frankrijk.nl

Aquarium van La Rochelle, omweg waard!

De oude haven, de gezellige binnenstad, de vele fietsmogelijkheden: La Rochelle is een verrassend leuke stad! Bijzonder is bovendien het grote Aquarium La Rochelle, een van de mooiste bezienswaardigheden van de Atlantische kust. Carole ging er kijken met haar dochter Anouk!

Ons bezoek aan het Aquarium van La Rochelle begonnen we met een lunch in het panoramische café met dakterras. Uitstekende plek om te eten: betaalbare prijzen (kindermenu) en een prachtig uitzicht op de torens van de oude haven! Daarna doken we het aquarium in. Eerst door de glazen kwallen-tunnel waarin je werkelijk alle kanten op kunt kijken, bijzonder! Vervolgens op naar Atlantische Oceaan!

Aquarium van La Rochelle café-restaurant

Haaien en kwallen

Uitgerust met Engelstalige audiogidsen zwierven we ongeveer 2 uur lang door het aquarium. Van oceaan naar oceaan en van bassin naar bassin (83 in totaal!). Vaak met een ludieke en interactieve insteek voor kinderen. Die kunnen zich hier echt vermaken en spelenderwijs leren over het zeeleven. Zoals in de grote onderwatergrot.

Aquarium van La Rochelle haaien

Beschermde zeeschildpadden

Bijzonder is verder dat dit particuliere aquarium zich sterk maakt voor de opvang van zeeschildpadden. Schildpadden die gestrand zijn op een van de stranden langs de Atlantische kust, worden hier verzorgd en onderzocht. Regelmatig wordt een grote groep weer vrijgelaten bij Île de Ré, het eiland dat vlak voor La Rochelle ligt. Ontroerend moment dat elke keer veel toeschouwers trekt! Op de website van het aquarium kun je precies zien waar de vrijgelaten schildpadden nu zijn in de Golf van Biskaje en zelfs hun zwemroutes volgen.

Aquarium van La Rochelle schildpadden

Laatste stop voor vertrek: de souvenirwinkel! Onze dochter Anouk werd meteen verliefd op een schildpad (en wij ook!), en de boekenplank op haar kamer is nu beplakt met grappige haaienstickers. Al met al vonden we dit aquarium een grote aanrader. Je leert er veel nieuws over het zeeleven en het maakte ons (nog) bewuster van de kwetsbaarheid van onze zeeën en oceanen.

Aquarium van La Rochelle museumwinkel

Praktische tips

Reken 2 tot 3 uur voor een bezoek. Ivm gelimiteerd aantal bezoekers tijdens de coronatijd is het verplicht vooraf te reserveren. Je kunt online kaartjes kopen op de Engelstalige website: €17,50 (volwassenen) en €12,50 (3-17 jaar). Via de website kun je de audioguide downloaden. ’s Zomers geopend van 9.00 tot 23.00 uur. Online ticketverkoop. Meer informatie: www.aquarium-larochelle.com

Lees ook: 12 slow travel-tips voor de Atlantische kust in 2022

Aquarium van La Rochelle haaien

LEES OOK:
15 redenen voor een gezinsvakantie langs de Atlantische kust
7 leuke activiteiten langs de Franse westkust
Kamperen langs de Atlantische kust: leuke campings en glamping
Rochefort: bezoek de replica van de 18e-eeuwse fregat Hermione

Tekst: Carole Goelitz Beeld: Carole & Guido Goelitz, Aquarium van La Rochelle, linksboven: Tim Mossholder-UNPL., La Rochelle: Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *