frankrijk.nl

Ski van de 1e categorie in Alpe d’Huez

Alpe d’Huez. Een heilige naam onder fietsers, maar ‘s winters het domein voor skiërs. Het skigebied behoort tot de grootste van Frankrijk en er is een divers aanbod van sfeervolle chalets en appartementen met eigen wellness. Mmm… ons idee van wintersport!

Alpe d’Huez, balkon van de zon

L’Ile au soleil. Het op 1.860 meter hooggelegen dorp Alpe d’Huez ontleent deze bijnaam aan de vele zonne-uren, die ‘s winters schijnen op het bergplateau in het skigebied Les Grandes Rousses. Het skidomein biedt maar liefst 250 kilometer aan pistes en wordt gekarakteriseerd door zacht glooiende toppen en dalen. Perfect voor heerlijke skitochten voor zowel beginner als gevorderde skiërs. Bovendien heeft Alpe d’Huez de langste afdaling ter wereld, goed voor minimaal anderhalf uur lang ononderbroken skiplezier!

Ski Alpes d'Huez wintersport Isère

Alpe d’Huez is opgebouwd uit een dorpskern met daaromheen verschillende wijken. Dankzij een uitgekiend netwerk van skiliften heb je vrijwel altijd direct toegang tot het skigebied. Het centrum biedt een breed scala aan restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden om je skidag mee af te sluiten. Zijn er langlaufers in je gezelschap? Alpe d’Huez biedt ca. 50 km loipes op het 2.000 meter hoog gelegen bergplateau. Sneeuwzekerheid dus gegarandeerd tot diep in het seizoen!

Onze chalet- en appartementtips in en rond Alpe d’Huez

Chalet-appartementen Louis – 10 personen

 Chalet-appartement-de-Louis

Heerlijk 10-persoons appartement met 4 slaapkamers, 4 badkamers en een buiten-whirlpool. Dit chalet ligt in het dorpje Huez, op zo’n 5 km van het dorp Alpe d’Huez. Een cabinelift op 130 meter biedt je direct toegang tot het skigebied van Alpe d’Huez en met blauwe piste kom je terug. Meer info

Luxe appartementen Prestige l’Eclose – 4-6 personen

Artist impression Residence l’Eclose

Deze gloednieuwe residence (opening in december) ligt in de wijk l’Eclose in Alpe d’Huez en biedt appartementen voor 4 tot 6 personen. Voor alle gasten is er de wellnessruimte met zwembad, sauna en hammam. De Alpe Express cabinelift ligt op zo’n 250 meter afstand van het complex en brengt je naar Bergers, waarvandaan verschillende liften verder het gebied in gaan. Meer info

Chalet-appartement Daria-I Nor – 2-10 personen

Residence Daria-I-Nor Alpe d'Huez

Deze luxe residence ligt eveneens in de wijk l’Eclose, op 50 meter van de piste en tegenover de cabinelift Alpe Express. In totaal zijn er 48 appartementen geschikt voor 2 tot 10 personen en is er een centrale wellnessruimte met zwembad, sauna, hammam en fitness. Ook fijn: Daria-I-Nor beschikt over 2 restaurants. Meer info

Chalet Nightingale – 6 personen

Chalet-Nightingale-alpe-d-huez

Heerlijk chalet, gelegen aan de zuidelijke rand van Alpe d’Huez met alle faciliteiten op loopafstand. Verdeeld over 2 etages vind je 3 slaapkamers en 3 badkamers. Op ca. 200 meter vind je de cabinelift Alpe Express en na een dag op de piste kun je ontspannen in de gemeenschappelijke sauna en whirlpool.  Meer info

Chalet Telemark – 15 personen

 Chalet-Telemark-Alpe-d-huez

Sfeervol chalet op 250 meter van de cabinelift Alpe Express. Met 7 slaapkamers en 6 badkamers ideaal voor een multigeneratie verblijf of een skivakantie met al je vrienden. Op de benedenverdieping vind je een sauna en whirlpool. Meer info

Chalets de Fontbelle – 8 personen

Chalet Fontbelle - Alpe d'Huez

Vijf luxe chalets direct aan de piste, met een cabine- en stoeltjeslift op maar 150 meter afstand. Lees hier meer over in ons artikel: Chalets direct aan de piste

De eerste sneeuwdump is inmiddels een feit, dus alle signalen staan op groen, eh, wit voor een mooi winterseizoen, dat al op 3 december 2022 gaat beginnen. Heerlijk vooruitzicht!

Bon ski!

LEES OOK:
Tomorrowland in Alpe d’Huez 2023
Grote chalets direct aan de piste
Wintersportnieuws seizoen 2022/23

Tekst: Josee Schouten, Beeld: 1e OT Alpe d’Huez, overig chalet.nl. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met reisorganisatie Chalet.nl. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *