frankrijk.nl

Liefde en overspel in nieuwe film met Binoche

Vanaf 8 september in de bioscoop: ‘Avec amour et acharnement’, een nieuw speelfilm met Juliette Binoche en Vincent Lindon. Over een getrouwd stel dat in de problemen komt als haar ex weer opduikt. Zien? Doe mee met onze winactie en maak kans op 2 kaartjes. 

Volledig in elkaar opgaand deinen, draaien, dansen en dartelen Jean (Vincent London) en Sara (Juliette Binoche) om elkaar heen in een hemelsblauwe zee, met goud besprenkeld door het zonlicht. Hand in hand, huid op huid, mond op mond. Ah, zo’n volmaakte liefde, zoveel passie zou je zelf willen beleven. Kan de openingsscène van een film nog sensueler zijn?

Dan is de vakantie voorbij en volgen we het liefdespaar in een grauwgrijs Parijs van herfst naar winter. In hun appartement waar ze al een paar jaar samenwonen, in de studio waar Sara als radiojournalist werkt. Bij de reclassering waar Jean, een oud-rugbyspeler, na een eerdere gevangenisstraf van 10 jaar, zijn dossier moet sluiten. En bij zijn moeder bij wie Jean’s 15-jarige zoon uit een eerdere relatie woont.

avec amour et acharnement franse speelfilm

Krrràk…

Op een ochtend ziet Sara bij haar werk ineens een man op zijn motor stappen en wegrijden: François. De man met wie zij een hartstochtelijke relatie had voordat ze voor Jean koos. De man die met Jean samenwerkte als scout en makelaar van rugbyspelers. De man die haar aan Jean heeft voorgesteld. Het weerzien is als een steentje op de weg dat tegen de autoruit ketst en een sterretje achterlaat. Een klein scheurtje, maar groot genoeg om bij Sara diepe emoties aan de oppervlakte te laten komen.

Korte tijd later neemt François contact op met de nog werkeloze Jean, die na aarzeling maar gerustgesteld en gesteund door zijn vrouw, ingaat op zijn voorstel om opnieuw samen te werken. Beetje bij beetje komt een manipulerende François in beeld. En daarmee groeit het sterretje uit tot een barst, en nog eentje.

Een plus een is drie… of nul

Een dreigende vioolmuziek is continue aanwezig onder alle scenes. Het oog van de camera zit overal bovenop en registreert meedogenloos, op luttele centimeters afstand de woordeloze, onderhuidse worstelingen (dé grote kracht van London en Binoche): trots, vertwijfeling, hypocrisie, verlangen, lust, woede, onbegrip, de wil om te vluchten, verdriet… Alles valt haarscherp af te lezen. Maar ook de knallende ruzies, de verwijten, de tranen maken we van dichtbij mee. Is er nog een houden aan of ligt straks alles in scherven en blijft iedereen met lege handen achter?

Vanaf 8 september 2022 in de bioscoop, bekijk hier de trailer:

Avec amour et acharnement (naar de roman ‘Le tournant de la vie’ van Christine Angot), regie Claire Denis, acteurs: Juliette Binoche, Vincent Lindon, Grégoire Colin.

WINACTIE! 

Gratis naar deze bioscoopfilm? Maak kans op een van de 3 sets van 2 kaartjes door een mailtje te sturen met antwoord op deze vraag. Wat is jouw favoriete film met Juliette Binoche in de hoofdrol? Stuur je inzending t/m donderdag 8 september naar [email protected].

Naschrift 8/9: de winnaars zijn bekend! Van harte gefeliciteerd: Esther Liefers, Marit Brand en Connie Arensman

franse-speelfilm-avec-amour-et-acharnement

Lees ook: Celle que vous croyez, een eerdere speelfilm van dezelfde regisseuse, Claire Denis, ook met Binoche in de hoofdrol

LEES OOK:
Franse films waar we in 2022 naar uitkijken

Tekst: Louis Zwaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *