frankrijk.nl

Hippe nieuwe hotels in Parijs

Afgelopen anderhalf jaar zijn er diverse frisse nieuwe hotels bijgekomen het centrum van Parijs. Moet je zien wat een leuke adressen, daar wil je prompt een stedentrip Parijs voor plannen!

Maison Mère in South-Pigalle (SoPi)

Maison Mère is niet alleen een hip nieuw boetiekhotel in Parijs, het is ook een populair restaurant en een geliefd flexwerkadres. Het ligt in een klein straatje dat uitkomt op levendige Rue Cadet, bekend om de marché Cadet, een populaire voedselmarkt. Achter de statige façade van het hotel wacht een trendy inrichting. De linkerflank is geheel ingeruimd voor het restaurant, dat onder leiding van een Columbiaans-Zwitserse chef-kok. Dat zie je terug op de kaart met originele gerechten.

Maison Mère hip leuk hotel ParijsRechts: Josée aan het werk in de flexwerkplek van Maison Mère

Ook bijzonder zijn de thema-avonden. Elke week vindt hier een burleske, jazz- en bingo-dragqueens avond plaats, waar de inrichting op wordt afgestemd. Rechts op de begane grond is een grote flexwerkruimte en er zijn ook aparte kamers beschikbaar voor coworking. De 51 kamers op de 4 verdiepingen gaan van cosy (12m2!) tot deluxe (22m2) en zijn strak, vrolijk en origineel. Staat er iets in je kamer wat je leuk vindt? Alles is te koop! Fijne extra: de tv heeft aansluiting op Netflix en Spotify. Ook zijn er yoga- en meditatiesessies in het hotel. Duidelijk een adres dat helemaal is ingericht op het nieuwe leven en werken!

MaisonMerePart2-26.jpg

Maison Mère, 7 rue Mayran, 9e arron., Parijs. Meer info & boeken


Nuage Hotel bij de Arc de Triomphe

Een andere ontdekking van Josee tijdens haar laatste Parijs-trip: hotel Nuage, vlak bij de Champs-Elysées in het deftige 8e arrondissement. Je zit hier behalve dicht bij de Arc de Triomphe ook vlak bij de chique winkelstraat Faubourg Saint-Honoré, het Parc Monceau en het Grand en Petit Palais. Het familiehotel bestond al, maar is helemaal verbouwd en heropend als prachtig licht boetiekhotel. Zeer elegante sfeer, ook hier werkruimtes, knusse zithoekjes in de lounge en een filmzaal in het souterrain. Lees er hier meer over!

Nuage Paris

Nuage Paris Hotel

Hotel Nuage, 30 rue Jean Mermoz, 8e arron., Parijs. Meer info & boeken


Monsieur Aristide in Montmartre

Dit nieuwe viersterrenhotel is gevestigd in de Rue Aristide Bruant, een zijstraat van Rue des Abbesses in Montmartre. Vandaar de naam ‘Monsieur Aristide’, die verwijst naar de legendarische artiest die tijdens de Belle Epoque zong in de cabarets in deze mythische wijk. Pasteltinten, bamboe-meubels, terrazzotegels en messing geven dit nieuwe slaapadres een even nostalgische als moderne sfeer. En de romantische kleine binnentuin is een leuke plus: je kunt er cocktails (o.a. negron of mojito met rozemarijn) en Italiaanse gerechten proeven.

hotel in Montmartre Monsieur Aristide

hotel in MontmartreMonsieur Aristide

Hôtel Monsieur Aristide, 3 rue Aristide Bruant, 18e arron., Parijs. Meer info & boeken


Chouchou Hotel bij de Opera

Veel reuring binnen dit nieuwe hotel met een gezellige bar en zelfs een ‘guinguette’ met eetstands! Chouchou Hotel ligt heel centraal op de rive droite: pal achter de Opera en dus op naaldhakken-kruipafstand van de grote warenhuizen en modewinkels. En ook het Louvre, de 19e-eeuwe winkelpassages, het mooie Jardin du Palais-Royal liggen om de hoek. Mooie inrichting bovendien, met zwoele blauwtinten en zwart-wit foto’s van bekende Franse chouchous – eh – sterren.

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Chouchou

Parijs Chouchou hotel

Chouchou Hotel, 11 rue Helder, 9e arron., Parijs. Meer info & boeken 


Hotel Sookie in de Marais

Vlak bij het Picasso-museum en de leuke overdekte markt Les Enfants-Rouges in de Haut-Marais vind je dit stijlvolle viersterrenhotel. Met mooi design (retro jaren ’60 sfeer), luxe beddengoed en leuke Scandinavisch ogende stoelen. De mooie koffiebar trekt ook gasten van buiten het hotel. Oh en zeker zien in de wijk: het totaal gerenoveerde Musée Carnavalet (historisch museum)!

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Sookie

Hotel Sookie, 2bis rue Commines, 3e arron, Parijs, Meer info & reserveren

Lees ook: Hotels per wijk in Parijs


Hotel Paradiso bij Nation

Origineel concept: een bioscoop-hotel! Natuurlijk, in Hotel Paradiso staat de cinéma centraal. Dat betekent homecinema-sets in de suites, een openluchtbioscoop op het dakterras, een La La La-karaokebar en ook heel gaaf: een privatiseerbare bar met glazen wand die uitzicht geeft op een bioscoopzaal van de MK2-bios die naast het hotel ligt. Na de laatste voorstelling kun je zelf je films kiezen! Gelegen bij Place de la Nation in het 11e, vlak bij de trendy jonge wijk achter Place de la Bastille (tegenwoordig ook bekend als Veggie Town).

parijs-eerste-bioscoop-hotel-paradiso-dakterras

bioscoophotel in Parijs

Hotel Paradiso, 135 boulevard Didederot, 12e arron. Parijs. Meer info & reserveren


Hotel Rochechouart in Pigalle/SoPi

Dit hotel bestaat eigenlijk al sinds 1929 (vroeger het Carlton Hotel), maar is vorig jaar grondig gerenoveerd. Met als blikvanger het in oude glorie herstelde art deco-restaurant: prachtig! Sommige kamers hebben uitzicht op Montmartre en de Sacré-Coeur (en dat laatste geldt dubbel voor het dakterras!). Geraffineerde sfeer, in zwart-wit, zachte bruintinten en veel messing. Gelegen vlak bij de bekend concertzaal La Cigale en aan de rand van de hippe wijk SoPi (South Pigalle), met de Rue des Martyrs als centrale straat vol leuke (eet)winkels en restaurants.

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

mooie hippe nieuwe hotels Parijs Rochechouart

Hotel Rochouart, 55 boulevard Rochouart, 9e arron., Parijs. Meer info & reserveren


Hotel Les Deux Gares bij Gare du Nord

Op loopafstand van Gare du Nord én Gare de L’Est is vorig jaar een hotel verschenen in een stijl die ons doet denken aan de film Amélie. Een bonte mix van kleuren en een vrolijke, nostalgische Franse stijl. De bistro en wijnbar van het hotel is ook helemaal hip op het moment, want door een trendsettend Frans blad getipt als leukste bistro van 2021. Lees ook ons artikel Nieuw ‘Amélie-hotel in Parijs  

Parijs leuk hip hotel bij Gare du Nord

Hotel les Deux Gares, 2 rue des Deus Gares, 10e arron., Parijs. Meer info & reserveren


Hôtel Jardin de Cluny in het Quartier Latin

Dit is een vernieuwd viersterrenhotel op de rive gauche, vlak bij de Sorbonne. Het ligt supercentraal, vlak achter het mooie museum van Cluny (middeleeuwse kunst en sieraden) en ook de Notre-Dame, het Panthéon en Jardin du Luxembourg zijn op loopafstand. De kamers zijn niet groot (het blijft Parijs) maar ze zijn wel helemaal fris en nieuw en ingericht volgens de laatste interieurmodes, met veel rotan, aarde- en zeetinten en gechargeerd bloemetjesbehang.

Jardin de Cluny hotel in het Quartier Latin

Jardin de Cluny hotel in het Quartier Latin

Hôtel Jardin de Cluny, 9 rue du Sommerard, 5e arron. Parijs. Meer info & boeken


Maison Rêve bij het Louvre

In het voormalige hoofdkantoor van Parijs, vlak bij het Louvre, is in 2022 een mooi nieuw hotel geopend: Maison Rêve. Afgelopen zomer deed vooral het trendy dakterras van dit viersterrenhotel van zich spreken: ze place to be, vanwege het mooie uitzicht op de kerk van kerk van Saint-Eustache, de Eiffeltoren, Notre-Dame en Sacré-Coeur. Josée bezocht ook de kamers van dit elegante hotel: het interieur rappelleert subtiel het postverleden!

Hotel Madame Reve

Rooftop Madame Reve Parijs

Hôtel Madame Rêve,48 rue du Louvre, 1e arron., Parijs. Meer info & reserveren


Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de périphérique, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs.

LEES OOK:
De 10 leukste wijken van Parijs
Fijne hotels in Parijs voor gezinnen
Winkelen in Parijs: dit zijn de beste straten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *