar is in handen van 4 enthousiaste jonge Bordelais: Quentin, Louis, Simon en Nicolas. Hun persoonlijke selectie is terug te vinden in een overzichtelijke papieren wijnkaart, met wijnen gegroepeerd naar streek en ook toegelicht op aroma’s. De nadruk ligt op wijnen uit de Bordeaux en de rest van Frankrijk, maar de jongens hebben ook wijnen uit minder bekende wijnlanden op de kaart, zoals Bulgarije of Israël. Wijnen vanaf 5-6 per glas (maar wel kleine glaasjes vonden wij ;- ). De wijnbar met modern interieur is gevestigd in een druk zijstraatje van Place Gambetta, met veel cafés en lunchbars. Geopend van woensdag t/m zondag. Al vanaf 11.00 als wijnwinkel en ook van de namiddag tot 24.00 uur als wijnbar.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Les Trois Pinardiers (@les3pinardiers)

2 rue Georges Bonnac, Bordeaux, les3pinardiers.com

Wine more Time: geliefde wijnbar bij studenten

Leuke studentikoze wijnbar/winkel met terras met uitzicht op de Grosse Cloche (oude poort en klokkentoren), in de charmante Rue Saint-James. De bar heeft in totaal wel 400 referenties maar elke week staat er een nieuwe verkorte selectie op de wijnkaart. Waaronder veel lokaals en ook wijnen uit de rest van Frankrijk (circa €5-6 per glas). En om het wijnproeven hier rechtop zittend te kunnen volhouden, zijn er ook diverse assiettes gourmandes (plankjes) met kaas en charcuterie. Dagelijks geopend behalve op zondag, van 16.00 tot 23.30 uur.

leuke wijnbars in Bordeaux

8 rue Saint-James, Bordeaux, winemoretime.fr 

Ontdek hier al onze tips voor Bordeaux: de leukste wijken, musea, winkelstraten, hotels, restaurants en meer!

Buvette: stijlvolle nieuwkomer

Ook in de buurt van de Grosse Cloche (maar wat dichter bij het Place du Parlement), is in het voorjaar van 2022 deze leuke nieuwe bar geopend. Ziet er prachtig hip gestyled uit en de aardige dames achter de bar vertellen je in het Frans of Engels welke wijnen die  avond per glas te krijgen zijn (circa 4 opties wijnkleur). Als je een hele fles wilt bestellen dan mag je ook zelf neuzen in de wijnkast met veel natuurlijke en biodynamische wijnen. Niet zo’n giga-aanbod (qua referenties) als de meeste andere adressen uit dit lijstje, maar de sfeer is top hier, modern en gezellig. Een ze hebben ook aardige hapjes, zoals verse burrata en andere kazen. Geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 17.30 uur tot 24.00 uur.

Buvette hippe wijnbar in Bordeaux

 41, Cours d’Alsace-Lorraine, Bordeaux, meer info

Maison Julien: eigentijds & jazzy

Een andere nieuwkomer in Bordeaux, deze wijn- en tapasbar in een van de charmante straatjes tussen de kathedraal en Place Gambetta. De jonge eigenaar maakt zijn eigen wijnselectie met nadruk op kleine onafhankelijke wijnmakers uit de Bordeaux, Languedoc, Bourgogne, Côte du Rhône (voor €5 tot €8 per glas). Ook kun je hier wat chiquere tapas bestellen, zoals burrata, truffelworst, olijven en hummus. Geopend van dinsdag t/m zaterdag, van 17.00 tot 1.00 uur.

leuke wijnbars in Bordeaux

35 rue Bouffard, Bordeaux, meer informatie

Les Furies Douces: biowijnen in de Chartrons

De hipste wijk van Bordeaux is Chartons, net ten noorden van de oude binnenstad. De sfeer doet hier een beetje denken aan de Marais in Parijs, door alle mooie oude panden (waaronder veel vroegere wijndepots) waarin nu nu dure woonwinkels en trendy boetieks zitten. Je vindt er ook deze leuke tikje alternatieve wijnbar/winkel met biologische wijnen, waarvan de meeste gemaakt zijn door vrouwelijke wijnboeren, vandaar de naam van de bar (‘zoete furies’). Geopend van woensdag tot zondag, van 18.00 tot 2.00 uur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Les Furies Douces (@lesfuriesdouces)

109 rue Notre-Dame, Bordeaux, www.facebook.com/lesfuriesdouces

The Wine Bar: romantische en chique plek

We tipten al eerder het elegante en centraal gelegen Le Boutique Hotel, een vijfsterrenhotel met een intieme sfeer. Dat laatste geldt ook voor de wijnbar in de serre en patio van het hotel. De knappe jonge sommelier van het hotel loodst je daar door een lijvige wijnkaart (vooral veel per fles, maar ook zo’n 10-15 wijnen per glas). Je kunt hier vooral op warme dagen genieten van het terras in de patio, onder een grote kastanjeboom: charmante plek. Op reservering kun je hier overigens ook een wijnproeverij krijgen (€45 p.p.), met uitgebreide uitleg van aroma’s en cépages.

wijnbars in Bordeaux

The Wine Bar in Le Boutique Hotel, www.the-wine-bar-bordeaux.fr

Le Point Rouge: breed laten hangen

Qua sfeer is dit meer een trendy cocktailbar en restaurant, maar het gewicht van de wijnkaart maakt van Le Point Rouge ook zeker een serieuze en bekende wijnbar in Bordeaux. Wel 1200 referenties, waaronder, bien-sûr, veel lokale grands-crus. Ook de ruimte is imponerend: een gewelfde zaal van 250 m2 met op diverse plekken zicht op die mooie blonde kalksteen die Bordeaux zo typeert. Je kunt hier ook uitgebreid dineren of gedeelde gerechten bestellen. Klein nadeel: Le Point Rouge ligt minder centraal (in de richting van het treinstation, vlak bij de Garonne, op een wat donker deel van de kade). Cocktails €14. Dagelijks geopend behalve zondag, van 18.00 tot 2.00 uur.

leuke wijnbars in Bordeaux

1 quai de Paludate, Bordeaux, www.pointrouge-bdx.com

TIP! Gratis wijnwandeling door Bordeaux

Op deze pagina van het Office du Tourisme van Bordeaux staat een gedetailleerde wijnwandeling van 3 km, vanaf het toeristenbureau via de wijk Chartrons naar het Cité du Vin, het grote wijnmuseum ten noorden van de binnenstad. De route kun je downloaden naar je telefoon en vervolgens onderweg de begeleidende informatie beluisteren in het Frans of Engels (bij voorkeur met koptelefoon). Er is in de winkel van het VVV ook een mooi geïllustreerde papieren kaart te krijgen (€3), als extra ondersteuning bij het vinden van de route.

wijnwandeling door Bordeaux

LEES OOK:
15 leuke hotels en bed & breakfasts in Bordeaux
Stedentrip Bordeaux: 15 dingen die je wilt zien&doen
Hippe en moderne wijken in Bordeaux

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: CC/adressen uit lijstje, Josee Schouten, Nicky Bouwmeester. Openingsbeeld: Buvette

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *