frankrijk.nl

19 handige apps voor de vakantie

Smartphone en tablet wil je eigenlijk zo veel mogelijk uitlaten tijdens de vakantie in Frankrijk. Maar deze apps zijn wel heel erg handig! 

Scenic: de mooiste routes

Deze app voor motorrijders is ook te gebruiken door automobilisten die van panoramische wegen houden en daarvoor graag de snelweg verlaten. Je kunt kiezen uit routes met veel of nog meer bochten (Schaal 2 en 3), dus het geeft je meteen een indicatie van hoe veel slingerwegen je kunt verwachten (en of dat slim is voor de achterbank! ;- ). Noemt ook locaties van elektrische laadpalen. Gratis basisversie. iOs

Scenic App

Google Translate: vertaalt alles, zelfs verkeersborden

Google Translate is een ideaal hulpmiddel als je er even niet uitkomt in het Frans (en het Engels van die Franse hoteleigenaar of ober ook al niet zo best is..). Je kunt de teksten zelf invullen OF met de app foto’s maken van een woord of woorden (op een menukaart, affiche of verkeersbord). Daarna rolt de vertaling er meteen uit! Gratis. Android en iOs

Moovit: real-time reisinformatie

De beste internationale app die er is om openbaar vervoer te plannen: supersnel en praktisch, want met realtime informatie over wachttijden en verbindingen. Ideaal voor het reizen met de metro en de bus in Parijs en andere grote steden, zoals Lyon, Bordeaux of Nice. Gratis. Android en iOs

handige apps voor de vakantie

Essence & Co: goedkope benzine

Zo goedkoop mogelijk tanken tijdens de vakantie? In Frankrijk kan het van pomp tot pomp flink schelen, vooral de hypermarchéshebben competitieve prijzen. Met deze app (ook in het Engels) kun je de literprijzen van de tankstations in jouw directe omgeving vergelijken. Gratis. In Nederland alleen voor Android.

PayByPhone: parkeerapp voor Nederland én Frankrijk

In Nederland zijn we het min of meer al gewend: betaald parkeren via de mobiele telefoon, dankzij de parkeerapp. Met hetzelfde gemak regel je dit nu ook tijdens je vakantie in Frankrijk met de gratis internationale parkeer app PayByPhone. 

Sterrenkijken op de camping

Er zijn diverse gratis apps die je helpen sterren(beelden) herkennen op heldere zomernachten. Zoals Star Walk 2, die je GPS-positie gebruikt om te bepalen welke sterren jij kunt zien. Android en iOs

starwalk app

Tripadvisor: geniale ‘in de buurt’-functie

De ideale app als je in een voor jou onbekende plaats snel een restaurant zoekt. Met de ‘In de buurt’-optie kun je op de kaart in één oogopslag zien welke eetadressen open zijn en hoe ze beoordeeld worden. Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

L’appli marché: alle Franse markten in één oogopslag

In Frankrijk barst het van de schattige marktjes die je écht moet hebben bezocht als je in de buurt bent. Met deze app hoef je niet meer ver te zoeken naar de dichtsbijzijnde markt. Ook handig: met de GPS-functie word je er zo naartoe geleid. Gratis: Android en iOsBon shopping!

app frankrijk appli marché markten

Citymapper: citytrip zonder zorgen

Nog een handige routeplanner voor in steden. De Citymapper laat alle mogelijke trajecten zien van punt A naar B. Met het openbaar vervoer, te voet of op de fiets. Ook word je doorverwezen naar taxidiensten als Uber, stadsfietsen of elektrische steppen. Als je Citymapper gebruikt in het openbaar vervoer vertelt de app precies wanneer je moet uitstappen en welke uitgang moet pakken. Check van te voren wel of ‘jouw’ stad beschikbaar is, want sommige steden zijn nog in de maak. Gratis: Android, iOs en web.

citymapper app stedentrip citytrip

Polarsteps: automatisch reisalbum

Deze app maakt bijna vanzelf een mooi reisverslag van je vakantie. Het gebruikt door jou gemaakte foto’s om je reisroute in kaart te brengen en je kunt zelf teksten toevoegen. Je hebt wifi nodig voor het uploaden van informatie, maar ook de delen van de reis waarbij je offline was verschijnen op de mooie kaart. Na afloop kun je het reisverslag laten afdrukken in een fotoboek. Gratis. Android en iOs

polarsteps app reisverslag fotoalbum

Hoteltonight: tussenstop improviseren

Tussenstop improviseren? Deze app toont alle last-minute aanbiedingen (=zelfde avond nog) van hotels in Franse steden als Parijs, Lyon, Aix-en-Provence, Antibes, Perpignan. Gratis. Android en iOs

Où sont les toilettes? Voor een pipi-pauze

Voor de hoge nood bestaat deze Franse app die aangeeft waar in jouw directe omgeving openbare en niet-openbare wc’s zijn.  Gratis. Voor Android en iOs

ou sont les toilettes app waar is de wc's

Culinair Frans A-Z eten en drinken

De Franse menukaart ontcijferen wordt een eitje met dit culinaire woordenboekje met 12.500 termen op je telefoon. NL-FR & FR-NL. Betaalde app: €2,99. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Wie betaalt wat?

Volgens de Fransen rekenen wij Nederlanders alles tot de laatste pinda uit… zie puntje 10 uit dit artikel) 🙂 Nou ja, je kunt er grappen over maken, maar handig is deze app wel. Alle uitgaven (benzinekosten, overnachting, boodschappen, dat terrasje) vul je in en aan het einde van de vakantie rekent deze app in een seconde uit wie wat aan wie verschuldigd is. Super. Android en iOs

reisapp vakantie

Vivino Wine scanner: het wijnetiket vertelt alles

Een lekkere wijn uit een restaurant onthouden of er meer over weten? Met deze app scan je het etiket en dan lees je meteen wat vele duizenden andere gebruikers van die wijn vonden en wat de gemiddelde verkoopprijs is in winkels en op internet. Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

PlagesTV: geheime strandjes vinden

Zelfs de kleine onbekende strandjes en kreken bij jou in de buurt kun je makkelijk vinden met deze app. Je ziet welke faciliteiten er zijn (bar, wc, verhuur) en of het een kiezel- of zandstrand is. Android €5,99 en gratis voor iOs.

smartphone apps

[email protected]: de Shazam voor planten en bloemen

Leuk voor de wandelaars: [email protected]! Maak met deze Franse app een foto van een bloem of plant in de berm en enkele seconden later verschijnt de Franse (of Engelse) naam en alle informatie over het gewas. Android en iOs

La Chaîne Météo

Een van de best gewaardeerde Franse weerapps met net meer lokale details dan de algemene weerinformatie op je smartphone. Gratis. Android en iOs

smartphone apps

Spotify : muziekje onderweg

Heerlijk om je eigen muziek te kunnen luisteren tijdens de vakantie. Bovendien heeft Spotify fijne speellijsten waardoor je al in de auto in Franse sferen te komen. Check onze eigen playlisten voor onderweg maar eens, voor een onvergetelijke Route du Soleil vol met nostalgische chansons! Gratis. Android en iOs

smartphone apps vakantie

Wat zijn jouw favoriete apps voor de vakantie?

LEES OOK:
7 Franse radiozenders om te beluisteren
Top 30 Franse hits in Nederland
Taalartikelen om je Frans op te frissen

4 reacties op “19 handige apps voor de vakantie”

  1. G. Schildmeijer schreef:

    ANWB Vakantiehulp app. Is gestopt.

  2. Annemieke schreef:

    Ik vind de Zuid Frankrijk App van VillaSud ook wel in dit rijtje passen. Veel leuke insidertips over de Cote d’Azur, Provence en Vaucluse.

  3. Heb plages et criques en essence comperateur hier in NL probleemloos kunnen installeren vanuit de google play store. Voor de benzineprijzen is Zagaz evt een alternatief.

  4. Ineke schreef:

    Wat een handige app’s. Heb er meteen een paar gedownload. Hartelijk dank. Ineke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *