frankrijk.nl

7 Franse taal-apps en online cursussen

De zomervakantie nadert met rasse schreden. Je Frans nog wat bijspijkeren voor de zomervakantie? Dit zijn goede gratis apps en taaltrainingen op internet.

Nu Beter Frans: dagelijkse dosis 

Nu Beter Frans stuurt je elke werkdag een gratis taaltest per e-mail. Kwestie van je aanmelden op de website en een niveau kiezen (1, 2, 3). De test bestaan uit een viertal meerkeuzevragen. Prettig kort, je ziet meteen je fouten en je kunt je voortgang bijhouden. Wij zijn helemaal fan! Op de website staan de basisprincipes van de Franse grammatica kort en bondig uitgelegd en de dagelijkse test bestaat ook in de vorm van een app.

Franse taal app Nu Beter Frans


De Franse juf: les voor kinderen

Sympathieke blog van Olga, een beëdigd vertaalster en vakleerkracht Frans op de basisschool. Haar website De Franse Juf voor kinderen van 6 tot 16 jaar, bevat leuke leertips, lesvideo’s, grammatica, schrijftips en taalspelletjes. De lessen zijn gericht op kinderen, maar voor volwassen beginners zijn ze ook leuk.

Franse juf


TV5MONDE: luisteroefeningen 

Wil je vooral je begrip van het gesproken Frans verbeteren, dan is de website van TV5MONDE een aanrader. Daarop staan veel filmpjes met luisteroefeningen, ingedeeld naar niveau (A1 Débutant, A2 Elémentaire, B1 Intermédiaire, B2 Avancé). TV5MONDE heeft ook een  app: Apprendre le français met meer dan 3.000 luisteroefeningen. Veel filmpjes over Franse mode, gastronomie, cinema en ook nieuws en actualiteit. Deze app is 100% Frans, ook de uitleg van de oefeningen.

TV5 app Franse taal


Comme une Française: leuke en informatieve filmpjes

Deze jonge Parisienne heeft een enorme collectie You Tube-filmpjes waarin ze leuke dingen vertelt over de Franse taal. Meestal thematisch ingestoken met nadruk op vocabulaire (ze noemt veel verschillende termen rond een specifiek thema) en met voorrang voor gesproken en alledaagse Frans. Grappig en leerzaam! Voertaal is Engels, mét charmant Frans accent.

Franse taal leren online


Duolingo: 5-minuten-lesjes

De gratis mobiele app van Duolingo is handig als je je Frans wilt opfrissen zonder je al te veel in de grammatica te verdiepen. De ludieke dagelijkse lesjes bevatten vooral tests voor het herkennen van Franse woordjes en korte zinnen. Minpuntje: bij het inspreken van woorden (om je uitspraak te testen) werkt de app niet altijd even goed..

Duolingo taalapp


Memrise: slim woordjes leren

Elke dag snel en paar Franse woorden en zinnetjes bijleren? Dan is Memrise handig. Deze app voor smartphone en tablet onthoudt de woorden die je moeilijk vond en herhaalt ze volgende keren. Minpuntje: alleen de lagere niveaus zijn Nederlands-Frans, de hogere zijn in Engels-Frans. iPhone en Android.

Memrise Franse taal app


Interculture: culinaire woorden leren

Taleninstituut Interculture heeft de app Culinair Frans A-Z, eten in Frankrijk uitgegeven met 60.000 culinaire termen. Deze app kost een paar euro (€3,99 om precies te zijn), maar dan heb je ook een heel handig tafelwoordenboekje op zak tijdens de vakantie. En je kunt voor vertrek alvast oefenen, zodat je straks

smartphone apps vakantie

Ten slotte, ontdek ook onze taaltests & Vakantiefrans-artikelen hier op frankrijk.nl!

Taalquiz: hoe goed begrijp jij een Frans menu?
Taalquiz: boodschappen doen in Frankrijk
Taalquiz: kledingstukken in het Frans

Vakantiefrans: 55 woorden om te kennen
Vakantiefrans: 25 handige zinnen voor tieners
Vakantiefrans: 25 fouten om niet te maken

LEES OOK:
Bijna 100 leuke artikelen over de Franse taal!

Beeld linksboven: Comme une française

Eén reactie op “7 Franse taal-apps en online cursussen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *