frankrijk.nl

‘Eliza was here’ in Frankrijk!

Als je op zoek bent naar een authentiek plekje in Frankrijk, dan hebben we goed nieuws voor je. De reisorganisatie Eliza was here heeft een groeiende verzameling van bijzondere en kleinschalige vakantie-adresjes in Frankrijk.

Eliza houdt van reizen. Al 20 jaar lang. Het liefst in Europa. Elk jaar weer weet ze de mooiste plekjes te vinden op bestemmingen aan de Middellandse Zee. Waar iedereen rechtsaf gaat, slaat zij linksaf en vindt ze verrassende en vooral kleinschalige adresjes. Ook Frankrijk staat sinds vorige weer op de kaart bij Eliza. In de vorm van adresjes om blij van te worden. Met adresjes waar je blij van wordt. Kleinschalig en veelal in de natuur. Geschikt voor een fijne vakantie met het hele gezin of juist de perfecte hide-away voor een romantisch uitstapje met z’n twee. En alles is vooraf bekeken en beoordeeld door Eliza.

We nemen je mee in het dagboek met haar ontdekkingen:

Les Vignes de la Chapelle: appartementen op Ile de Ré – Vendée

Les Vignes de la Chapelle Ile de RE
Eliza: “Vandaag heb ik werkelijk uren rondgestruind in de historische havenstad La Rochelle. Ik raakte maar niet uitgekeken. De unieke boten in de haven. De locals waarmee ik een praatje maakte. Op de gezellige markt van Sainte-Marie botste ik tegen Stéphane aan. Al snel zaten we te kletsen over zijn leven op het eiland en zijn familie, die al bijna 80 jaar huizen verhuurt aan vakantiegangers. Later die dag reed ik over de lange brug die Île de Ré met het vasteland verbindt. Want toen ik Stéphane die ochtend zo enthousiast over zijn levenswerk had horen praten, was ik wel heel erg nieuwsgierig geworden. En nu zit ik bij de ondergaande zon heerlijk te bubbelen in de jacuzzi van Les Vignes de la Chapelle. Omgeven door de groene natuur. Niets anders dan rust en stilte. Mmm… Stephane heeft geen woord te veel gezegd. Dit is puur geluk!”


Oh, le Château! – kasteelwaardige B&B in de Tarn

Oh le Chateau
Eliza: “Op een wondermooi plekje in Zuid-Frankrijk kom ik aan bij een Bed and Breakfast verscholen tussen eeuwenoude bomen. Plots hoor ik een warme stem. ‘Welkom Eliza!’ Eigenaresse Kim verschijnt uit het prachtige gebouw en is klaar om mijn koffers over te nemen. ‘Kom, ik wijs je je kamer en leid je meteen rond. Gerard staat al in de keuken om het diner voor vanavond te bereiden.’ Kim toont me vol trots mijn kamer (prachtig!) en de gemeenschappelijke ruimtes waarna we door de openslaande deuren het terras betreden. De hibiscus staat in volle bloei. Het zwembad glinstert in de zon. Her en der, in schaduw en zon, staan kleine zitjes. Ik zie mezelf al genieten van de rust en het uitzicht op de weilanden.


Domaine Lachat: gîtes op een wijnboerderij in de Beaujolais

Domaine Lachat Bourgogne
Eliza: “Wijnen, wijnen… Met die inmiddels bekende uitspraak rijd ik richting het adresje van Annefleur en Thijs. Zij leven al een paar jaar in Frankrijk, in de mooie streek Beaujolais. Annefleur wilde dolgraag een B&B beginnen en die droom is werkelijkheid geworden is. Ze vertelde me aan de telefoon dat Domaine Lachat een authentieke Franse wijnboerderij is met prachtig uitzicht over de omliggende wijngaarden en eigen huiswijnen. Enthousiast gemaakt, besloot ik al snel om in de auto te stappen voor een weekje genieten van het Bourgondische leven! Wat een genot om over deze slingerende wegen naar mijn bestemming te rijden! ‘Kom jij nou maar deze kant op om een weekje te ontspannen Eliza, ik zorg dat er bij aankomst een glaasje wijn voor je klaar staat!’ Met die belofte in mijn achterhoofd maakt mijn hart een sprong van blijdschap als ik de gîtes in de verte zie liggen. Wijnen, wijnen…”


Les Forges Villas: klein vakantiepark met zwembad (Charente-Maritime)

Eliza was here vakantiepark Charente-Maritime

Eliza: “Als ik over het pad rijd naar Les Forges Villas, komt de geur van de barbecue al op mij af. Mijn goede vrienden Tom en Yvon brengen hun zomer samen met hun kroost in deze zonnige villa door. Gelegen bij het pittoreske dorpje Les Forges, in de buurt van Rochefort en La Rochelle in Charente-Maritime. Of ik een weekje wilde aansluiten, nu ik toch in de buurt was. ‘Goh, omdat jullie zo aandringen!’, antwoordde ik. En nu zitten we in het perfecte schaduwplekje (met goede wijn!), in de tuin omringd door hoge bomen en weideland. Hallo, totale privacy! Aan de kinderen van Tom en Yvon hebben we trouwens geen kind, want die vermaken zich al uren in het zwembad en in de speeltuin. Auto’s mogen alleen stapvoets het terrein op en ze hebben dus alle vrijheid om te spelen. Tom vraagt me of ik morgenochtend met hem een balletje wil afslaan bij de golfclub om de hoek. ‘Daar moet ik nog even over nadenken, Tom’, zeg ik lachend. Want stiekem zie ik mezelf eerder op exact deze plek zitten. Diep verzonken in een goed boek, terwijl de Franse ochtendzon m’n huid verwarmt.”

Meer van dit soort kleinschalige accommodaties ontdekken?

Deze en ook andere Franse pareltjes in Frankrijk vind je op de website van Eliza was here die sinds kort een hele nieuwe stijl heeft!

LEES OOK:
7 onbekende en rustige streken in Frankrijk

Tekst: Josee Schouten Beeld: Eliza was here. Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Eliza was here. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *