frankrijk.nl

Nederlandse tv kijken in Frankrijk: facile!

Tijdens de vakantie het nieuws in Nederland volgen? Of heb je een tweede huis in Frankrijk en mis je de tv-programma’s van thuis? Met diverse kabelabonnementen kun je gewoon online kijken, ook in het buitenland. Met Ziggo GO bijvoorbeeld.

Franse tv: mwah, mwah…

Laten we eerlijk zijn, de Franse publieke televisiezenders hebben niet zo heel veel te bieden voor buitenlanders. Veel saaie praatgrogramma’s, tv-films en flauwe Franse sitcoms of téléréalité… Voor de meeste sportuitzendingen heb je in Frankrijk betalende zenders nodig. En dan heb je op de Franse tv nog het taalprobleem. Hoewel je bij buitenlandse series op tegenwoordig voor de VO-versie (version originale, in het Engels) kunt kiezen op interactieve televisies, zijn de echt Frans gesproken programma’s voor weinig vakantiegangers goed te volgen.

Ziggo GO-app voor op vakantie

Kortom, het kan goed voorkomen dat je tijdens de vakantie in Frankrijk toch even naar de Nederlandse tv wilt schakelen… Is dat duur of ingewikkeld? Mais non, vive l’internet! Met een goeie verbinding kun je tegenwoordig alle kanten op. Sommige providers hebben daarvoor zelfs een speciale app, zoals de Ziggo GO app.

Alle Ziggo-klanten kunnen die gratis downloaden op hun mobiele telefoon, tablet of laptop. Zodra je op de Wifi van je hotel, camping of vakantiehuis zit, kun je via deze app al je favoriete programma’s bekijken (live of later: tot 7 dagen terugkijken).

Nederlandse tv kijken ziggo

Online tv-kijken in de EU

Gebruik je de computer of tablet van je accommodatie en is de app downloaden geen optie, dan kun je ook gewoon inloggen via het webadres voor online tv-kijken van Ziggo Ook dan heb je het gemak van tv-kijken zonder mediabox of kabels en dit is mogelijk in de hele EU en op maximaal 3 schermen tegelijk. Overigens kun je met Ziggo Go ook programma’s downloaden en die vervolgens later offline bekijken tijdens je reis. Dus dat is ook een hele interessante optie. Bijvoorbeeld om achter de hand te hebben voor de kids (‘zijn we er al bijna/duurt het nog lang?’) ! ☺

Meer informatie over de pakketten van Ziggo kijk op ziggo.nl/tv-internet 

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Ziggo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *