frankrijk.nl

Hippe hotels in Nice

Of je nu naar Nice gaat voor een stedentrip, strandvakantie of een korte Côte d’Azur-break,  je zoekt een leuk slaapadres! Wij bezochten handige, verrassende en hippe hotels in de stad. 

Hotel Monsigny (wijk Libération)

Tijdens de laatste reportagereis verbleven Josee en Nicky in het uiterst betaalbare Hotel Monsigny, perfect gelegen in de opkomende wijk Libération, grenzend aan het meer toeristische Vieux-Nice. Fijne locatie want de tram stopt voor de deur en in de vroegere stationshal ven het Gare du Sud – een paar honderd meter verderop – zitten trendy foodhallen. Bovendien vindt direct voor het hotel, op de Avenue de la Libération, dagelijks een geweldige markt plaats.

Hotel Monsigny Nice

Achter de statige façade van Hôtel le Monsigny vind je een keur aan kamers: 1- en 2-persoonskamers, familiekamers, ja zelfs appartementen! Ideaal voor gezinnen of een vriendengroepje. Ze zijn prima ingericht en heerlijk koel dankzij een stille airco. Op de begane grond vind je een royale ontbijtruimte met een ontbijtbuffet dat zeker de toeslag van €10 p.p. waard is. Verder is er aan de straatzijde een restaurant met terras.

Maar de grootste troef van het hotel bevindt zich op de 6e etage: een heus rooftopterras waar je niet alleen kunt drinken en eten (kleine kaart) maar zelfs in een jacuzzi kunt stappen (tegen betaling). Zo fijn na een lange drukke en warme dag, om hierboven even uit te waaien en meteen te kunnen genieten van een grandioos uitzicht op de stad! Het terras is ook toegankelijk voor niet gasten en erg populair. Een plaatsje reserveren is dan ook zeker aan te raden.

Rooftop Monsigny

En tot slot: toen wij er waren (JUL2021) werd de laatste hand gelegd aan een overdekte stalling voor fietsen; fijn om te weten!

Prijs vanaf €84/nacht, meer informatie en reservering via Booking.com of direct op de website van Hotel Monsigny.

Lees ook: de 8 leukste dingen om te doen in Nice


YELO Hotel (wijk Libération/Jean Médecin)

We namen ook een kijkje in het nog maar net geopende (JUL2021) YELO, een nieuw eco-chic boetiekhotel in de trendy wijk Libération, waar alles is ingericht vanuit het principe: You Enjoy Life Once (YELO). Wij vroegen de jonge, dynamische eigenaar Laurent wat dat inhoudt en hij sprak vol passie over zijn duurzame en futureproof hotelconcept, waarbij verspilling van ruimte uit den boze is en de mens en zijn omgeving centraal staat. Bij YELO is nagedacht over optimaal gebruik van de ruimtes om voor elk moment van de dag een passende oplossing in een goede sfeer te bieden, vertelt hij ons terwijl we in de ontbijtruimte zitten. Deze plek functioneert met enkele simpele manoeuvres als werkruimte voor de workation-gasten en verandert ’s avonds in een gezellige loungebar, simpelweg door de verlichting aan te passen en de kussens om te draaien.

Yelo hotel nieuw adres in Nice

De 54 kamers – van 1- of 2-persoons tot familiekamers en suites- zijn al net zo praktisch ingericht. Wat wordt er telkens slim gebruik gemaakt van de ruimte! In deze minimalistische stijl ogen de kamer erg sfeervol door de fraaie gordijnen, opvallende lampen, mooie badkamers, zelf ontworpen meubilair van duurzaam bamboehout en technische snufjes zoals usb-oplaadpunten en een tablet als informatiemap. Zeker een hele verantwoorde aanrader!

Yelo Hotel ligt twee tramhaltes van Place  Gambetta. Prijzen vanaf €104. Info en boeken

Yelo hotel nieuw adres in Nice


Nice Excelsior (wijk Thiers/Quartier des Musiciens)

Van buiten een statig monument, van binnen een reis door La Belle Epoque met een twist. De styliste (oeps, hier heet ze l’atmospheriste) liet zich inspireren door het reizen in het begin van de 20e eeuw.  Zo vind je in alle 42 kamers nachtkastjes en bureaus met een knipoog naar de reiskoffer van weleer. Superleuk! De nostalgische wandtekeningen achter het bed versterken die sfeer. Achter is nog een fijne binnentuin én de buitenbar.

Prijzen 2-pers.kamer vanaf €135 maar check de promo’s op hun site! Info en boeken

Nice Excelsior****, mooi Hotel in Nice


Hôtel Amour (wijk Jean Médecin/Gambetta)

Deze trendy logeerspot, op 200 meter van zee, zorgt door haar decor grappig genoeg voor Mexican-vibes in hartje Nice! Geen gebrek aan kleurgebruik in de 38 kamers en wij waren dol op de de laid-back ‘hacienda-style-‘inrichting, de originele opbergruimten, gekke accessoires en ongewone indelingen. En op het zwembad boven op het dak! Je kunt er ook nog eens fijn eten in het restaurant en als gast heb je korting voor een strandbedje bij de strandclub van Hôtel Amour à la Plage. Kamerprijzen vanaf €89. Info en boeken

Hotel Amour Nice
Lees ook: badplaatsen in de buurt van Nice

Windsor Hotel (wijk Thiers/Quartier des Musiciens)

Een jungletuin met veel bamboe, een zalig zwembad, een graffiti-muur en een gekke vogelkooi. Klinkt niet klassiek 4-sterrenchic maar hier slapen is heel bijzonder! Eigenaresse Odile is dol op moderne kunst en het hotel is haar expositieruimte. De helft van de 57 kamers is ingericht door een kunstenaar. Denk designmeubels, beschilderde wanden, gouden muren… het is telkens weer een verrassing! Beneden nog een kleine bar en in de tuin het restaurant met biologische/glutenvrije kaart.

Prijs 2-pers.kamer in voor/najaar vanaf €92. Info en boeken

Windsor Hotel **** in Nice


Appartementen in Vieux-Nice

Bovestaande hotels bevinden zich in de trendy wijk Libération en de residentiële wijken Les Musiciens en La Buffa, dat min of meer begrensd wordt door de Promenade des Anglais, het treinstation en de Promenade du Paillon. Wil je in de oude stad, Le Vieux-Nice, slapen dan kun je het best gaan zoeken naar een bed&breakfast. Daarbij willen we je twee geweldige insidertips geven die wij op onze beurt van een local kregen:

1) Room with a vue boven de broodwinkel annex café Pain & Cie op de hoek van Cours Saleya.

2) Palais Hongran, appartementen/kamers op de bovenste verdiepingen van een geweldig, historisch herenhuis eveneens vlak naast de Cours Saleya. Ook te boeken via Booking.com.

Palais Hongaren NicePalais Hongran 

Cours Saleya

Meer informatie over een steentrip naar Nice? Op de website van het Office du Tourisme staan diverse leuke tips!

LEES OOK:
De leukste restaurants van Nice
Mooie badplaatsen in de buurt van Nice
De ijssalon van Roberto: het beste ijs van Nice

Zeker doen in Nice

Tekst & beeld: Josee Schouten, Carole Goelitz, Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *