frankrijk.nl

Streetart in Montpellier: een openluchtfeestje!

When in Montpellier, ga dan zeker een kijkje nemen in het Quartier Méditerrannée! Je komt in deze volkswijk niet alleen hele kleurrijke buurtbewoners tegen, je ontdekt er ook de mooiste voorbeelden van graffitikunst.

Quartier Méditerannée, gelegen achter het treinstation Montpellier-Saint-Roch, is het mekka voor straatkunst in Montpellier. Fietsend of wandelend door de straten tussen de Rue de Verdun en Place Carnot en vooral op de Rue de la Méditerannée, kom je hier tal van grote en kleine muurschilderingen tegen.

street art montpellier

Van kleine krachtige tekeningen en prachtige portretten tot fantastische trompe-l’oeils die hele muren bedekken. En dit is alles is niet door de minste artiesten gemaakt, je vindt hier werken van Sunra, Oups en Monsieur BMX. Een ware openlucht-kunstgalerie!

street art montpellier

streetart montpellier

street art montpellier

De Jordaan van Montpellier

Het mooie is ook dat de buurt ondanks deze inmiddels toch wel toeristische aantrekkingskracht nog heel authentiek is. Een echte volksbuurt, beetje zoals onze Amsterdamse Jordaan. De inwoners zijn echte Montpellerianen die hier zijn geboren en getogen en hun buurt als hun leven beschouwen. Zoals Ida. We zien haar zitten – samen met haar buurvrouw – als we in volle bewondering naar een metershoog portret van een Aziatische vrouw kijken.

Street art Montpellier ida

street art montpellier

Kletsen met de buren

Niet gehinderd door enige afstandelijkheid en blijkbaar in voor een praatje roept ze ons toe. Ja hoor, ze kent de vrouw op de muur.Komt uit de buurt en was een knapperd vroeger! En dat was zijzelf ook! In een handomdraai toont ze een A4-tje met woorden die haar leven hier in deze wijk beschrijven. Ja, ze was speciaal, ze was artistiek. Ze kende iedereen in deze buurt. En iedereen kende haar. Want waar een feestje was, was Ida…!

street art montpellier Ida

Hoe heerlijk om mensen te ontmoeten die zo trots zijn op en dolgelukkig leven in HUN wijkje. En dat ook nog willen delen met 2 nieuwsgierige dames uit Nederland… La vie est belle!

Lekker fietsend door Montpellier

Quartier Méditerannée is vanuit het centrum prima bereikbaar te voet, maar wij pakten fiets. Montpellier heeft deelfietsen, de Vélomagg, qua functioneren vergelijkbaar met de Vélib’ in Parijs. De bonus van Montpellier is wel dat je met de Vélomagg zelfs naar het het strand kunt en mag fietsen! Handig en praktisch en zeker bij warm weer een leuk alternatief!

Lees ook over Marché du Lez, een andere verrassende & artistieke plek in Montpellier!

Street Art Montpellier

LEES OOK: 
Cultuurhappen in Montpellier, de leukste musea
Shoppen in Montpellier, dít zijn de leuke winkelstraten en wijken
Insidertip: La Canourgue, pure Franse charme en historie
Hippe strandtenten langs de kust bij Montpellier

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Danielle van Poppel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *