frankrijk.nl

10 leuke appartementen in Parijs

Zelf kunnen koken tijdens een stedentrip Parijs heeft zo z’n voordelen, vooral voor gezinnen. We speurden op Booking naar huurappartementen in leuke wijken in het centrum van Parijs. Et voilà, onze selectie!

Parijs kan duur zijn, vooral als je alle maaltijden buiten de deur moet genieten. Voor gezinnen kunnen al die nog apart af te rekenen ontbijtjes in het hotel (maal 4 of meer..) aardig in de papieren lopen. En ’s avonds is succes niet gegarandeerd als je met vermoeide kinderen in een Franse bistro (veel te laat) aan tafel moet. Ook als je alleen of met z’n tweeën gaat is een appartementje een leuk alternatief voor verblijf in een hotel.

appartementen te huur in Parijs

Net als een local

Zelf koken in je eigen appartement is niet alleen goedkoper, het heeft ook een ander voordeel. Je voelt je even een échte Parisien(ne) als je je boodschappen op de markt of bij de buurtsuper doet. En goede kans dat de bakker op de hoek je op dag 2 al herkent..! Kortom, voor een appartement kiezen in plaats van een hotel is een leuke ervaring die je bovendien euro’s kan besparen. Hieronder 10 appartementen die wij op Booking vonden en die er goed uitzien en in fijne wijken liggen. En eerder tipten we al deze 11 gave Airbnb-appartementen in Parijs

1. Gezellig appartement in de Marais voor 6 personen

Appartement van 90m2 in de bruisende wijk Le Marais, dicht bij Centre Pompidou. Drie slaapkamers en je vindt er alles wat je nodig hebt (ingerichte keuken, handdoeken, strijkijzer, wifi…).

appartementen te huur in Parijs

2. Mini-studio in het centrale 9e arrondissement (SoPi)

Heel klein maar gunstig gelegen studio (dicht bij de warenhuizen, de Opera, de wijk South-Pigalle en Montmartre) voor 1 of 2 personen. Met een interessante prijs-kwaliteitverhouding vergeleken met andere slaaplocaties.

studio voor een stel in Parijs

3. Appartementen rond groene binnenplaats in de Marais

Diverse appartementen rond een bloemenpatio in de historische wijk de Marais (in de Haut-Marais, vlak bij metro Arts et Métiers) in de buurt van veel musea, winkels en trendy bars. Studio’s en appartementen voor 2 tot 6 personen.

appartementen in de Marais

4. Appartementen dicht bij het Louvre en de Notre-Dame… centraler kan bijna niet!

Toplocatie voor deze appartementen in Rue Bourg-Tibourg, hartje Marais! Vanaf hier ben je in no-time op verschillende plekken in Parijs die je gezien moet hebben. Diverse formaten appartementen met keuken: zowel studio’s als familie-appartementen) die volgens eerdere gasten ‘brandschoon’ zijn.

appartementje te huur in de Marais - via Booking

5. Appartement voor met z’n vieren in het 11e

Appartement van 45m2 met alles wat je als toerist nodig hebt, want aan keukengerei, wasmogelijkheden en lekkere ‘plofbank’ geen gebrek. Ook uitgerust met airco en een tv. Niet ver van Père Lachaise.

appartement in Parijs 11e arrondissement jonge wijk

6. Gezinsappartement met warme, authentieke uitstraling

Triplex-appartement voor 5 personen (2 slaapkamers, 2 badkamers) met balkenplafond. Kitchenette met magnetron en afwasmachine.

appartement voor gezin met kinderen in de Marais

7. Luxe appartementen bij de Arc de Triomphe

Appartementen (voor 2 of 4 personen) met kitchenette in viersterrenhotel Royal Garden Champs-Élysées. Op wandelafstand van de beroemde avenue en de Arc de Triomphe. Met mogelijkheid tot overdekt parkeren (€25/dag).

appartementen in hotel-complex bij Champs-elysees

8. Klassieke appartementen in het Quartier Latin

Appartementen voor 6 personen vlak bij Jardin Luxembourg (2 slaapkamers, 1 slaapbank). Klassieke inrichting maar een grote open keuken.

appartementen Quartier Latin

9. Studio voor een romantisch tripje naar Parijs

Studio van 30 m2 met een rood, paars en blauw interieur waar je gezellig samen een glaasje drinkt in een super-de-luxe hottub. Géén keuken, maar wel een kleine koelkast, een Nespresso-apparaat en een magnetron.

romantische studio Parijs

10. Appartement bij Centre Pompidou en Les-Halles

Shoppingqueens (en -kings) zitten er warmpjes bij in deze appartementen van Citadines, door de nabijheid van het grote winkelcentrum Les Halles in het autovrije centrum. Keukens met afwasmachine.

 citadines-halles-luxe-studio-appartementen-parijs-Bkng

LEES OOK:
10 hippe nieuwe hotels in Parijs
Hotels in Parijs per wijk
10 hotels in Parijs voor minder dan €130
Leuke hotels in Parijs voor gezinnen

Tekst: Martine Hollenberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *