frankrijk.nl

Kip met artisjokken en wijn

Een degustatief voorproefje op de zomer? Haal Zuid-Frankrijk al je keuken binnen met dit lekkere recept van Micky die een B&B heeft in de Aude. Kip met zwarte rijst, artisjokken, witte wijn en veel knoflook!

Micky en Roger beheren al jaren een sfeervol vakantiedomein in de buurt van Narbonne: Domaine des Agnelles. Je kunt bij hen een spectaculaire zelfstandige loft voor 12 personen huren met eigen zwembad. Maar de Nederlanders bieden ook kleinere appartementen B&B-kamers, waarvan de gasten welkom zijn voor de table d’hôtes. Dat aanschuifdiner wordt ’s zomers geserveerd onder de platanen en in het voorseizoen in de buitenkeuken in de vroegere hoefsmederij. Micky gaat daar – met hulp van Roger – helemaal los op even fotogenieke als smakelijke gerechten!

Domaine des Agnelles Nederlandse B&B met table d'hôtes

Mickey: “Dit specifieke recept maak ik al een tijdje en ik vind het vooral heerlijk door de combinatie van knoflook, artisjokken en witte wijn. Het gerecht smaakt soms zelfs wat zoetig door wijn!”

Recept : Poulet aux artichauts

Ingrediënten (4 pers.)

600 gr goeie kipfilet
2 potjes artisjokken (2 x 400 gr)
3 dl droge witte wijn
4 tenen knoflook
bloem
olijfolie
peper en zout
zwarte rijst (bijgerecht)

Bereiding

-Snijd iedere kipfilet in ongeveer drie gelijke stukken. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en wentel deze door de bloem. Bak ze in een flinke scheut olijfolie mooi  bruin en zet de kipfilets even aan de kant.

-Snij de teentjes knoflook in dunne plakjes en bak in een goede braadpan (ik zou zeggen Le Creuset, what else :- ) ) de knoflook in een flinke scheut olijfolie heel zachtjes.

-Voeg daarna de artisjokken toe en laat 5 minuten zachtjes sudderen.

-Daarna mag de kip erbij, de witte wijn langzaam toevoegen en laat dan alles zachtjes een kwartiertje smoren.

Dit is heel lekker met zwarte rijst uit de Camarque. Die moet je alleen wel tijdig opzetten, want daarvan is de kooktijd wel 35 minuten.

Voila, très simple! Bon app’ !

kip artisjokken Franse keuken

LEES OOK :
Domaine des Agnelles, vakantiedomein in de Aude
B&B-recept: bietencarpaccio met geitenkaas

Tekst & beeld : Micky Lindelauf

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *