frankrijk.nl

Multi-actief in de bergen? Zo doe je dat!

Geen zin in stilzitten tijdens de vakantie? Carole ontdekte een Engelse organisatie in de Franse Alpen die een formule biedt waarmee je allerlei berg- en wateractiviteiten kunt combineren. Canyoning, raften, via ferrata en veel meer. Ideaal voor een leuk weekend of weekje sportief tijdens de zomervakantie.

Canyoning, bergbeklimmen of wandelen, via ferrata lopen, mountain-biken, fietsen, surfen, wildwatervaren, paragliden… In de prachtige Champsaur Vallei, tussen Gap en Grenoble in de Hautes Alpes zijn er genoeg adrenalinekicks te vinden. Oftewel, de keuze is reuze. Daarom startte de Engelse Sally en haar Franse man Bernard, de organisatie Undiscovered Mountains: zij bieden arrangementen waarmee je dankzij een activiteitenpuntensysteem een keuze maakt uit tal van sportieve of avontuurlijke activiteiten. Dit kun je mixen en matchen met hun brede aanbod van accommodaties in de buurt, van hotel, B&B, gîte tot berghut.

multi-activiteiten-vakantie-franse-alpen

Multi-activiteiten-vakantie of specifieke sport?  

Of het nu gaat om het samenstellen van een avontuurlijk programma, waarbij je van alles wilt uitproberen of je interesse specifiek uitgaat naar bergactiviteiten, (wild)watersporten of fietstochten, Sally en haar team zorgen voor een efficiënte invulling. En meer: ze houden je op de hoogte bij programmawijzigingen, geven je ook net die leuke route naar het startpunt en tippen je een goed restaurant onderweg.

fietsen in de Franse Alpen

Fietsen over de bekende fietscols

Ook bieden zij specifieke themapakketten van een weekend of langer, te boeken als individuele trip of in een groepje met een gids. Interessant voor ons Nederlanders zijn de diverse fietstours, al of niet op een E-bike. Denk dan bijvoorbeeld aan een tocht over de grote col’s van de Tour de France, meerdaagse mountainbike trips of een 7-daagse E-bike tour van de Alpen naar de Provence. De route, verblijf, transfer van je bagage is allemaal geregeld. Je hoeft alleen nog maar op de pedalen te trappen. Sommige van deze arrangementen hebben vaste data waarop de accommodatie en de Engelstalige gidsen vooraf zijn geboekt. Perfect als je als stel of individueel wilt boeken, en deel wilt uitmaken van een groep van gelijkgestemden.

canyoning in de Franse Alpen

Gemakkelijk en efficiënt

Voor Carole en haar gezin bleek deze formule een schot in de roos: “Voor de dagen tussen ons 1en 2e geboekte vakantieadres zocht ik naar een sportieve invulling voor het hele gezin. Heel handig vond ik dat je op de site al kunt filteren op samenstelling van reisgezelschap en op soort activiteit. Wij kozen uiteindelijk voor een mult-activiteiten-pakket. Elk gezinslid gaf aan hoe hij/zij de punten wilden inzetten. Deels was dat samen en deels apart. Zo maakte ik overdag een mooie bergtocht, terwijl mijn tienerkinderen met hun vader van bergrotsen in rivieren sprongen (canyoning). Alles was perfect geregeld, en in korte tijd hebben we heel veel kunnen doen. Aanrader!”

À la carte

Met je eigen vrienden een avonturenweekend doen waarin je de mooiste van de Via Ferrata van de Franse Alpen beklimt, of een wandeltocht waar je speurt naar wolven, of wat dacht je van een meerdaagse huttentocht met begeleiding waarbij de uitdagende Tour de Vieux Chaillol ook in het programma zit.

Keuze te over. De gastronomie-wandeltocht waar je 7 dagen kunt genieten van de lokale gastronomie kan ons ook wel bekoren óf toch wat ruiger en ga je voor een vakantie waar je zelf op zoek gaat naar wild voedsel, middels plukken, proeven, ruiken en eten van alles wat de natuur in de Franse Alpen te bieden heeft. Of wordt het toch dat weekend wandelen in combinatie met raften?

Sally en haar team van lokale experts stellen met hetzelfde gemak een programma op maat samen. En dat kan ook voor het winterseizoen, met activiteiten als sledehondentocht, tourskiën, cross country skiën en ijsklimmen!

Voor meer informatie ga naar Undiscovered Mountains.

LEES OOK:
Mountainbiken in de Portes du Soleil
Durfmomentje in Chamonix
Spannende wandelpaden

Tekst: Josee Schouten m.m.v. Carole Dubbeld Beeld: Undiscovered Mountain, canyoning links: Carole Dubbeld. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Undiscovered Mountains. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *