frankrijk.nl

Fête de la Musique! 10 zonnige chansons

Vanavond viert Frankrijk La Fête de la Musique: de Franse versie van onze vrijmarkt op Koningsdag, maar dan voor muziek! Overal op straat wordt er gezongen, muziek gemaakt en gedanst. Wij vieren een beetje mee met deze vrolijke playlist, met liedjes van onder meer Michel Fugain, Vanessa Paradis, Clara Luciani en Charles Aznavour… 

Fete de la Musique in Parijs

La Fête – Michel Fugain et Le Big Bazar

Die kleding, haha! Van de jaren ’70-outfits en de choreografie in de filmpje word je al blij, en probeer maar eens NIET mee te neuriën met deze hit van Michel Fugain!

Y’a de la joie! – Charles Trenet

Franse klassieker waar je mondhoeken vanzelf van omhoog krullen! “Bonjour bonjour les hirondelles / (dag dag zwaluwen) Y a d’la joie (er is vreugde) / Et du soleil dans les ruelles!” (en zon in de straatjes), dixit Trenet.

Le temps est bon – Bon Entendeur ft Isabelle Pierre

Deze aanstekelijke cover van een zonnig nummer uit de jaren ’70 was in 2019 een megahit in Frankrijk en je hoort hem nog steeds regelmatig.

Dolce Francia – Carla Bruni

Bruni doet met haar mooie hese stem een tedere liefdesverklaring aan La Douce France, in deze Italiaanse versie van het bekende liedje van Trenet.

C’est si bon – Thomas Dutronc

Samen zingen en muziek maken, c’est SI BON…! Thomas Dutronc (zoon van) musiceert hier samen met Diana Krall en Iggy Pop.

Bal de Bamako – M

Hij heet eigenlijk Matthieu Chedid en komt uit een bekende artiestenfamilie met die achternaam, maar op het podium heet hij liever M (klinkt als aime). En dit nummer van M past goed bij de vrolijke sfeer van het Fête de la Musique!

La Seine – Vanessa Paradis & M

En hier is M nog een keertje, nu in duet met Vanessa Paradis. Het wordt een vrolijk feestje rond de Seine vanavond, dat is zeker!

Alexandrie Alexandra – Claude François

Dit feestnummer van discokoning Claude François is al meer dan 40 jaar oud, maar zodra het aanstaat zingen ook Fransen die in 1978 nog niet geboren waren LUIDKEELS mee! (pas weer ondervonden in een wijnbar in Bordeaux). En de strakke discopasjes die erbij horen… die kunnen ook veel Fransen nadoen!

La reste – Clara Luciana

Heerlijk liedjes maakt deze zangeres uit Marseille, die al sinds een jaar of 3 helemaal hot is in Frankrijk. Dit nummer wordt vast en zeker ten gehore gebracht vanavond, door jonge bandjes!

For me formidable – Charles Aznavour

Van deze  klassieker van Aznavour ga je vanzelf tapdansend de boulevard over 🙂 Avec ton air canaille, canaille…! 

Luister deze en meer zonnige Franse nummers via onze lente-playlist op Spotify:

(eerst een gratis Spotify-account aanmaken of inloggen met je Google- of Facebook-account)

LEES OOK:
10 jonge Franse artiesten om te kennen
7 fijne Franse radiostations

Beeld linksboven: Fête de la Muqiue in Parijs (CC-BY Flickr-Nicolas Vigier)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *