frankrijk.nl

Vakantieappartement op historisch domein in de Aude

Zo dan, wat een luxe appartement met uitzicht op de Pyreneeën is dit! Bij het dorpje Espéraza, ten zuiden van Carcassonne, kun je dit riante appartement huren van Marja. Een heerlijke uitvalsplek voor de veelzijdige Aude in Zuid-Frankrijk.

Op zoek naar een mooie rustige streek in Zuid-Frankrijk voor je vakantie? Wij zijn steeds weer prettig verrast door de Aude! Het achterland van Perpignan en Narbonne heeft zulke veelzijdige landschappen. Van zacht glooiende wijnvelden tot ruige diepe rivierkloven. Van charmante kleine dorpen tot imponerende katharenkastelen op bergtoppen… Een prachtige mix van natuur met veel ruimte voor mooie (wandel)tochten! Iemand die dat volkomen met ons eens is is Marja Jochemus uit Haarlem. Zij heeft een appartement op een klein uurtje rijden ten zuiden van Carcassonne.

esperaza vakantiehuis

Vakantieappartement op eeuwenoud landgoed

Twee jaar geleden viel haar oog op een korte en daardoor intrigerende advertentie in een Nederlands Frankrijk-tijdschrift. “Huren tussen leuke buren?” Het bracht haar op het spoor van een bijzonder project. Een Nederlands stel organiseerde de totale renovatie van Domaine de Caderonne, een vervallen historisch pand dat ooit een hotel was (waar koning Napoleon III nog geslapen heeft!). Het gebouw op een parkachtig terrein aan de rivier de Aude werd opgesplitst in 12 appartementen, die elk eigen (overwegend Nederlandse) eigenaren kregen.

residence esparaza vakantiehuis

Historische buitenkant, gloednieuw interieur

Vorige zomer werd het ruime appartement van Marja en haar man Hans opgeleverd: ruim 145m2, twee grote balkons en charmante oude balkenplafonds. Verder is werkelijk alles nieuw! Het huis is nu te huur als vakantieappartement, maar omdat Marja en Hans er over een paar jaar permanent willen gaan wonen, hebben ze de inrichting met alle zorg uitgekozen. Mooie vloeren, een luxe woonkeuken met alles erop en eraan en 3 ruime slaapkamers.  De mooie badkamers hebben als leuk detail dat de houten wastafelplanken gemaakt zijn van een boom uit de parktuin!

luxe appartement in de Aude Esperaza

Ruime balkons

Airco, mooie zonneschermen, wasmachine en droger, kwalitatief servies en luxe beddengoed… dit appartement is echt van alle gemakken voorzien. Wie niet genoeg heeft aan de twee ruime balkons zoekt in dit park maar een mooi plekje uit voor een zitje. De parktuin van bijna 2 hectare heeft een zomerkeuken, jeu-de-boulesbaan en een klein zwembad met tegenstroom.

Esperaza Vakantiehuis uitzicht

Uitzicht en omgeving

Vanuit het appartement is er een geweldig uitzicht over het park, de uitlopers van de Pyreneeën en Espéraza. Dit dorp – op maar 5 minuten lopen – heeft een oergezellige markt op zondag die je zeker eens wilt meemaken, en ook de monumentale dorpen, Rennes-le-Chateau, Couiza, Alet-les-Bains en Quillan liggen allen binnen 10-15 minuten afstand. Marja heeft meer leuke tips voor de omgeving, zie onder!

Esperaza Vakantiehuis

Vakantieappartement Espéraza, Domaine de Caderonne, vanaf €980-€1295/week (2-4 pers.), meer info: www.ma-dome.nl

LAST MINUTE BESCHIKBAARHEID: (update 29/06/22): het appartement is nog vrij van 16 tot 23 juli en vanaf 20 augustus.

PLUS+
– Rustige plek: geen lawaai op het domein en adults only: geen kinderen of honden.
– Twee slaapkamers en mogelijkheid tot bijhuren van een 3e slaapkamer met eigen badkamer.

Rennes le Chateau

5 tips voor de omgeving van Marja

“Wij zijn dol op Rennes-le-Château (foto boven), bekend van de Da Vinci Code. Dit kleine dorp heeft een prachtig uitzicht over de vallei en je ziet dan ook ons dorp Espéraza.

Bij Quillan (op 10 min. rijden) is er een groot zwemmeer met strand. Quillan zelf heeft ook een gezellig markt op zaterdag en rondom liggen prachtige natuurgebieden (Pierre-Lys, de kloven van Saint-Georges en Galamus, diverse grotten) en ruïnes van katharenkastelen.

Tussen Axat en Rivesaltes kun je een historisch treintje, Le Train Rouge, nemen met prachtige uitzichten onderweg, zeer de moeite waard!

De kleurrijke zondagsmarkt in Espéraza is de grootste van de omgeving. Ook heeft ons dorp een bijzonder dinosaurussenmuseum.

En ook de vele katharenkastelen in de omgeving zijn heel interessant, wij vinden Peyrepertuse en Queribus erg de moeite waard!”

LEES OOK:
Top 10 mooiste plekken in Occitanië
De mooiste dorpen en stadjes van Occitanië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *