frankrijk.nl

Corsicaanse charme bij hotel in Porto Vecchio

‘Les pieds dans l’eau’, zeggen de Fransen. Dat geldt zeker voor het charmante hotel Casa Santini x Roc Seven in Porto-Vecchio, Zuid-Corsica. Met een privé-strandje en een eigen haven is het slechts een paar voetstappen verwijderd van het azuurblauwe water van de Middellandse Zee. Josee ging er logeren…

De meeste nieuwe hotels zijn uit op zoveel mogelijk sterren. Maar Casa Santini x Roc Seven (voorheen Hôtel Le Goéland) houdt het liever authentiek en gezellig, want met zo’n geweldige ligging past alleen maar bescheidenheid. Het hotel ligt namelijk aan de baai van Porto-Vecchio. Op loopafstand van de haven en citadel van het oude Porto-Vecchio en direct aan de gelijknamige baai.  En door het privé-strandje, de eigen kade en de enorme tuin (met palmbomen en geurende pijnbomen), krijg je hier het gevoel op een eilandje te zitten!

Hotel le Goëlland Porto Vecchio Corsica

Hotel le Goëlland Porto Vecchio Corsica

Rustplek aan de oostkust

Joehoe, gratis parkeren op de eigen parking en plek zat! Dat is op Corsica zonder meer een pluspunt! We checken in. Het hotel bestaat uit het okerkleurige hoofdgebouw, waar zich diverse kamers maar ook het restaurant, de bar en het terras bevinden. Wij krijgen een kamer in het direct ernaast gelegen bijgebouw, dat met zijn okergele kleur als een hacienda aandoet (al zijn er 2 etages:-). Ook het interieur is charmant en ons grote balkon kijkt uit op de subtropische tuin.

Altijd zee nabij in hotel Goeland Corsica

Mediterrane sfeer

In totaal zijn er 34 kamers (in verschillende maten en categorieën) met warme terracotta-kleuren, de zo kenmerkende plavuizen-vloeren en fayence-tegels in de badkamer. De kleuren zijn zacht en vermengd met ‘vintage’ geschilderde deuren of meubilair, waardoor het net even kekker is dan bij veel buurhotels.

Kamers Hotel Goeland Porto Vecchio

Chillen met zeezicht

Bijkomen kun je hier zeker, in de grote tuin aan zee staan overal robuuste, windvaste fauteuils. Zodat je zomaar de hele dag naar alle kleuren blauw kunt staren of toch dat boek kunt uitlezen.

Hotel le Goëlland Porto Vecchio Corsica

Het warme weer leidde ons regelmatig van het strandje naar het water om even op te frissen (nou ja opfrissen: in september is het watertemperatuur hier op wellnessniveau!!). Toch voelden we ons toch niet helemaal prettig in zee, gezien de aanwezigheid van de haven letterlijk om de hoek. Dus een zwembad zou wat ons betreft een welkome aanvulling zijn. Oja, en let op: rotsblokken in het water dus zwemschoenen aan!

Hotel Goelland Porto Vecchio

Wil je er toch op uit dan kun je twee kanten op. Landinwaarts, bijvoorbeeld te voet naar de gezellige haven van Porto-Vecchio. Bijzonder genoeg ligt het dorpscentrum een kilometer verder, heuvelopwaarts dus daarvoor pak je de auto.  En in de directe omgeving vind je ook de schitterende baai van Porto Vecchio (diverse stranden) en het imponerende Bonifacio (op 25 km). Ook kun je per boot naar een van de vele onbewoonde eilandjes met hun paradijselijke strandjes rond de kust varen. Ja, de ligging is niet alleen mooi maar vonden wij ook superstrategisch; ideale halte als je een roadtrip maakt of de oostkust wilt verkennen!

Hotel Casa Santini x Roc Seven, Av. Georges Pompidou, 20137 Porto-Vecchio, kamerprijzen vanaf €120 per nacht. Meer info en boeken

Porto Vecchio Corsica

Porto Vecchio Corsica

Porto Vecchio

Baai van Porto Vecchio

LEES OOK:
De mooiste plekken op Corsica
5 beeldschone Corsicaanse stranden
Fietsen op Cap Corse

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten & Hôtel Le Goéland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *