frankrijk.nl

Charmante hotels en chalets in grote skigebieden

Probeer jij het liefste elke winter iets nieuws? En zoek je daarbij naar kleinschalige hotels of chalets met veel karakter? Dan is de Secrets Collection een leuk startpunt voor je volgende skivakantie.

Pareltjes in de sneeuw

Het voelt soms als zoeken naar een speld in een hooiberg. Je wilt skiën in een goed skigebied, zo dicht mogelijk bij de piste zitten, maar NIET logeren in zo’n dertien-in-een-dozijn adres. Dat kan, maar vergt je aardig wat avondjes surfen op internet. Voortbordurend op het succes van de weg-van-de-massa-adresjes die Sunweb voor de zomervakantie heeft, is er nu een wintereditie van zeg maar de pareltjes in de sneeuw: de Secrets Collection. En dan gaat het om kleinschalige hotels, chalets of appartementen – met een authentieke of bijzondere inrichting en een persoonlijke service. Eens kijken of ze nog geheimen voor ons hebben…

Chalet van Christophe et Elodie in de Franse Alpen

Ultiem cocoonen in een iglo in Les Orres

Hoe leuk is dit! Slapen onder de sterren en wakker worden onder een strakke blauwe hemel! Dat kan nu in Les Orres, in de zuidelijke Alpen. De unieke iglo’s van Alpin d’Home bieden een prachtig uitzicht op de bergen en liggen op een perfecte locatie, op maar 100 meter van de skilift. En denk nu niet dat dit een gevalletje van back-to-basics is, de iglo’s zijn uiterst comfortabel ingericht. Met meerdere slaapkamers, een moderne badkamer en een klein keukentje. Ook is er ruimte voor al je skispullen en zijn er schoenwarmers om je skischoenen lekker warm te houden.

Alpin Cocoon Les Orres

Lijkt ons de ultieme winterervaring: superleuk om hier met vrienden of als gezin te verblijven. De iglo’s zijn geschikt voor max. 4 (Cosy) of max. 6 personen (Cocoon Family), boekbaar voor 4 of 7 dagen en o.a. aankomst op zondag (heel fijn in drukke vakantieweken) is mogelijk.   Vanaf € 689, per persoon, inclusief skipas!

Geheim adresje in Les Trois Vallées

Verrassend dat we een secret spot tegenkomen in het populairste skigebied voor Nederlanders, Les Trois Vallées. We meenden daar alles wel te kennen, maar kijk eens, in het gezellige dorpje Saint Martin de Belleville spotten we 2 charmante appartementen in het authentiek chalet ‘Christophe & Elodie‘.

Looking good! En maak je geen zorgen over de hoogte van het dorp (1450 meter), want Saint-Martin is tig keer charmanter dan grote buur Les Menuires en is naadloos verbonden met hetzelfde skigebied waar ook Val Thorens bijhoort.

Charmehotel voor kort verblijf in Les Portes du Soleil

Nog een leuke ontdekking: nu in het altijd gezellige skioord Morzine, onderdeel van skigebied Les Portes du Soleil. Hotel Le Petit Dru is een heel knus familiehotel. Ooit opgezet door de ouders, nu met enthousiasme gerund door de 5 kinderen van de familie Baud. Die liefde voor het vak gaat ook door de maag dus ga er maar goed voor zitten in het gezellige restaurant rond het centrale haardvuur! Het hotel ligt dicht bij het centrum van Morzine en er stopt een skibus om de hoek. Deze brengt je binnen een paar minuten naar de lift. Koud dagje gehad? De wellnessruimte met sauna, hammam en jacuzzi is gratis toegankelijk. Je kunt hier boeken voor 4, 5, 6 of 7 dagen. Inclusief skipas en ontbijt vanaf €359 p.p. in januari. Hmm, wanneer gaan we?

Hotel le Petit Dru in Morzine

Traditioneel chalet in schattig dorpje

Chalet Le Grenier de Germaine ligt in Vaujany, dat middels een kabelbaan is verbonden met het waanzinnige skigebied van Alpe d’Huez. Een groot skigebied en de rust van een klein landelijk dorpje, hoe fijn is dat!  Het chalet is onderverdeeld in 4 luxe  appartementen, die plek bieden voor zes, acht of tien personen. Een gezellig interieur (je waant je echt in een chalet) met veel hout en wel de luxe van een prachtige moderne keuken, zodat je zonder probleem kunt kokkerellen en kunt aanschuiven aan de grote tafel. Want lekker eten is wat ons betreft ook een onbetwiste guilty pleasure van een wintersportvakantie!

Chalet Le Grenier Vaujany

LEES OOK:
Grote chalets voor vrienden en familie in de Franse Alpen
Kleine skidorpen in grote Franse wintersportgebieden

Tekst: Josee Schouten Beeld: Sunweb – Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Sunweb Wintersport #ad 

Reacties zijn gesloten.