frankrijk.nl

Filmcyclus Claude Sautet op TV5MONDE

Claude Sautet is een Franse regisseur die grote successen had in de jaren ’70, ’80 en ‘90. Hij werkte samen met vele topacteurs, onder wie muze Romy Schneider, Michel Piccoli en Daniel Auteuil. TV5MONDE toont in juli diverse films van deze hele grote meneer!

César et Rosalie is een van onze Franse lievelingsfilms. De driehoeksverhouding tussen Romy Schneider (beeldschoon in deze rol), Yves Montand (op z’n Montandst!) en Sami Frey (stille kracht) is zo fantastisch uitgewerkt: prachtig verhaal met een onvergetelijk einde. Het is slechts een van de meesterwerken van Claude Sautet, een regisseur en scenarioschrijver die in Nederland en België misschien niet meer zo heel bekend is, maar die in Frankrijk nog altijd wordt beschouwd als een grootheid.

TV5MONDE zendt Claude Sautet-films uit in juli

Geweldig dus dat TV5MONDE de regisseur deze maand in het zonnetje zet met de programmering van 3 van zijn films met Nederlandse ondertiteling. Niet César et Rosalie helaas, maar wél een andere met Romy! En ook topacteurs Emmanuelle Béart, Michel Serrault en Daniel Auteuil.

donderdag 7 juli om 21.00 uur
MADO (Nederlands ondertiteld)

Simon Léotard (Michel Piccoli), een vastgoedontwikkelaar van in de 50, leidt een rustig bestaan. Maar wanneer zijn zakenpartner zelfmoord pleegt en een grote schuld achterlaat, staat hij plots op de rand van een faillissement. Simon laat het er niet bij zitten. Samen met Mado, een jonge prostituee, zoekt hij een manier om wraak te nemen op zijn gewetenloze concurrent… Romy Schneider speelt Simon’s ex-vrouw Helène en ook zanger Jacques Dutronc heeft een kleine rol in deze film.

claude sautet maddo

donderdag 14 juli om 21.00 uur
UN COEUR EN HIVER (Nederlands ondertiteld) 

Claude Sautet won een César voor de regie van deze film en acteur André Dussolier kreeg er een voor beste mannelijke bijrol. Het verhaal: de goede vrienden Maxime (Dussolier) en Stéphane (Daniel Auteuil) werken samen in een vioolbouwatelier (une lutherie). Als Maxime hem voorstelt aan de vrouw (Emanuelle Béart) van wie hij houdt, kan Stéphane zijn interesse in de mooie violiste moeilijk verbergen.

claude sautet un coeur en hiver

donderdag 21 juli om 21.00 uur
NELLY ET MR. ARNAUD (Nederlands ondertiteld) 

Nelly (Emmanuelle Béart) is getrouwd met Jérôme. Hij is werkloos en depressief en Nelly werkt om voor hen beiden de kost te verdienen. Op een dag ontmoet zij Pierre Arnaud (Michel Serrault), een rijke zakenman die schijnbaar in een opwelling haar schulden afbetaalt en haar een baan als zijn persoonlijke assistent aanbiedt. Maar is zijn interesse wel echt platonisch?

claude sautet nelly et mr arnaud

OVER TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.