frankrijk.nl

Tussenstop-B&B’s langs de A71 & A20

Ga je met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje en wil je onderweg een nachtje stoppen? Dit zijn leuke slaapadressen ten zuiden van Parijs. Vlak bij de snelweg, gunstig gelegen in de Limousin en de Berry. En even wat anders dan een saai snelweghotel!

B&B Maison Les Galettes – vlak bij de A71, in de Berry

Op nog geen half uur van de A71, de autosnelweg die door het hart van Frankrijk loopt, hebben Bart en Loes een heerlijke B&B. Wie een trouwe kijker is van het tv-programma Ik Vertrek heeft al kunnen zien hoe dit sympathieke stel in 2017 begon aan dit avontuur! Hun authentieke boerderij heeft nu 5 sfeervolle gastenkamers met eigen badkamers, waarvan 1 ruime familiekamer. En helemaal fijn: er is ook een zwembad!

Maison les Galettes - tussenstop-adres

Maison Les Galettes in Rezay. Kamers (2-3 pers.) vanaf €88 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €154. maisonlesgalettes.com, +33 (0)6 42 83 96 26.


B&B La Vieille Forge – vlak bij de A71, ten noorden van Clermont-Ferrand

Na nog geen 20 minuten rijden van de snelweg kom je bij de romantische chambres d’hotes La Vieille Forge. De Oude Smidse heeft uitzicht op koeien, paarden, glooiende heuvels en bossen. Het is een heel rustgevende tussenstop op weg naar het zuiden van Frankrijk of Spanje! Wie niet te laat aankomt kan eerst nog even pootjebaden in de rivier op 5 minuten van de boerderij. Daarna een aperitiefje in de ommuurde binnentuin en een warme maaltijd is ook mogelijk. Na een rustige nacht in 1 van de vier gastenkamers, waaronder een zeer ruime familiekamer, kun je de volgende ochtend na een Frans ontbijt weer uitgerust op reis. Of misschien toch nog een nachtje blijven?

bed & breakfast bij de snelweg Clermont-Ferrand Auvergne

La Vieille Forge in Blot l’Eglise. Op deze stille plek en in verband met rust voor alle gasten zijn kinderen vanaf 7 jaar van harte welkom.

Kamers vanaf €85 inclusief ontbijt. Table d’hôtes €27,50, kinderen tot 10 jaar €20. Wifi aanwezig. Meer info: +33 (0)6 60 863046 (mobiel) of +33 (0)9 87377184, www.lavieilleforge.nl

LEES OOK:
B&B’s langs de Route du Soleil (A6/A7)
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *