frankrijk.nl

3x Franse kaas uit de oven

De temperatuur daalt en wat warmt er beter op dan Franse kaasjes uit de oven? Camembert, brie en mont d’or. Gesmolten comfortfood dat je in een handomdraai op tafel hebt! 

Warme brie met cranberry’s

Meng 2 soeplepels honing (of ahornsiroop) met een handje gedroogde cranberry’s en pecannoten. Leg de brie in een ovenschaal, verspreid het mengsel boven op de kaas en verwarm 10-15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Leuk voorgerecht. Of een warme lunch, want je kunt ook een paar lepels van de gesmolten kaas op een bruine boterham scheppen.

Franse kaas uit de oven brie canberry

Vloeibare mont d’or

Mont d’or of vacherin is al heerlijk gewoon koud, maar wordt ronduit goddelijk als je hem 25 minuten in de oven zet (200 graden). Dat kan gewoon in het houten doosje waarin de kaas verkocht wordt. Wel eerst het plastic folie verwijderen en de deksel onderop schuiven. Ook kun je eerst een holletje maken in het midden van de kaas en daar wat witte wijn in gieten, maar dit hoeft niet eens. Eenmaal warm wordt de kaas vanzelf vloeibaar, zodat je hem met een lepel kunt opscheppen. Bijvoorbeeld met verse vijgen en stukjes brood voor de borrel. Of met salade en gekookte aardappels als diner voor twee.

Gegrilde camembert met honing en tijm

Ook camembert kun je met  doosje en al grillen in de oven. Heerlijk met wat honing en kruiden erop, zoals hier met verse tijm, rozemarijn en peperkorrels! Haal uiteraard eerst de plastic binnenverpakking van de camembert. Maak een paar kruisjes in de bovenkorst en bedek met de honing en kruiden. Omwikkel het doosje zonder deksel met aluminiumfolie (aan de bovenkant beetje open laten). Zet 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. Serveer met gegrild brood en salade.

Tip! Een heerlijke variant op gewone zwarte peper is Timur-peper uit Nepal, met een duidelijke grapefruitsmaak. Helemaal hip in Parijs op het moment en ook te vinden in Nederlandse speciaalzaken voor kruiden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ô Délices d’Elisa🍒🍓🥞🍰🧁 (@odelices_delisa) op

LEES OOK:
15 Franse kazen die je geproefd moet hebben

Beeld: Hindou-1Instagram (camembert) en Nicky B (mont d’or en brie), O delcies-dElisa/Instagram (camembert)

Eén reactie op “3x Franse kaas uit de oven”

  1. Ines schreef:

    Wij wonen niet ver van Langres en de Langres kaas is echt ook heerlijk voor dit doel. Of zo in het houten doosje net als de Mont d’Or (die is wat duurder dan de Langres) of even in zo’n schattig klein le Creuset pannetje. Lekker met aardappel, stokbrood of vleeswaren…mmmmmm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.