frankrijk.nl

Grote chalets direct aan de piste

Ski’s onderbinden en gaan! Om te zoenen al die ski-in en ski-out mogelijkheden in Frankrijk. En in deze vrijstaande chalets wordt het wel heel erg verleidelijk, want ze liggen letterlijk aan of zelfs midden op de piste.

Met z’n allen op wintersport en verblijven in een groot chalet. Het is dé trend van deze winter, waar gezellig samenzijn én kosten besparen belangrijke motieven zijn bij het kiezen van de wintersportbestemming. Hoe fijn zou het zijn om dan ook nog een chalet aan de piste te hebben! Moeilijk te vinden? Nee hoor, Josée kent de Franse Alpen op haar duimpje en tipt deze chalets en chaletwijken in skigebieden waar je letterlijk alle kanten op kunt.

Chalet aan de blauwe piste van Vallandry

chalets vrienden familie Vallandry les Arcs op de piste

Mooie ruime en lichte chalets in de wijk Bellecôte langs de blauwe piste van Vallandry. Dit oude hoge dorp in skigebied Paradiski (Les Arcs) heeft het beste van twee werelden: authentieke charme en heel veel pistekilometers! Ook de 25 vrijstaande chalets (voor 8 tot 16 personen) in dit wijkje respecteren de traditionele Savoyaardse uitstraling. Maar dan wel met een moderne draai en veel comfort. Let op: je kunt het chalet niet (helemaal) per auto bereiken, dus de bagage wordt per quad afgezet.

Meer informatie over een van deze chalets in Vallandry

Chalet Le Clos du Pré in skigebied Alpe d’Huez

Chalet - Clos du Pre

Verscholen tussen de dennenbomen en gelegen aan de pistes vormen zo’n 33 vrijstaande chalets het parkje Le Clos du Pré aan de rand van Oz-en-Oisans. Dit dorpje mag dan onbekend in de oren klinken, de directe skiaansluiting met Alpe d’Huez is de grootste pré van deze locatie! De chalets verschillen in grootte van 6 tot 18 personen en zijn tegen de berghelling aangebouwd. Daardoor bieden ze een schitterend uitzicht op het Massif de Belledonne, de oude dorpskern van Oz en het stuwmeer. Gezinnen met kinderen zullen zeker de oefenpiste waarderen, die op slechts 100 meter van het chaletdorp ligt. Voor het grotere werk pak je de gondel richting Alpe d’Huez. Er gaan er 2 vanuit Oz-en-Oisans. Hier kun je je uitleven op 250 km aan pistes. Doorskiën dus! Doe toch vooral de zwarte Piste de la Sarenne, de langste Europese piste (16 km).

Meer informatie over de chalets in Oz-en-Oisans

Chalet de Fontbelle midden op de pistes van Alpe d’Huez

Chalet Fontbelle - Alpe d'Huez

Prachtig die inrichting! En ook nog een eigen wellnessruimte met sauna en jacuzzi in het chalet. Je zou er bijna de deur niet voor willen uithoeven. Maar dat zou echt zonde zijn, want vanaf deze luxe chalets voor 8 personen (er staan er 5) ski je meteen naar de 150 meter verderop gelegen skilift Le Jeux of de cabinelift DMC om je skidag te beginnen in het uitgestrekte skigebied van Alpe d’Huez. Het dorpscentrum ligt op ca. 10 minuten lopen of je pakt de voetgangerslift. Ja, gemak dient hier in alle opzichten de wintervakantieganger. Of je nu skiet of niet!

Meer informatie over dit chalet in Alpe d’Huez

Chalets de l’Altiport in Alpe d’Huez

Chalet aan de piste-Altiport-Alpe d-Huez

Chalet aan de piste-Altiport-Alpe d-Huez

De Chalets de l’Altiport liggen als een klein dorpje langs de piste Altiport in het skigebied van Alpe d’Huez. Deze groene piste daalt direct af naar het dorp, waar ook de skiliften en de skischool zijn. Ideaal dus als er beginners in het gezelschap zijn. De 10-12 persoons chalets zijn sfeervol van buiten en van binnen. Comfortabel bovendien, zoals de open haard (of houtkachel), wasruimte en meestal voor elke slaapkamer een eigen badkamer. Op 500 meter afstand vind je het winkelcentrum, met diverse restaurants, café’s met terras en een supermarkt. Je kunt ernaartoe lopen, skiën of je pakt de gratis skibus aan het begin van het park!

Meer informatie over dit chalet in Alpe d’Huez

Luxe chalet met sauna in skigebied Les Trois Vallées

Chalets aan de piste Les Menuires

Je skiet letterlijk tot de voordeur van dit knusse vrijstaande chalet voor 12-14 personen aan de bekendste blauwe piste van Les Menuires (inderdaad in Les 3 Vallées, grootste skigebied van Frankrijk). Heel ruim chalet (6 slaapkamers en 5 badkamers) en veel sympathieke details voor families met jonge kinderen, zoals stevige houten traphekjes die opgaan in het decor. En mooi detail: de skischoendroger voor 12 paar skischoenen! :- )

Meer informatie over dit chalet in Les Trois Vallées

Chalets Levanna in Les Deux Alpes

chalets vrienden familie Les Deux Alpes op de piste

Les Deux Alpes is een geliefd skigebied bij Nederlanders en dat verbaast ons niets: de off-piste mogelijkheden zijn er van topniveau! Dat vrije skigevoel begint al bij je eigen chalet aan de piste, zoals deze mooie 2 chalets voor 12 personen (of samen voor 26 personen), die tegen elkaar aan gebouwd zijn. Al vanaf €436/week per persoon inclusief skipas. Meer over deze 2 buurchalets in Les Deux Alpes hier en hier.

LEES OOK:
Wintersportnieuws, tips en trends uit de Franse Alpen
Heerlijk gerecht om in je chalet te maken!

Tekst: Josee Schouten, Beeld: chalet.nl. Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Chalet.nl. 

Reacties zijn gesloten.