frankrijk.nl

Familiecamping met uitzicht bij Cluny

Le Village des Meuniers is een kleinschalige camping in het zuiden van de Bourgogne. Prachtig gelegen op een heuveltop en gerund door hele aardige Franse campingeigenaren.

Bij Cluny en Mâcon

Bourgogne-liefhebbers weten: na het groene landschap van wijngaarden en bossen in de Morvan en de Côte d’Or krijgt de Bourgogne ter hoogte van Mâcon ineens een veel zuidelijker gevoel. Meer geeltinten in het landschap en de andere bouw van de huizen: hier begint Le Sud! Vooral het glooiende heuvellandschap rond Cluny – de zogeheten Clunisois – is mooi. Midden in die streek ligt de sympathieke viersterrencamping Le Village des Meuniers van Fabienne en Philippe, een Frans echtpaar dat hun vak van campingeigenaar heel serieus neemt en vakantiegangers gastvrij ontvangt.

camping met uitzicht bij Cluny en Macon zuiden van de Bourgogne

Mooi uitzicht en een waterpark

Hun familiecamping ligt op een toplocatie: boven op een heuveltop met 360-graden-uitzicht op het platteland. Het formaat is prettig, met ruim 100 staanplaatsen en 50 huuraccommodaties niet te klein en niet te groot. Het is een heel gezinsvriendelijke plek ook, met een groot buitenzwembad, een apart kinderbad, een binnenbad en een grote waterglijbaan.

waterparadijs zwembad

Natuurcamping voor families

Kinderen tot 12 jaar zijn hier sowieso de hele vakantie zoet, want er is een leuke kinderclub waaraan veel Nederlandse kindjes meedoen. Ook heeft de camping een speeltuin met trampolines, een midgetgolf, een pingpongtafel, een skatebaan… En na het zwembad is de grootste attractie de kleine kinderboerderij met geiten, een schaap, varkens, konijnen, kippen en een dwerg-ezel. Twee keer per week geeft eigenaar Philippe de dieren te eten terwijl de kinderen mogen toekijken: elke keer een daverend (aai- en knuffel-) succes!

kindvriendelijke camping kinderboerderij kidsclub

Vakantie zonder kinderen

Ook voor campinggasten zonder kids worden veel dingen georganiseerd en lang niet alleen in hoogseizoen. Zoals yoga in de buitenlucht, mountainbike-tochten in de omgeving met een lokale gids of leren boogschieten. Allemaal gratis, behalve de massages die je ook kunt reserveren. Verder is er een sportzaal en een sauna op de camping: beide met panoramisch uitzicht.

familiecamping in de Bourgogne

Vrije staanplaatsen en glamping

Le Village des Meuniers is verder een heel groene camping, met veel bomen en bloemen. “Er staan hier wel 60 tot 70 verschillende boomsoorten!”, zegt eigenaresse Fabienne, die dol is op tuinieren. Van die mooie natuur kun je genieten vanaf de vrije standplaatsen of vanuit de safaritenten met eigen sanitair, mobilhomes en houten chalets die op het terrein staan. En een echt geluksmoment op deze camping? Genieten van de zonsondergang die hier door de hoge ligging bijna altijd spectaculair is!

safaritenten glamping Macon Cluny

Safaritenten met eigen badkamer vanaf €370/week, vrije staanplaatsen vanaf €23/nacht, geopend tot 2 oktober, villagedesmeuniers.com

PLUS+
– Veel bezienswaardigheden op 30 min. en max 45 min. rijden: Cluny (grote abdij), Charolles (leuk stadje), de beroemde Rots van Solutré, kasteel van Berzé-le-Chatel, een boomklimpark.
– Bourgondische specialiteiten (zoals boeuf bourguignon en slakken) in het restaurant en de campingwinkel.
– Op loopafstand van het dorpje Dompierre-les-Ormes, met een goede bakker, slager en supermarkt.
– Gratis (gemeenschappelijke) vaatwasser.

familiecamping in de Bourgogne restaurant

camping bij Cluny en Macon zuiden van de Bourgogne

LEES OOK:
8 redenen waarom we zo van de Bourgogne houden!

Tekst: Josee Schouten Beeld: Village des Meuniers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *