frankrijk.nl

Filmpje: Eiffeltoren door de ogen van Eiffel

Hoe kwam Gustave Eiffel op het idee voor de Eiffeltoren? En hoe werd zijn toren uit de grond gestampt ruim 130 geleden? Christine en Hans bezochten de IJzeren Dame naar aanleiding van de speelfilm ‘Eiffel’, die deze maand verschijnt op Film1.

Vorig jaar was de Franse speelfilm Eiffel al te zien in de Nederlandse bioscopen en vanaf 27 november 2022 wordt deze romantische biopic ook toegevoegd aan het filmaanbod van streamingkanaal Film1. Met behulp van vernuftige speciale effecten laat deze speelfilm zien hoe het 300-meter hoge monument vanaf 1887 tot 1889 boven Parijs oprees.

Bijzondere feitjes over Eiffeltoren

Christine en Hans spraken met producenten van deze speelfilm, waarin Roman Duris en Emma Mackey de hoofdrollen spelen. Ze hoorden onder meer over de logistieke en technische uitdagingen van de film over het bekendste monument van Parijs. En ook diverse andere interessante weetjes over de Eiffeltoren. Ontdek het in hun Nice to know-filmpje hierboven!

LEES OOK:
Meer Nice-to-know filmpjes van Christine en Hans
Recensie: Eiffel, de film
Nog veel meer weetjes over de Eiffeltoren
Praktische bezoektips Eiffeltoren

Filmpje: Christine van der Linden (script & presentatie), Hans Zeegers (camera & montage). Openingsfoto: Eiffel/Canal+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *