frankrijk.nl

Parenthese-Les-Ormes: slow glamping in de Lot-et-Garonne

Bij Camping La Parenthèse-Les Ormes geloven ze in de rustgevende werking van een stijlvol kampeerdomein. En met de ideale mix van staplaatsen, glamping accommodaties, fijne zwemplekken en hippe foodspots zijn ze daar heel goed in geslaagd. Oude bekende, tussen Lot en Dordogne.

In 2010 kreeg Camping Les Ormes (niet te verwarren met het iets verderop gelegen Club les Ormes) in de Lot-et-Garonne enorme bekendheid bij Nederlanders, doordat het toen immens populaire tijdschrift Living er een knallende reportage schreef. De stoer ingerichte safaritenten vol met brocante-meubels en trendy restaurant op het kampeerterrein werden een instant-hit en zetten de toon voor de trend die tegenwoordig  niet meer weg te denken valt uit het vakantielandschap: glamping. Camping les Ormes Parenthese Lot et Garonne zwembad

Rustgevende vakantie: even alles ’tussen haakjes’!

Inmiddels zijn we 11 jaar verder en zien we dat alles hier met de tijd is meegegaan. De naam is uitgebreid en het domein heet nu: Camping La Parenthèse-Les OrmesLa parenthèse betekent letterlijk ’tussen haakjes’. Figuurlijk is het vooral de pauzeknop indrukken, de rat-race stilzetten, in- en uitademen, respect voor de natuur en momentjes voor jezelf. Dat verklaart het aanbod van activiteiten als yoga (2 x per week), boomklimmen (!), ponyritten, rennen, massages en schoonheidsbehandelingen. Naast aandacht voor de mens ook aandacht voor de natuur. Zo wordt er zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke en biologische producten en is de kampwinkel gevuld met al het goede van de streek.

Van stoere safaritenten tot romantische watercabanes

Ook op het gebied van buitenleven heeft het domein een ontwikkeling doorgemaakt. Naast de 75 staplaatsen zijn er inmiddels  45 glamping-accommodaties, variërend van safaritenten, woestijntenten, luxe lodges, schattige chaletjes, familiehutten aan het meer tot romantische cabanes op het water van het (vis)meertje. En net buiten de poorten van de camping is de prachtige trendy villa voor 10 personen met privé-zwembad te huur. glamping Parenthese les Ormes glamping La Parenthes Chalet La Parenthese les Ormes

Iedere plek zijn eigen sfeer

Eenmaal ter plaatse merk je weinig van dit best wel uitgebreide aanbod. Het prachtig glooiende en groene domein is ingedeeld in 5 verschillende ‘Parenthèses’. Elk deel heeft een eigen look & feel met bijpassende glampingaccommodaties. Zo staat Parenthèse (Lac) voor romantiek en rust in een van de houten hutten, sfeervol gecombineerd met tentdoek en fijn eigen terras aan (en zelfs drijvend op!), het meertje met het witte strand. Camping glamping La Parenthese Les ormes cabane La Parenthese Les Ormes Parenthèse (Prairie) beslaat een enorm grasveld met bomen rondom en heeft een ultiem uitzicht over het Toscaans aandoende landschap van de Lot-et-Garonne. Ruimte om te rennen en ravotten terwijl ouders genieten van een glas wijn voor de coole woestijntenten! Luxury Lodge XL Parenthese les Ormes De rust op deze plek wordt extra benadrukt in de Parenthèse (Zen), het autovrije campinggedeelte met bamboe en yogalessen in de buitenlucht. In het bosrijke Parenthèse (Bois), waar ruime, ultra-relaxte safaritenten en luxe lodges elkaar afwisselen, krijg je direct een safarigevoel over je. En Parenthèse (Vallée) vormt het groene hart van de camping, dat is gereserveerd voor de échte kampeerders, je zou ze bijna vergeten, maar dan wel met enorme campingplaatsen van 100 tot 250 m2. camping glamping Lot-et-Garonne met meertje Camping Parenthese les Ormes Foodtruck La Parenthese Les Ormes

Prêt à glamper!

De glampingmode heeft op deze camping zijn eigen modewoord: Prêt-à-glamper. Kamperen oké, maar wel met net dat beetje comfort van thuis. Zo zijn er tentplekken voorzien van een eigen (schuur)keukentje, glampingtenten mét sanitair en wordt de inwendige mens verwend in het  restaurant waar dagelijks vers gekookt wordt, Le Foodtruck bij het zwembad en 4 x per week een thema-eetavond bij La Paillotte aan het meer, met elke dinsdag en zaterdag pizza, moules-frites elke dinsdag en paëlla elke vrijdag aan het meertje met als afsluiting de gegrilde marshmallows. Hoe ontspannend wil je het hebben? Parenthèse- Camping Les Ormes**** is geopend van 27 juni tot 2 september 2022.  Meer informatie op La Parenthèse Camping les Ormes  Leuke reisinspiratie: 15 x waarom de Lot-et-Garonne zo’n fijne streek is Camping les Ormes Parenthese Dordogne Parenthese les Ormes camping glamping Lot-et-Garonne met meertje


COVID-MAATREGELEN 2021 – Het hele terrein is 10 hectare groot en de tenten liggen op voldoende  afstand van elkaar – Alle strikte hygiënische maatregelen worden gerespecteerd en uitgevoerd bij receptie, restaurant, zwembad en sanitaire faciliteiten


PLUS+ – Deze glamping-camping ligt tussen Villeréal (zie onder) en Monflanquin, beiden prachtige dorpen met leuke markt en eetfeesten in de zomer. LEES OOK: De mooiste bastidedorpen van het Zuidwesten Zomerfeesten in de Dordogne en Lot-et-Garonne mooie dorpen Lot-et-Garonne Vilereal Zuid-Frankrijk eetmarkt Beeld: Camping La Parenthèse-Les Ormes. Foto Villeréal/CC OT Villeréal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *