frankrijk.nl

Uitverkoop! Tips voor de Soldes in Parijs

In het grootste deel van Frankrijk is de winteruitverkoop van 11 januari tot 7 februari 2023, dan kun je weer volop koopjes jagen. Met deze tips kun je er optimaal van profiteren in Parijs, mocht je binnenkort in de stad zijn.

Het goede van de uitverkoop in Frankrijk? Geen bakken met oud spul uit het depot, zoals je soms in Nederland ziet. Nee, in Frankrijk moeten de afgeprijsde spullen kort daarvoor nog in de winkel gehangen hebben. Het aanbod is dus echt interessant en sommige Fransen nemen zelfs vrij voor de uitverkoop.

Op de eerste dag van de Soldes staan er vanaf 8 uur ’s ochtends al rijen voor de grote warenhuizen en de duurste boetieks van Parijs. Dranghekken bij Gucci, deurbeleid bij Chanel… De echte modefanaten hebben er heel wat voor over om een luxe koopje te scoren. Een paar tips voor wie zich in het strijdgewoel wil storten.

uitverkoop Parijs

Kies het goede moment

De twee interessantste momenten van de Soldes zijn het echte begin en de ‘derde ronde’. De eerste dagen zijn handig voor wie precies weet wat ie wil hebben en voor de luxeproducten. Maar de echte koopjes doe je in de derde week van de uitverkoop. Dan is de troisième démarque (de derde afprijsronde) in volle gang en lopen de kortingen op tot 80%. Officieel gaat de uitverkoop daarna nog 1 week door, maar de meeste winkels houden dan alleen nog kleine Soldes-hoekjes over.

hippe modemerken in Parijs

Lees ook: 7 leuke Franse modemerken om te kennen

Wees voorbereid

Bedenk van tevoren welke winkels en winkelstraten je wilt afgaan en plan je shopping tijdens het weekend zoveel mogelijk in de ochtend. Rond lunchtijd zijn de meeste winkels ook extra druk, omdat werkende Parijzenaren dan van hun lunchpauze profiteren om hun slag te slaan. Lees hier in welke wijken je in Parijs moet zijn voor verschillende stijlen en budgetten.

Veel merken bij elkaar

In de grote Franse steden blijven de grote warenhuizen praktische plekken om in korte tijd veel Franse merken af te lopen. Als je er in de weekenden vóór 14.00 uur komt, dan vermijd je de grootste drukte.

Le Bon Marché in Saint-Germain-des-Près is een van het oudste en chicste warenhuis van Parijs, met exclusieve merken en een indrukwekkende etenswarenafdeling. Le BHV/Marais, aan de rand van de Marais, heeft de meest creatieve en hippe sfeer. Met veel kookspullen, schrijfwaren en ook een grote beauté- en schoenafdeling. De bekende warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette, naast elkaar op boulevard Haussmann, hebben samen een enorm breed aanbod van mode, cosmetica, accessoires en luxeartikelen. Sinds kort heeft Galeries Lafayette ook een nieuw, kleiner filiaal op de Champs-Elysées met een extra moderne en jonge collectie. Sinds 2021 is ook La Samaritaine uit haar as herrezen: een zeer luxe (lees: onbetaalbaar) warenhuis aan de Seine, met een prachtige architectuur.

Galeries Lafayette Champs-Elysées

Lees ook: Dit zijn hippe Franse sneakermerken!

Grote winkelcentra

Een handig alternatief voor de warenhuizen zijn de winkelcentra. Het Centre Commercial St-Lazare met onder meer Aigle, Sephora en Lacoste, is compact maar de moeite waard. Nog beter is het gerenoveerde Beaugrenelle (foto rechtsonder) een groot winkelcentrum in de buurt van de Eiffeltoren, met winkels van onder meer Maje, FNAC, Guerlain, Sabon, Zadig & Voltaire, Sandro, The Kooples en Petit Bateau. Het winkelcentrum van Les Halles is ook opgeknapt, je vindt er onder meer een hele grote Muji (de Japanse Hema), een Lego Store, Sephora, H&M Home.

Forum des Halles winkelcentrum Muji

Doorwinkelen op zondag

Let op, lang niet alle winkels in de binnenstad van Parijs zijn open op zondag! Wijken waar je zondag wel kunt shoppen zijn: Montmartre/Abbesses, de Marais (let op, wel erg druk op zondag), Carrousel du Louvre (winkels onder het Louvre) en op de Champs-Elysées. De grote warenhuizen en winkelcentra (w.o. Les Halles en Bercy Village) zijn tegenwoordig ook allemaal open op zondag.

Lees ook: De leukste winkelstraten van Parijs

De data van de Franse zomersoldes

De zomeruitverkoop in Frankrijk is dit jaar van 22 juni tot 19 juli 2022. In enkele Franse departementen begint de uitverkoop later. Dat is het geval in Alpes-Maritimes (9 juli – 2 augustus) en op Corsica (13 juli-9 augustus).

4-uitverkoop-soldes-in-Parijs-Beaugrenelle
De Marais en (rechts) winkelcentrum Beaugrenelle

LEES OOK:
De leukste winkelstraten in Parijs
7 hippe Franse modemerken om te kennen
Shoppen met tje kinderen? Ontdek ons ebook Parijs met kids&tieners!

Beeld: Josee S. Nicky B., Paris Info/NB, Beaugrenelle, Tara Jarmon (kledingrek) 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.