frankrijk.nl

Ge-wel-dig hotel in de bergen van Corsica

Dat ook het binnenland van eiland Corsica een bezoek waard is, wordt wel duidelijk als je in Hotel Dominique Colonna verblijft. Het ligt midden in de natuur, aan de rand van een snelstromende rivier en praktisch aan de toegangsweg van de adembenemende Vallée de Restonica. Josee wist niet wat ze zag!

Midden op het eiland, zo’n 70 km ten westen van Bastia ligt de voormalige hoofdstad Corte. Een stad met een roemruchte geschiedenis! Door de eeuwen is het vaak het decor geweest van strijdende partijen, tot ver in de 20e eeuw. Tegenwoordig zijn het hoogstens de studenten die de rust van deze bergstad verstoren met hun aanwezigheid in de straten van het levendige centrum. Hoe verrassend is het dan ook dat we 5 kilometer halt houden bij ons logeeradres, dat in alles het tegenovergestelde voorschotelt: rust, ruimte en comfort ver boven studentenniveau.

 Dominique-Colonna berghotel Corsica

 Dominique-Colonna berghotel Corsica

Locatie, locatie, locatie

Wat een plek! Hotel Dominique Colonna ligt op een fantastische plek in de natuur langs een snelstromende rivier. Vanaf het terras heb je zicht op en het kabbelende geluid van van de rivier die geheel langs het hotel meandert. De grote rotsblokken en de hoge bomen rondom geven een soort intimiteit en versterken het gevoel dat je op wel een ‘geheim’ plekje bent beland.

 Dominique-Colonna-Corte©JS

Hotel voor wandelaars en levensgenieters

Ja, dat was een goeie locatiekeuze van de familie Colonna, toen zij hier twintig jaar geleden een hotel opende. Aanvankelijk bedoeld om de vele bezoekers en wandelaars van de Vallée de Restonica te ontvangen. Maar de recente transformatie en upgrade naar een modern, trendy en comfortabel logeeradres trekt inmiddels een veel breder publiek. Hier wil je zijn om te onthaasten. Hier pak je maximale me-time. Je hoort het kabbelen van het water, je wordt omgeven door imposante bomen en er zijn tal van zen-spots langs de rivier, in de tuin en rond het zwembad om maximaal te genieten.

Dominique-Colonna berghotel Corsica

 Dominique-Colonna berghotel Corsica

Kamer

Aan de voet van de Restonica vallei

Maar hier zijn en NIET de omgeving ontdekken zou doodzonde zijn. Dominique Colonna ligt vlak bij het begin van de Vallée de Restonica, een fantastisch stuk natuurgebied en werkelijk een must-see voor natuurliefhebbers en wandelaars. De rit er naar toe vanaf Hotel Dominique Colonna door de 15 kilometer lange kloof is al spectaculair (en zeker niet voor campers geschikt!): een smalle D-weg van 15 kilometer lang, merendeels uitgehouwen uit de rotsen, langs rotsen en bossen – met onder je de rivier Restonica. Hierdoor kan tegemoetkomend verkeer best wel eens voor wat zweetdruppels zorgen. Maar de eindbestemming is het zooo waard!  Een prachtig berglandschap strekt zich voor je uit en ook al ben je geen hardcore wandelaar, hier wil je meer van zien!Restonica Vallei Corsica

Zeker als je weet dat er diverse wandelroutes zijn die je andere naar de hoger gelegen meren Melu en Capitello brengen. Dat gezegd hebbende: goed schoeisel en een goede voorbereiding is een must, want de paden zijn smal, het terrein rotsachtig en de routes klimmen langzaam hoger. Bovendien is er maar een refuge waar je onderweg water kunt bijvullen of een stop kunt maken om te eten. Je vindt er wandelroutes van allerlei niveaus of je kijkt naar de tijdsduur die wordt gegeven aan de diverse routes. Let op: je hebt hier nauwelijks of geen bereik!

Restonica Vallei Corsica

Actief of zalig niksdoen

Maar bij Dominique Colonna hoéf je niet actief te zijn; dit is ook een fijne plek als je het historische Corte wilt bezoeken en liever de stadsdrukte mijdt. Je kunt heerlijk relaxen aan de rivierzijde. Langs het snelstromende water vind je een zalig loungeterras of je luiert op de ligbedden aan het verwarmde zwembad. Een echte cool-down kan ook met een verfrissende duik in de rivier. Je vindt er een klein bassin met stilstaand water onder de waterval.. wie durft?

Hotel Dominique Colonna – Corte, meer info en boeking

Dominique Colonna Corsica

PLUS +
• Ideaal hotel tijdens een rondreis over Corsica.
• De kamers op de eerste etage aan rivierzijde bieden het fijnste uitzicht!
• Het terras aan de rivier is ’s avonds een heerlijke plek voor een romantisch aperitief bij kaarslicht.

MIN –
• Moeilijk te vinden, dus vermijd aankomst laat in de avond.
• Met alleen een Corsicaans restaurant als buren, ligt Dominique Colonna volledig geïsoleerd en het is 5 km rijden naar Corte.

 Dominique-Colonna berghotel Corsica
boodschappen doen in Corte

Tekst en beeld: Josée Schouten

LEES OOK:
De mooiste plekken op Corsica
Met je voeten in het Corsicaanse zand bij hotel Le Goéland 
Fietsen op Corsica: Cap Corse
Onze favoriete stranden van Corsica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.