frankrijk.nl

Leuke lofts boven riviertje in de Ardèche

Dat je van een oude zijdefabriek een origineel vakantieadres kunt maken, bewijst Anniek met La Manufacture. In dit imposante pand met metersdikke muren, creëerde ze 15 industriële lofts, een restaurant en badhuis met sauna en hammam. De prachtige ligging aan de rivier de Volane was het enige waar ze niets voor hoefde te doen.

Hippe loft-appartementen

In de 19e en eerste helft 20e eeuw boerde de Ardèche goed met de productie van zijde. Meer dan 500 zijdefabrieken stonden overal langs de rivieren, met het zo kenmerkende rad, dat de waterkracht leverde voor de machines. Dit tweede leven spreekt ons echter veel meer aan. Voormalig kunstdocente Anniek zag de potentie om hier iets heel leuks van te maken. De appartementen zijn dan ook verre van standaard. De hoge plafonds, het felgekleurde meubilair, de harmonica glazen voorgevel en de roestvrijstalen balkons karakteriseren de lofts, die gemiddeld 4 tot 6 personen kunnen herbergen.

Cover zwembad terras la manufacture ardeche

Bijzondere plek voor families

Verwacht geen grote luxe, want keuken en badkamer zijn eenvoudig en je mag zelf je bed opmaken bij aankomst. Hier ga je naar toe voor de plek! Er is een lekker zwembad, een terras met zitjes langs de rivier (waarin je ook kunt zwemmen) een zomerbar en 3 x per week organiseert ze een thema-avondmaaltijd. Denk aan een BBQ-special, paëlla of pizza-avond.


AANBIEDING VOOR SNELLE BESLISSERS: 

In de maand juli 2022 heeft Anniek nog enkele lofts beschikbaar! Mogelijkheden voor een Weekendarrangement (vrij-ma) vanaf €380, Kort verblijf (ma-vrij) vanaf €500 en Weekverblijf met aankomst op vrijdag, zaterdag of maandag vanaf €800. Bel +33 (0) 4 75 37 32 27 (Nederlands gesproken) of stuur snel een mail naar [email protected]


Manufacture Ardeche

Groepsloft voor 20/24 personen

Ja je leest het goed en nee, verwacht geen megagrote loft. Het betreft hier een samenvoeging van 2 lofts + nog 3 slaapkamers erboven. Genoeg om daar met een groep vrienden of een grote familie te verblijven. Bovendien geven deze lofts direct toegang tot het Badhuis – met sauna, hammam en jacuzzi, dat je exclusief kunt reserveren (tegen betaling). Deze ruimte is door Anniek in een quasi Marokkaanse stijl vormgegeven. En met oog op het grote waterrad. Cool!

Vakantielofts La Manufacture in de Ardèche

La Manufacture is vlakbij het schattige middeleeuwse dorpje Antraigues (met tal van restaurants!) en Vals-les-Bains enop een kwartiertje rijden van het levendige stadje Aubenas. Heb je zin in meer? Je kunt in de buurt kanovaren, paardrijden, ezeltochten, canyoning en wandelen. Dit is echt een heel ander stukje Ardèche dan wat velen op hun netvlies hebben…

La Manufacture Ardèche

La Manufacture, loftappartementen vanaf 2 tot 6 personen, prijsvoorbeeld 6-persoonappartement van €600 tot €940/week hoogseizoen. Ook korter verblijf (va. 3 nachten) of tussenstop (1 nacht) mogelijk het hele seizoen. Bed, bad en keukenlinnen inbegrepen.Flexibele aankomst mogelijk op vrijdag, zaterdag of maandag. Meer info op La Manufacture Ardèche

Vakantielofts La Manufacture-Ardeche

PLUS+
– Kleinschaligheid en de hippe uitstraling.
– In het groenste deel van de Ardèche.
– Onconventionele interieur van de lofts.
– BBQ op het terrein voor algemeen gebruik.
– Ondanks het warme weer hier nooit last van muggen, dankzij de stromende rivier langszij!
– Op slechts 40 km. van de beroemde Grottes de Chauvet, de must-see van de Ardèche!

Opening grotte van Chauvet Unesco

MIN–
– La Manufacture ligt langs een doorgaande weg, maar alle grote lofts zijn aan de rivierzijde.
– De vide is toegankelijk via een (steile) trap dus niet geschikt voor de allerkleinsten.
– De lofts zijn geschikt voor 4 tot 6 personen, maar volle bezetting vinden wij alleen een optie voor families met kinderen.

Vakantielofts Manufacture Ardeche

LEES OOK:
De Grot van Chauvet, must-see in de Ardèche

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, La Manufacture, Grot de Chauvet ©CRT Ardèche

2 reacties op “Leuke lofts boven riviertje in de Ardèche”

  1. Nikki schreef:

    Wow! Dit ziet er cool uit! Maar… niet voor 2 personen dus? :-/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *