frankrijk.nl

‘Eliza was here’ , ook in Frankrijk!

Als je op zoek bent naar een authentiek plekje in Frankrijk, dan hebben we goed nieuws voor je. De reisorganisatie Eliza was here, bekend van bijzondere en kleinschalige vakantie-adresjes, ver van de massa, is  ook op ontdekkingstour gegaan door Frankrijk.

Eliza houdt van reizen. Al 20 jaar lang. Het liefst in Europa. Elk jaar weer weet ze de mooiste plekjes te vinden op bestemmingen aan de Middellandse Zee. Waar iedereen rechtsaf gaat, slaat zij linksaf en vindt ze verrassende en vooral kleinschalige adresjes. Maar corona heeft Eliza dichter bij huis doen zoeken. En dus staat Frankrijk weer op de kaart. Met adresjes waar je blij van wordt. Kleinschalig en veelal in de natuur. Geschikt voor een fijne vakantie met het hele gezin of juist de perfecte hide-away voor een romantisch uitstapje met z’n twee. En alles is vooraf bekeken en beoordeeld door Eliza.

We nemen je even mee in het dagboek van haar ontdekkingen:

Les Vignes de la Chapelle: appartementen op Ile de Ré – Vendée

Les Vignes de la Chapelle Ile de RE
Eliza: “Vandaag heb ik werkelijk uren rondgestruind in de historische havenstad La Rochelle. Ik raakte maar niet uitgekeken. De unieke boten in de haven. De locals waarmee ik een praatje maakte. Op de gezellige markt van Sainte-Marie botste ik tegen Stéphane aan. Al snel zaten we te kletsen over zijn leven op het eiland en zijn familie, die al bijna 80 jaar huizen verhuurt aan vakantiegangers. Later die dag reed ik over de lange brug die Île de Ré met het vasteland verbindt. Want toen ik Stéphane die ochtend zo enthousiast over zijn levenswerk had horen praten, was ik wel heel erg nieuwsgierig geworden. En nu zit ik bij de ondergaande zon heerlijk te bubbelen in de jacuzzi van Les Vignes de la Chapelle. Omgeven door de groene natuur. Niets anders dan rust en stilte. Mmm… Stephane heeft geen woord te veel gezegd. Dit is puur geluk!”


Oh, le Château!, kasteelwaardige B&B in de Tarn

Oh le Chateau
Eliza: “Op een wondermooi plekje in Zuid-Frankrijk kom ik aan bij een Bed and Breakfast verscholen tussen eeuwenoude bomen. Plots hoor ik een warme stem. ‘Welkom Eliza!’ Eigenaresse Kim verschijnt uit het prachtige gebouw en is klaar om mijn koffers over te nemen. ‘Kom, ik wijs je je kamer en leid je meteen rond. Gerard staat al in de keuken om het diner voor vanavond te bereiden.’ Kim toont me vol trots mijn kamer (prachtig!) en de gemeenschappelijke ruimtes waarna we door de openslaande deuren het terras betreden. De hibiscus staat in volle bloei. Het zwembad glinstert in de zon. Her en der, in schaduw en zon, staan kleine zitjes. Ik zie mezelf al genieten van de rust en het uitzicht op de weilanden.


Domaine Lachat: gîtes op een wijnboerderij in de Beaujolais

Domaine Lachat Bourgogne
Eliza: “Wijnen, wijnen… Met die inmiddels bekende uitspraak rijd ik richting het adresje van Annefleur en Thijs. Zij leven al een paar jaar in Frankrijk, in de mooie streek Beaujolais. Annefleur wilde dolgraag een B&B beginnen en die droom is werkelijkheid geworden is. Ze vertelde me aan de telefoon dat Domaine Lachat een authentieke Franse wijnboerderij is met  prachtig uitzicht over de omliggende wijngaarden en eigen huiswijnen. Enthousiast gemaakt, besloot ik al snel om in de auto te stappen voor een weekje genieten van het Bourgondische leven! Wat een genot om over deze slingerende wegen naar mijn bestemming te rijden! ‘Kom jij nou maar deze kant op om een weekje te ontspannen Eliza, ik zorg dat er bij aankomst een glaasje wijn voor je klaar staat!’ Met die belofte in mijn achterhoofd maakt mijn hart een sprong van blijdschap als ik de gîtes in de verte zie liggen. Wijnen, wijnen…”


Le Petit Palais d’Aglaé: romantisch hotel in Gordes – Provence

Petit Palais Aglea Gordes

Elize: “Als ik over het pad rijd naar Le Petit Palais d’Aglaé, kom ik uit op een knusse binnenplaats. De zithoekjes en planten zorgen voor een gezellige uitstraling en als ik links kijk, zie ik een zwembad met in de verte de zee. Net als ik naar de receptie  wil lopen, word ik enthousiast begroet door Sarah. ‘Welkom in onze oase van rust, Eliza!’ Ze biedt me een vers gemaakt ontbijtje aan. Als we even later richting mijn kamer lopen, valt me meteen op dat de inrichting van het hotel veel authentieke en romantische details heeft. ‘Hier slaap jij, Eliza,’ zegt Eleni als we een witte kamer binnenstappen met lichtblauw beddengoed en barokke elementen. Het zonnetje schijnt heerlijk door de openstaande Franse balkondeuren en in de verte zie ik de glooiende heuvels. Dit sprookjesachtige plekje gaat me vast wel bevallen!”

Zekerheid voor alles: omruilgarantie

Deze en ook andere Franse pareltjes in Frankrijk vind je op de website van Eliza was here. En het zal je niet verbazen dat  dit soort adresjes snel vol zitten.  Maar voel je je in deze toch nog wel onzekere coronatijden een beetje onprettig om lang van te voren te boeken?  Dat snapt Eliza best. Maar geen nood, Eliza geeft je de zekerheid van een geld-terug-garantie bij een negatief reisadvies of je maakt gebruik van de omruil-garantie waarbij je tot 6 (standaard) of tot 2 weken (premium) voor vertrek kunt omboeken. Nou, zo’n reisvriendin wil je altijd wel hebben toch?

Tekst: Josee Schouten Beeld: Eliza was here. Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Eliza was here. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.